به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، محمد فوقی، مسئول ستاد هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران، امروز (12 مهر) در مراسم نخستین روز ماه محرم در نمازخانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در جمع کارکنان عزادار گفت: امام حسین(علیه السلام)، مورد احترام پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) بود که بعد از 50 سال از رحلت آن حضرت، بسیاری از مصیبت ها و ناگواری ها بر امام سوم شیعیان، وارد شد.
وی اظهار کرد: جمله معروف «کل یوم عاشورا، کل ارض کربلا» به معنای آنکه عاشورا و کربلا، هر دو تکرار می شود اما مهم تر از آن دلیل بوجود آمدن عاشورا و محصول نتایج آن و کربلا، نتیجه چه اعمالی بوده است مورد سوال، قرار می گیرد.
فوقی بیان کرد: عاشورا، محصول تقابل دو تفکر دین، اسلام و امامت است که یک تفکر غدیر و امامت و انتصاب از سوی خدا، مشروعیت، مقبولیت و بیعت مردم در غدیر و نقطه مقابل آن، تفکر دموکراسی مآبانه در بنی ساعقه به معنای یک رهبری از سوی خدا و دیگری از سوی مردم بود.
وی ابراز کرد: عاشورا، محصول اجتهاد اموی در مقابل اسلام ناب محمدی بود که واقعه عاشورا، بوجود آمد و مجاهدان امتیاز طلب و مجاهدان آخرت طلب در برابر یکدیگر قرار گرفتند.
فوقی گفت: عاشورا، نماد و جلوه دو تفکر از دین است که یک طرف آن، اسلام ناب، وحی الهی، سنت پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) و سیره امام علی(علیه السلام) و در طرف دیگر اسلام تسامح، اباهه گری، عدم ولایت و ولایت فقیه، قرار داشت.
وی اظهار کرد: هنگامی که اسلام قال الباقر و قال الصادق(علیهما السلام)، امر به معروف و نهی از منکر، شهادت به فراموشی سپرده شود و اسلام مرفهین بی درد در جامعه، حکم فرما باشد نتیجه آن عاشورا، کوتاهی برای خواص در برابر عوام، شکل می گیرد.
فوقی بیان کرد: عاشورا، نتیجه غفلت و فراموشی امر به معروف و نهی از منکر بود که اگر جلوی منکرات، گرفته می شد دیگر عاشورا و کربلایی، اتفاق نمی افتاد.
وی ابراز کرد: امام حسین(علیه السلام) در وصیت نامه خویش، به معرفی امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و از یاران خود، عدم سکوت در برابر بی عدالتی و ظلم و ستم را خواستار شد.
به گزارش شبستان، مراسم قرائت زیارت عاشورا همراه با مداحی و سخنرانی از یکم تا هشتم ماه محرم در نماز خانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود که علیرضا مومنی خنکدار به مداحی در نخستین روز پرداخت.
نظر شما