حجت الاسلام محمود رجبی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با تاکید بر احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در مساجد، گفت: متاسفانه امروز جایگاه مساجد، آن گونه که اسلام برای آن در نظر گرفته، نیست، در گذشته مساجد مرکز انجام فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و بسیج نیروها و مرکز پشتیبانی از رزمندگان بودند و که این موضوع خود نشان دهنده قابلیت و ظرفیت های فعال و متنوع مساجد در ابعاد گوناگون بود.
لزوم بهره گیری از ائمه جماعات خوش فکر
وی بیان کرد: یکی از مسائل مهم در حوزه فرهنگی، موضوع امر به معروف و نهی از منکر است که بدون شک اگر ائمه جماعات خوش فکر در مساجد حضور داشته باشند، می توانند در زمینه ترویج آن برنامه ریزی دقیقی انجام دهند، زیرا که مسجد خانه خدا و جایگاه مناسبی برای امر به معروف و نهی از منكر و مبارزه با دشمنان خدا است.
معرفی الگوهای موفق در زمینه ترویج امر به معروف و نهی از منکر
عضو هيات علمي موسسه آموزشي ـ پژوهشي امام خميني (ره) خاطرنشان کرد: لازم است، نمونه های موفقی که در زمینه احیای فریضه دینی امر به معروف و نهی از منکر نقش تاثیرگذاری داشته اند، شناسایی شوند و به سایر مساجد نیز معرفی شوند.
رجبی افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، شخصیت هایی بودند که به عنوان امام جماعت نقش بسیار بزرگی در زمینه امر به معروف و نهی از منکر و ارشاد جوانان به شکل مطلوب و اثرگذار داشتند بر این اساس امروز هم لازم است، افرادی که در احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر فعال هستند به عنوان یک دلسوز و متعهد برای جامعه معرفی شوند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از ائمه جماعات و هیئات امنای مساجد هیچ برنامه ای برای احیا و انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر ندارند در صورتی که اگر این موضوع در مساجد مورد توجه قرار گیرد، در رونق مساجد هم موثر خواهد بود.
این استاد حوزه بر لزوم انجام برنامه ریزی دقیق برای محور قرار گرفتن مساجد در عزاداری های ایام محرم نیز تاکید کرد و گفت: زمان مناسب برگزاری مراسم عزاداری در مساجد و تقویت انگیزه و زمینه سازی برای تداوم حضور مومنین در این خانه های خدا باید در برنامه ریزی های مسوولان آن ها مورد توجه قرار گیرند.
ارایه محتوای غنی و ارزشی در مساجد
رجبی با اشاره به اینکه محتواهای عزاداری باید محتوای غنی و ارزشی باشند، خاطرنشان کرد: محتواهای ارایه شده برای مخاطبان باید زمینه ساز پایبندی جامعه به ارزش های دینی و درس آموزی از واقعه کربلا باشد و در این زمینه لازم است سخنرانان مساجد به موضوعات آشنا باشند و آفات و انحرافات عزاداری های محرم را مورد توجه قرار دهند.
وی گفت: مسئله تحریف واقعه عاشورا و تحلیل نادرست از این موضوع باید توسط سخنران و منبری به درستی تبیین شود، گاهی در این زمینه، غفلت هایی صورت می گیرد، که لازم است در این زمینه محتواهایی قوی ارایه شوند.
این استاد حوزه ادامه داد: مراسم سوگواری شهادت اباعبدالله الحسین (ع) نباید طوری طراحی شود که تا پاسی از شب به طول بیانجامد و موجب آزار ساکنین اطراف مساجد شود، اگر در این زمینه برنامه ریزی دقیقی صورت گیرد، با پشتیبانی مردمی مراسم عزاداری مساجد در این ایام پرشور خواهد بود.
رجبی با اشاره به مباحثی که لازم است در این ایام توسط سخنرانان و یا ائمه جماعات مساجد مطرح شوند، خاطرنشان کرد: مباحث تاریخی، اجتماعی و سیاسی باید در مجالس عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) با بیانی روان و بی تکلف برای مردم مطرح شوند تا زمینه ارتقای آگاهی های آنان در مباحث اجتماعی و سیاسی جامعه فراهم شود و از جهتی دیگر نیز ائمه جماعات مساجد باید میان تمام ارکان مسجد تعامل و همکاری به وجود آورند تا برپایی عزاداری صحیح همراه با حفظ شئونات دینی همراه باشد.
نظر شما