به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، اسحاق جهانگیری، در همایش بین المللی سرمایه گذاری در صنعت گردشگری ایران با رویکرد اقتصاد مقاومتی که در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، گفت: گردشگری یکی از مهمترین حوزه ها و عوامل موثر در ارتباطات میان فرهنگ ها است.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه توسعه گردشگری نقش مهمی در گسترش تفاهم ها و افزایش درک بین ملت ها ایفا می کند، ادامه داد: گردشگری نوین به عنوان یک صنعت به زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری جدید و سرمایه گذاری های مناسب داخلی و خارجی نیاز دارد.
جهانگیری با اشاره به پدیده جهانی شدن و پیچیده شدن روابط میان کشورها و ملت ها اظهار داشت: گردشگری در درآمدزایی، ایجاد اشتغال، توسعه اقتصادی و کارآفرینی نقش موثری ایفا می کند.
جهانگیری خاطرنشان کرد: توسعه صنعت گردشگری به عواملی نظیر زمینه های مساعد در سیاست خارجی، سیاست داخلی، فرهنگ، اقتصاد، قوانین، طبیعت و اجتماع وابسته است.
معاون اول رییس جمهور افزود: گردشگری فرهنگی و تاریخی، گردشگری اقتصادی و تجاری، گردشگری سلامت درمان، گردشگری علمی و پژوهشی و گردشگری تفریحی همه در جای خود مهم هستند و به برنامه ریزی ها و سرمایه گذاری های متناسب با شرایط هر کدام نیاز داریم.
وی با اشاره به ظرفیت های ویژه و کم نظیر ایران در حوزه گردشگری اظهار داشت: ایران نقطه اتصال میان فرهنگ ها و تمدن های غربی و شرقی است و فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی می تواند جاذبه های فراوانی برای توسعه صنعت گردشگری در ایران فراهم کند.
وی با بیان اینکه ایران از روزگاران گذشته گرانیگاه جاده ابریشم و جاده ادویه بوده است، تصریح کرد: ایران امروز هم یکی از بزرگترین نقاط تلاقی فرهنگی و تاریخی جهان محسوب می شود.
وی یادآور شد: طبیعت زیبای ایران تنها عامل جذب گردشگر به کشور نیست بلکه عوامل دیگری نظیر فرهنگ ایرانی و اسلامی نیز رنگین کمانی از زیبایی ها و دیدنی ها را برای گردشگران خارجی ایجاد کرده است.
جهانگیری با اشاره به ظرفیت های تاریخی و مذهبی ایران در بخش گردشگری گفت: وجود حرم مطهر امام رضا (ع) در مشهد و حضرت معصومه (س) در قم و سایر اماکن مذهبی و مقدس همه زمینه هایی فراهم می کند تا مشتاقان زیارت به ویژه مسلمانان به ایران سفر کنند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به ظرفیت های طبیعی و مناظر بکر ایران و تنوع آب و هوایی کشور گفت: همه این جاذبه ها شرایطی فراهم می کند تا گردشگران خارجی تمایل بیشتری برای حضور در ایران داشته باشند.
وی تصریح کرد: پیشرفت ها و توسعه های اخیر کشور در عرصه های علمی، پزشکی، اقتصادی، صنعتی، فرهنگی و هنری افق های تازه ای برای سرمایه گذاری، ساماندهی و توسعه انواع جدید گردشگری در کشور گشوده اند.
وی در ادامه با اشاره به جایگاه و اهمیت سفر، زیارت و سیاحت در فرهنگ و آیین ایرانی اسلامی خاطرنشان کرد: با فرصت ها و امکانات جدید و همچنین با کمک فناوری های نوین می توانیم شهروندان ایرانی را به گردشگری داخلی و خارجی ترغیب و تشویق کنیم.
جهانگیری با اشاره به دستاوردهای دولت تدبیر و امید در بخش های مختلف اقتصادی، سیاسی اظهار داشت: توفیق در سیاست خارجی و عبور از عرصه های تهدیدها و تحریم ها و توافق در برجام همه شرایطی فراهم کرده است تا بتوانیم روابط و همکاری های گسترده ای با کشورهای دنیا داشته باشیم.
وی با بیان اینکه باید از فضای گشایش سیاسی و روابط بین الملل به وجود آمده بهترین استفاده را ببریم، اظهار داشت: امروز زمینه های مساعد برای جذب سرمایه گذاران خارجی به ویژه در حوزه گردشگری فراهم شده است.
معاون اول رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه مکمل این سیاست دولت، پیشبرد برنامه اقتصاد مقاومتی است که مقام معظم رهبری همواره بر اجرای آن تاکید دارد و مسئولیت برنامه ریزی و اجرای آن را نیز به دولت واگذار کرده اند.
وی با بیان اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران راهبرد توسعه گردشگری بین المللی را به عنوان یک افق جدید و فرصت استثنایی برای کاهش نقش های مخرب منطقه ای و فرامنطقه ای انتخاب کرده است، تاکید کرد: دیپلماسی گردشگری در فرآیند تقویت صلح و دوستی و تفاهم بسیار موثر است.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به سرمایه گذاری در صنعت گردشگری، اماکن اقامتی و تاسیسات گردشگری بر پایه اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی و عبور از اقتصاد وابسته به نفت اولویت یافته است، ادامه داد: درآمدهای حاصل از اقتصاد گردشگری برای رشد و اعتلای بنیان های اقتصادی کشور هزینه می شود.
جهانگیری با بیان اینکه مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی در اجرای طرح های گردشگری از اولویت های دولت یازدهم است، خاطرنشان کرد: تدوین بسته حمایت از کارهای تولید صنایع دستی و فرش، ایجاد ظرفیت های جدید در هتلینگ و تدوین بسته حمایت از گردشگری سه طرح مهم در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است که در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در اولویت قرار گرفته است.
جهانگیری با بیان اینکه رشد و توسعه صنعت گردشگری در ایران یکی از مهمترین راهکارهای رهایی از اقتصاد تک محصولی مبتنی بر نفت و کمک به توزیع عادلانه درآمدها و ایجاد اشتغال پایدار در کشور است، تصریح کرد: بر اساس آمار شورای جهانی سفر و گردشگری در تولید ناخالص داخلی ایران بالغ بر 6.7 بوده است که انتظار داریم این میزان به 9.5 درصد افزایش یابد.
جهانگیری در ادامه با اشاره به آمادگی دولت برای کمک در بخش های مختلف گردشگری گفت: ضرورت اعتمادسازی و حمایت از گردشگران، ساماندهی خدمات گردشگری، توسعه زیرساخت های مرتبط با گردشگری و صنایع دستی، گسترش و حمایت از گردشگری طبیعی و روستایی، ایجاد زمینه های لازم برای کاهش اتکا به منابع مالی دولتی با افزایش مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی از جمله حوزه هایی است که دولت برای کمک در آنها اعلام آمادگی می کند.
نظر شما