حجت الاسلام سیدرضا اکرمی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به اینکه مسجد هر محله باید پناهگاه مردم به ویژه جوانان در همه ابعاد مختلف باشد، گفت: ائمه جماعات باید کار در مساجد را وظیفه خود بدانند و در همه امور مربوط به مساجد یک قدم از مردم جلوتر باشند.
وی اظهار کرد: در آیات و روایات اسلامی از مسجد به عنوان مرکزی دینی یاد برده می شود که انسان ها را به سمت اخلاق، انسانیت، آگاهی، رشد و بالندگی سوق می دهد، از این رو باید نسبت به جایگاه مسجد اهتمام ویژه ای داشت.
رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری همچنین گفت: حضور پرشور جوانان در مسجد موجب می شود که آنان کمتر در معرض خطرات و انحرافات قرار گیرند و دچار معضلات اخلاقی و عقیدتی نشوند.
اکرمی با اشاره به اینکه بنا بر تاکید مقام معظم رهبری یک امام جماعت مسجد باید محور فعالیت های آن باشد، بیان کرد: در این صورت است که مسجد به عنوان سنگر و پناهگاه شناخته می شود و مردم برای حل مسایلی که از نظر عقیدتی، اخلاقی و فقهی در زندگی شان به وجود می آید به مسجد مراجعه می کنند.
وی افزود: نکته دوم اینکه همان گونه که مقام معظم رهبری نیز فرمودند، یک امام جماعت مسجد باید هر روز با میزان بالایی از آگاهی و اطلاعات در مسجد حضور یابد.
امام جماعت مسجد سلمان فارسی به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر دایر بودن مساجد در طول روز، اشاره کرد و گفت: این در حالی است که امکان و لوازم فعالیت از نماز صبح تا بعد از نماز عشاء در بیشتر مساجد وجود ندارد و لازم است که اگر آن ها مشکل نبود خادم دارند حداقل از خادم افتخاری استفاده کنند.
اکرمی، گفت: برای شکلدهی به حصار و خاکریز مقاومت فرهنگی در مساجد اولین قدم تشکیل و تقویت شورای فرهنگی کارآمد و فعال با دید کارشناسی در این زمینه است که خوشبختانه در بسیاری از مساجد تشکیل شده است.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد کتابخانه در مساجد و انجام برنامه های فرهنگی در آن ها و پاسخگویی به سوالات جوانان توسط ائمه جماعات و برگزاری جلسات پرسش و پاسخ می تواند در پرورش نیروهای دینی برای دفاع از امنیت کشور موثر باشد، بنابر این برای جذب جوانان به عنوان آیندهسازان کشور و انقلاب اسلامی باید برنامهریزی داشت و با در نظر گرفتن مؤلفههای مخاطبشناسی در این عرصه ورود پیدا کرد.
امام جماعت مسجد سلمان فارسی، گفت: اگر میخواهیم مساجدی قوی و با نشاط داشته باشیم، باید توجه داشته باشیم که آن ها صرفاً برای اقامه نماز جماعت نیستند، بلکه باید محلی برای بیان تفسیر قرآن و نهج البلاغه و محل اجتماع جوانان برای کارهای فرهنگی، عقیدتی و آموزشی باشند تا از این طریق نیازمندی مردم به مسجد را افزایش دهیم و مردم همواره احساس کنند به آن ها نیاز دارند و کارهایشان در مسجد پیگیری و حل و فصل میشوند.
اکرمی با اشاره به اینکه باید تمام تلاش خودمان را بکنیم تا جوانان و نوجوانان دوران طلایی عمر خود را در مساجد بگذرانند، افزود: اگر بتوانیم آنان را با فرهنگ ایرانی اسلامی واکسینه کنیم، دیگر تهاجم فرهنگی غرب بر آن ها کارساز نخواهد بود.
وی گفت: امروز دشمنان ما با تمام ابزار خود برای تاثیرگذاری بر فکر و روح نوجوانان مان به عنوان سازندگان فرداهای جامعه مان در حال فعالیت هستند بنابراین ما نیز باید در مقابل، فرهنگ خودمان که برگرفته از فرهنگ قرآن و اهل بیت (ع) است را تبلیغ کنیم.
نظر شما