به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران صبح چهارشنبه به دعوت رسمی رییس جمهور ویتنام و با بدرقه معاون اول رییس جمهوری و مشاور امور بین الملل مقام معظم رهبری ، عازم هانوی پایتخت این کشور شد.
طبق خبر منتشر شده در پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی و "چان دای کوانگ" روسای جمهوری اسلامی ایران و ویتنام، در نشستی مشترک با حضور مقامات بلند پایه دو کشور، راههای تقویت بیش از پیش همکاری در عرصه های مورد علاقه دو طرف را مورد بحث و تبادل نظر قرار می دهند.
مذاکره هیاتهای عالیرتبه و همچنین امضای چند سند همکاری میان دو کشور از دیگر برنامه های سفر دو روزه رییس جمهوری به هانوی است. هیاتی از بخش خصوصی کشورمان نیز همزمان با سفر دکتر روحانی در ویتنام حضور دارند و در نشست مشترک راههای توسعه روابط اقتصادی با همتایان ویتنامی خود را بررسی می کنند.
رییس جمهوری اسلامی ایران در ادامه سفر خود به منطقه آسیای جنوب شرقی، روز جمعه و پس از پایان سفر رسمی به ویتنام، عازم کوالالامپور پایتخت مالزی می شود.
روحانی در مدت اقامت خود در کوالالامپور با مقامهای ارشد مالزی در خصوص روابط دو جانبه، از جمله در عرصه های مختلف اقتصادی و همکاری های صنعتی وتکنولوژیکی گفتگو خواهد کرد.
دیدار با نخست وزیر مالزی، مذاکره هیاتهای عالیرتبه دوکشور و نشست با نخبگان مالزی از جمله برنامه های پیش بینی شده دکتر روحانی در کوالالامپور است.
رییس جمهوری در آخرین مرحله از سفر خود به منطقه آسیای جنوب شرقی و برای شرکت در دومین اجلاس سران مجمع گفت و گوی همکاری های آسیا، ACD، راهی بانکوک پایتخت تایلند می شود.
روحانی در دومین اجلاس سران مجمع گفت وگوی همکاری های آسیا (ACD) که متشکل از ۳۴ کشور آسیایی است، ضمن سخنرانی، مواضع کشورمان را تبیین و در حاشیه اجلاس نیز دیدارهایی با مقامهای ارشد شماری از کشورها خواهد داشت.
این اجلاس با هدف رشد و توسعه در قاره آسیا، ۸ تا ۱۰ اکتبر (۱۷ تا ۱۹ مهرماه) در بانکوک برگزار می شود.
مجمع گفت و گوی همکاری آسیا سال ۲۰۰۲ در جهت تعامل نزدیکتر اتحادیه اقتصادی اروپا و آسیا، شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس، انجمن ملل آسیای جنوب شرقی و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) تاسیس شد.
افزایش همکاری های اقتصادی و رشد و توسعه کشورهای آسیایی، همکاری های فرهنگی، گردشگری، کشاورزی، محیط زیست و حمل و نقل از جمله اهداف این مجمع به شمار می رود.
نمایندگانی از بخش خصوصی کشورمان نیز همزمان با سفر رییس جمهوری در این کشورها حضور دارند و روابط تجاری را با همتایان خود مورد بررسی قرار خواهند داد.
به گزارش شبستان، سفر روحانی به ویتنام در حالی انجام می شود که ویتنام و ایران روابط علاوه بر روابط نسبتا تاریخی روابط تجاری دارند که اسفند ۹۴ در مراسمی با حضور رئیس جمهور ویتنام و وزیر صنعت ، معدن و تجارت همایش فرصتهای تجاری و سرمایه گذاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری سوسیالیستی ویتنام برگزار شد که در این مراسم قرار شد که حجم روابط تجاری ایران و ویتنام تا 2 میلیارد دلار افزایش یابد.
نظر شما