خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اندونزی کشوری است که در آسیای جنوب شرقی و اقیانوسیه قرار دارد. اندونزی یک مجمعالجزایر متشکل از ۱۷٬۵۰۸ جزیره و ۳۳ استان است. اندونزی بزرگترین قدرت اقتصادی جنوب شرقی آسیا است. بنابر آمار سال ۲۰۰۵ تولید ناخالص داخلی اندونزی ۲۸۷ میلیارد دلار بودهاست که سهم سرانه هر فرد ۴۴۵۸ دلار است. سهم صنعت ۴۰٫۷ درصد که بیشتر به فرآوری محصولات کشاورزی و معدنی مشغول است و سهم بخش کشاورزی ۱۴ درصد میباشد و محصول اصلی اش برنج است. با این حال بیشترین شاغلان در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند. ۴۱ میلیون و هشتصد هزار نفر از نیروی کار در بخش کشاورزی شاغلند؛ که کشاورزانی هستند که حرفهای نیستند و در سطح کلان تولید نمیکنند. اما هم کشاورزان بزرگ و هم روستاییان مقدار زیادی لاستیک، چای، قهوه، تنباکو و ادویه تولید و صادر میکنند. از دوران استعمار هلند زیرساخت مناسب آبیاری در کشاورزی برای اندونزی به جا مانده است.
بنابراین گزارش، مراودات دنباله دار اقتصادی میان این کشور و کشورمان در طی سالیان طولانی برقرار بوده و هست و در حال حاضر کشورمان برای مشارکت در طرح های تولید 35 هزار مگاوات برق اندونزی آمادگی خود را اعلام کرده است. ایرنا در این باره به نقل از تارنمای کاتادیتا از زبان صوفیان بصیر، مدیرعامل شرکت ملی برق اندونزی نوشته است: "ایران برای سرمایه گذاری در صنایع برق این کشور جنوب شرق آسیا آمادگی خود را اعلام کرده است و قصد دارد 35 هزار مگاوات برق به ظرفیت تولید خود اضافه کند. این کشور راهکارهای جدیدی را برای سرعت بخشیدن به پروژه های تولید 35 هزار مگاوات برق جدید تدوین کرده است.
این گزارش می افزاید: اندونزی در مسیر توسعه با کمبود برق مواجه است و آمار نشان می دهد این کشور با حدود 250 میلیون نفر جمعیت در سال 2014 میلادی با مصرف 158 میلیارد کیلو وات ساعت برق در جایگاه 23 جهان قرار داشته و اکنون با پایان ذخایر نفت به واردکننده تبدیل شده و با بحران انرژی روبروست. اندونزی برنامه ای برای توسعه نیروگاه های برق خود دارد تا ظرفیت تولید ترکیبی برق در پنج سال آینده را 35 هزار مگاوات افزایش دهد و جمهوری اسلامی ایران با توانایی فنی بدنبال حضور فعال در این بخش توسعه ای اندونزی است. برخی آمارها نشان می دهد حدود 35 درصد از مردم اندونزی هم اکنون فاقد برق برای زندگی هستند. اندونزی برای رسیدن به رشد اقتصادی هفت درصدی که دولت تا سال 2018 هدف گذاری کرده است ، نیازمند رشد 9 درصدی بخش تولید انرژی است.
یادآور می شود: ایران اکنون جزو 10 کشور نخست توربین ساز جهان است و این امر باعث شد طی ماه های گذشته هیاتی از اندونزی از شرکت مپنا دیدن کرده و با فناوری ایران در این بخش آشنا شوند. عباس علی آبادی، مدیرعامل گروه مپنا نیز پیش از این گفته بود این شرکت به دنبال حضور فعال در بازار انرژی اندونزی است. مپنا در مرحله نخست آمادگی خود را برای سرمایه گذاری در بخش برق اندونزی و افزایش یکهزار مگاواتی ظرفیت تولید برق این کشور اعلام کرده است.
نظر شما