به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، ناصر ضیغمی، معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان، امروز(17 مهر) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته ملی سلامت کودکان، به علل مرگ و میر کودکان اشاره کرد و گفت: 387 هزار و 789 کودک زیر پنج سال تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز هستند که از این تعداد 79 هزار و 44 کودک زیر یک سال است.
وی با اشاره به اینکه ناهنجاری های مادرزادی، حوادث و عفونت های تنفسی سه علت اساسی مرگ و میر کودکان یک تا 59 ماهه است، ابراز کرد: 33 درصد درصد کودکان در اثر ناهنجاری های مادرزادی، 17.5 درصد حوادث و 10 درصد به علت عفونت های تنفسی جان خود را از دست می دهند.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از مرگ و میر کودکان در اثر حوادث باید از عواملی که منجر به خطر می شود، پیشگیری کنیم، افزود: در این خصوص ارائه آموزش های لازم در خصوص سوختگی، سقوط، مسمومیت، خفگی، صدمات بدنی و حوادث ترافیکی به مردم امری ضروری است.
ضیغمی، با اشاره به اینکه در این راستا دوره های آموزشی به شهرستان ها، رابطین سلامت و انتقال آن به خانواده ها برای نجات فرزند خود در زمان وقوع اتفاق در حال انجام است؛ مشکلات تکاملی کودکان زیر یک سال را 2 تا سه درصد عنوان کرد.
وی تصریح کرد: طی 2 سال اخیر طرح غربالگری با پرسشنامه ASQ(پرسشنامه سن و تکامل) برای تمام کودکان 12 ماهه انجام شده که این فرم ها توسط والدین پر می شود و در صورتی که مشکل کودک توسط پزشک معین شهرستان قابل حل نباشد به مرکز جامع تکامل کودکان در اهواز ارجاع و کارهای تخصصی تر انجام شود.
معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان، با بیان اینکه در سال 93، 41 درصد و سال 94، 72.2 درصد کودکان یک ساله تحت پوشش طرح قرار گرفتند و امیدواریم امسال به 100 درصد برسد، عنوان کرد: تاکنون از 2 درصد مشکلات تکاملی کودکان یک ساله، 1.92 درصد کشف شده است.
وی با اشاره به اینکه پنج درصد کودکان ما چاق هستند و هفت درصد اضافه وزن دارند در حالی که باید این میزان به ترتیب به نیم و 2.5 درصد برسد، اذعان داشت: در این راستا به خانواده ها رژیم های غذایی ویژه کودکان آموزش داده می شود چرا که لازم است والدین با اصول اساسی تغذيه كودكان و ميزان كالری لازم روزانه برای آنها آشنا شوند.
رضا دواساز ایرانی، مسئول واحد سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان، هم بر سرلوحه قرار دادن شعار «5210» جهت ارتقای سلامت تاکید کرد و ادامه داد: مصرف پنج واحد میوه وسبزیجات، دو ساعت با تلویزیون و رسانه، یک ساعت پیاده روی و به صفر رساندن مصرف قند اضافه است.
وی با اشاره به آغاز طرح پیمایش ملی اختلالات روانی کودکان و نوجوانان با سرمایه اجتماعی در اهواز خبر داد و یاد آور شد: این طرح از هفته گذشته برای یک هزار خانوار شهری و روستایی دارای کودکان 6 تا 18 سال توسط 6 تیم آغاز شده و حداکثر تا 2 ماه ادامه دارد.
همچنین مهنوش صاحبدل، مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان، خاطر نشان کرد: برای بهبود تغذیه کودکان، برنامه یک وعده غذای گرم در 300 مهد کودک روستایی با اعتبار بهزیستی در حال انجام است.
نظر شما