رشته تخصصی امر به معروف و نهی از منکر ایجاد شود

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد پیامبر اعظم(ص) معتقد است، امر به معروف و نهی از منکر، کارکردها، روشها و آثار آن را می توان در قالب کتاب های درسی تبیین و تشریح کرد.

حجت‌الاسلام جلال صدر، امام جماعت مسجد پیامبر اعظم(ص) در مورد نهادینه‌کردن و فراگیری امر به معروف و نهی از منکر در جامعه به خبرنگار شبستان گفت: در کلمات امر به معروف و نهی از منکر حالت تحکمی وجود دارد اما ما در بین آیات قرآن کریم به دستورات ظریفی در این رابطه برخورد می‌کنیم.

 

حجت‌الاسلام صدر ادامه داد: زمانی که خداوند متعال به حضرت موسی دستور می دهد فرعون را به خداپرستی دعوت کند، می فرمایند"اگر می خواهی امر کنی با زبان نرم و کلمات زیبا امر کن و ماموریت ات را انجام ده". خداوند متعال خالق همه ماست و به زوایای روحی و روانی ما تسلط و اشراف دارد، بنابراین در زمینه امر به معروف و نهی از منکر نیز نکات ظریفی را متذکر شده است که ما به نتیجه برسیم.

 

وی با بیان اینکه برای نهادینه کردن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه مجموعه های مختلف باید زمینه سازی کنند، عنوان کرد: در تمام مسایل دینی و فرهنگی آنچه اهمیت دارد بحث زمینه سازی است. این بحث را می توانیم از قیام حضرت سیدالشهدا (ع) درس بگیریم. چه شد که ابتدا کوفیان امام حسین(ع) را دعوت کردند اما در ادامه کار ورق برگشت و همان دعوت کنندگان در مقابل امام (ع) ایستادند. یکی از مهمترین دلایل این بود که برای قبول حضور امام معصوم (ع) زمینه سازی نشده بود.

 

امام جماعت مسجد پیامبر اعظم (ص) با اشاره به اینکه نهادهای فرهنگی در بحث زمینه سازی حرف اول را می زنند، بیان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، دانشگاه ها، مساجد و حوزه های علمیه همه دست به دست هم دهند که بستر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه فراهم شود.

 

حجت الاسلام صدر با طرح این سوال که چگونه باید بستر امر به معروف و نهی از منکر را آماده کنیم، اظهار داشت: ما قبل از امر به معروف و نهی از منکر باید زیبایی ها و خوبی های آن را ملاحظه کنیم. باید فواید و برکات امر به معروف و نهی از منکر را به آحاد جامعه اطلاع رسانی کنیم. بدی های منکر را هم باید به افراد جامعه گوشزد کنیم. اینکه منکر چیست و چه مضراتی دارد باید تبیین شود.

 

امام جماعت مسجد پیامبر اعظم(ص) اظهار داشت: وقتی مردم زیبایی های امر به معروف و مضرات منکر را بدانند، خودشان ترغیب می شوند که امر به معروف و نهی از منکر کنند. در این صورت در مقابل این کار جبهه گیری نمی کنند چون می دانند که آن کس که آنها را امر به معروف می کند در واقع آنها را به خوبی ها دعوت می کند. کسی هم که آنها را از منکری نهی می کند در واقع آنها را از زشتی ها، بدی ها و پلیدی ها بر حذر می دارد. در این صورت مردم نسبت به امر به معروف و نهی از منکر حساسیت به خرج نمی دهند و با آن مقابله نمی کنند، بلکه موضوع را زود و راحت می پذیرند.

 

وی با بیان اینکه بسترسازی امر به معروف و نهی از منکر باید از راه های مختلف صورت گیرد، تصریح کرد: می توان مفهوم خوبی و بدی ها، زیبایی خوبی ها و زشتی بدی ها را در قالب درس در مدرسه به بچه ها یاد داد. ما می توانیم امر به معروف و نهی از منکر را جزو دروس پایه دینی دانشگاه ها قرار دهیم. همچنین می شود یک رشته تخصصی با عنوان امر به معروف و نهی از منکر در دانشگاه ها و حوزه های علمیه داشته باشیم. به هر حال باید برای این واجب دینی کار شود. مفاهیم، کارکردها، روش ها و اثرات امر به معروف و نهی از منکر باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

 


گفتگو از مریم داوری

کد خبر 579393

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha