امر به معروف و نهی از منکر ضامن بقای اسلام است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در پیامی به مناسبت هفته «امر به معروف و نهی از منکر» این دو فریضه را از مهم ترین مبانی تفکر سیاسی یک مسلمان دانست که ضامن بقای اسلام است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، دکتر حبیب رضا ارزانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در پیامی به مناسبت هفته امر به معروف و نهی از منکر، این فریضه را از مهم ترین مبانی تفکر سیاسی یک مسلمان دانست که ضامن بقای اسلام است.

متن کامل این پیام به شرح ذیل است:

انسان در دستگاه خلقت الهی به گونه ای آفریده شده که اجتماعی بودن از برجسته ترین ویژگی های اوست به گونه ای که نقش هر مسلمان در تعیین سرنوشت جامعه و تعهدی که باید در پذیرش مسؤولیت های اجتماعی داشته باشد، ایجاب می کند که او ناظر و مراقب همه اموری باشد که پیرامون وی اتفاق می افتد. این مسئله مهم که در فقه اسلامی تحت عنوان «امر به معروف و نهی از منکر» مطرح شده و از مهم ترین مبانی تفکر سیاسی یک مسلمان به شمار می رود؛ چنان که از مهم ترین فرایضی است که وجوب کفایی آن، ضروری دین شناخته شده و ضامن بقای اسلام است.


دلیل بر این مطلب، گذشته از اجماع علما و عنایت عقل سلیم همگان بر آن، آیات و اخباری است که در این زمینه وارد شده است.


امر به معروف و نهی از منکر, در قرآن کریم با بیانات مختلف و تاکیدات فراوان بیان شده برای مثال در بیان صفات ممتاز مؤمنان می فرماید: وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِیا بَعْضٍ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ یُقِیمُونَ الصَّلاهَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکاهَ وَ یُطِیعُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ مردان و زنان با ایمان ولی (و یار و یاور) یکدیگرند، امربه معروف و نهی ازمنکر می کنند، نماز را برپا می دارند و زکات را می پردازند و خدا و رسولش را اطاعت می کنند.


به موجب این آیه، افراد مؤمن به سرنوشت یکدیگر علاقمند بوده و به منزله یک پیکر می باشند. پیوند سرنوشت ها موجب می شود که تخلف و انحراف یک فرد، در کل جامعه تأثیر بگذارد.


در قیام حضرت سید الشهدا(علیه السلام) نیز با آن که به حسب ظاهر عواملى چون امتناع حضرت امام حسین(علیه السلام) از بیعت با یزید و یا پاسخ به دعوت کوفیان، در تحقّق این قیام خونین بى تاثیر نبود، ولى در عین حال در کلمات حضرت امام(علیه السلام)، به طور مکرّر از اصلاح امّت و دو فریضه مهمّ امر به معروف و نهى از منکر به عنوان یکى از انگیزه هاى اساسى این نهضت بزرگ یاد شده است.


به راستى حضرت امام حسین(علیه السلام) را باید قهرمان این میدان دانست.

 

آن حضرت علاوه بر امر به معروف قلبى و زبانى، عمل به آن را نیز به اوج خود رساند و بالاترین مرحله عملى آن را انجام داد، و با شجاعتى وصف ناپذیر به همگان اعلام کرد اى مردم! هر کس از شما در برابر تیزى شمشیر و زخم نیزه ها شکیبا است، با ما بماند و الاّ از ما جدا شود.

اکنون که در ماه محرم و هفته امر به معروف و نهی از منکر قرار داریم شایسته است با تاسی از گفتار و رفتار حضرت سید الشهدا(علیه السلام) و اصحاب و یاران باوفای ایشان در احیای این سنت نیکو و پسندیده الهی در جامعه بکوشیم.

 

کد خبر 579080

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha