به گزارش گروه مهدویت خبرگزاری شبستان، تعبیر «کُلُّ یَومٍ عاشورا و کُلُّ أرضٍ کَربَلا» ثابت می کند که عاشورا محصور در زمان و مکان نیست و دربرگیری آن دامنه ای به درازای تاریخ دارد، از این رو، توجه به وجوه آینده نگرانه این واقعه تاریخ ساز ضرورتی انکارناپذیر است.
بنابر این گزارش، حجت الاسلام والمسلمین رحیم کارگر، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و پژوهشگر و کارشناس مهدوی در کانال تلگرامی خود درباره «آیندهنگری در فرهنگنامه عاشورا» می نویسد:
عاشورا خود نهفقط مبدا آغاز آینده حتمی است که غایت و مقصد نهایی آن نیز است؛ به همین جهت امر مبارک ظهور در این روز به وقوع خواهد پیوست. در واقع عاشورا روز ظهور مهدی (عج)است؛ همان طور که اوج نهضت حسینی بود. امام باقر (ع) میفرمایند: « گویا قائم(عج) را میبینم که روز عاشورا، روز شنبه بین رکن و مقام ایستاده و جبرئیل پیش روی او ندا میکند...» (الغیبه، شیخ طوسی، ص 274.)
آیندهنگری عاشورایی هم امید ایجاد میکند و هم شوق شهادت. این نوع توجه دادن به آینده در واقع ایجاد حرکت و تلاش برای شوق آیندهسازی است. این خون و پیام امام حسین (ع) است که از عاشورا تا ظهور و از ظهور تا رجعت جوشش دارد و آینده را تحتتاثیر و نفوذ معنوی خود قرار میدهد!!
ارادههای ولایی تحت رهبری الهی، قدرت تاریخسازی و آیندهسازی دارند و هیچ اراده شیطانی نخواهد توانست جلوی آن را بگیرد. به همین جهت گسترش فرهنگ زیارت اربعین و نشان دادن عظمت و شکوه اسلام و اعلام آمادگی برای یاری مهدی موعود(عج)، میتواند در این جهت تفسیر و تبیین شود.
نظر شما