آئین نامه شناخت ضوابط حرفه روزنامه نگاری تقدیم هیأت دولت می شود

مدیرکل امور مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت ارشاد اسلامی، اظهار داشت: این وزارت آئین نامه ای به عنوان شناخت ضوابط حرفه خبرنگاری و روزنامه نگاری را تدوین کرده که در حال تقدیم به هیأت دولت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، پدرام پاک آئین، مدیرکل امور مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شب گذشته(16مرداد) در مراسم تجلیل از خبرنگاران خوزستان گفت: در این آئین نامه برای ایجاد پایگاه حقوقی خبرنگاران، حدود و حقوق مشاغل مختلف مطبوعاتی تعریف و مشخص شده تا خبرنگاران و جامعه اطلاع رسانی بتوانند از حقوق خود دفاع کنند.

 

وی با بیان اینکه حمایت از مطبوعات موضوعی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خود را موظف و متعهد به آن می داند، افزود: این وزارت در تلاش است که حمایت از مطبوعات محلی را به ویژه در مناطق مرزی در اولویت کار خود قرار دهد تا با ارائه حمایت های ضابطه مند شاهد پیشرفت های کمی و کیفی مطبوعات محلی باشیم.

 

مدیرکل امور مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خاطرنشان کرد: به همین منظور نامه ای به ادارت کل ارشاد در استان ها جهت اعلام خواسته و نیازهایشان ارسال شده تا این خواسته ها در جلسه بعدی حمایت از نشریات از طرف خود استان ها اعمال شود.

 

وی ادامه داد: قطعاً نشریاتی که دستمزدهای منطقی به خبرنگاران می پردازند و نشریاتی که محیط ورود به خلاقیت و تولید خبر را برای خبرنگاران خود ایجاد و احیا می کنند با هزینه های مربوط به این کار مواجه هستند که وزارت ارشاد تأمین بخشی از این هزینه ها را متعهد می شود.

 

وی شاخص های کیفی در مطبوعات استان را بسیار خوب ارزیابی کرد و اذعان داشت: مطبوعات محلی نه تنها در کشور ما بلکه در تمام دنیا، فضای جدیدی را به وجود آورده اند؛ اصل همجواری و امکان دسترسی به منابع موجب می شود اطلاعات به صورت دقیق در اختیار مخاطب بومی قرار بگیرد و رسانه های محلی و استانی با اتکا به این اصل این توفیق را دارند که نوعی امتیاز را نسبت به سایر نشریات داشته باشند.

 

پاک آئین، با بیان اینکه تلاش وزارت ارشاد بر توسعه متوازن اطلاع رسانی در تمام کشور است، تأکید کرد: همه مردم باید از حق اطلاع رسانی و داشتن آگاهی و دسترسی بهنگام به اخبار برخوردار باشند و در راستای این سیاست بحث صدور مجوز مطبوعات محلی با سرعت بیشتری صورت پذیرد؛ این نوید را می دهیم تقاضای نشریات استان خوزستان در جلسه آینده هیأت نظارت بر مطبوعات مطرح می شود و امیدوارم تعداد نشریات استان به لحاظ کمی با افزایش و جهش همراه شود.

 

وی تصریح کرد: در خصوص بحث آگهی های دولتی سیاستی اتخاذ شد که تمامی آگهی های دولتی به روزنامه ایران واگذار شود و توجیه این کار نیز چیزی جز صرفه جوی در هزینه های دولت نبود که خوشبختانه با تلاش های زیاد صورت گرفته از سوی وزارت ارشاد، دستور انحصاری کردن آگهی ها در سال 90 لغو شد.

 

مدیرکل امور مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اضافه کرد: ولی متأسفانه برخی ذیحسابی های ادارات دولتی طبق روال گذشته آگهی های خود را تنها به روزنامه ایران واگذار می کنند که این محل اشکال داشته و باید اصلاح شود چراکه بحث اقتصادی همه مطبوعات و نشریات باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی در خصوص منزلت حرفه خبرنگاری بیان کرد: خبیر یکی از نام های خداوند متعال است و صالح ترین و برترین بندگان خداوند نیز پیامبران الهی هستند که پس از سال ها مجاهدت به کسوت خبر رسانی و انبیاء رسیدند؛ اطلاع رسانی دارای چنین شأنی است چرا که خبرنگاران میراث داران نام خداوند و انبیای الهی هستند.

 

وی با بیان اینکه منزلت و کرامت با مسئولیت همراه است، یادآور شد: اگر عنوان می شود که منزلت یک خبرنگار منزلت رفیعی است در کنار آن مسئولیت خطیری را نیز بر عهده دارد؛ خبرنگاران مسئولیت آرمان پردازی، آگاهی بخشی و دانش افزایی و انسان سازی را عهده دار هستند و خبرنگارانی این جایگاه را دارند که این مسئولیت خطیر را پذیرفته و به موازات آن گام برداشته باشند.

 

پاک آئین، با بیان اینکه اخلاق حرفه ای از ملزومات کار خبرنگاری است اما کافی نیست، خاطرنشان کرد: خبرنگاران، متعهد به افکار عمومی و آرمان های جامعه هستند، ما ملتی هستیم که علاوه بر داشتن تعهد نسبت به مسائل دینی به آرمان ها و خون شهدا تعصب داشته و به آنها پایبندیم و قطعاً خبرنگار این فرهنگ و این مرز و بوم وقتی دارای این منزلت است که مسئولیت خود را نسبت به این آرمان ها شناخته و به آنها التزام و پایبند داشته باشد.

 

وی عنوان کرد: تاریخ مطبوعات کشور ما گواهی تحقق اهداف و مسئولیت شناسی روزنامه نگاران پیشکسوت ما است، در دوران نهضت مشروطه، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس خبرنگاران زیادی از خون خود برای افزایش آگاهی مردم گذشتند و نباید تردید کرد که در روند پیروزی های بزرگ کشور به ویژه در دوران انقلاب و دفاع مقدس نقش و سهم خبرنگاران در افزایش آگاهی مردم انکار ناپذیر است.

 

مدیرکل امور مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه نظام اسلامی خود را متعهد به جامعه خبری می داند، افزود: این نظام از افزایش آگاهی مردم هراسی ندارد چراکه معتقد است هرچه آگاهی مردم بیشتر شود استحکام نظام نیز بیشتر و مستحکم تر می شود.

 

وی روز خبرنگار را روز منزلت شناسی و مسئولیت شناسی خبرنگاران دانست و ادامه داد: لزوم تحقق جایگاه خبرنگاران از اهمیت زیادی برخوردار است، صحنه مطبوعات شاهد حضور خبرنگاران و خروج آنها در برهه کوتاه می باشد، آنچه که مشاهده می شود ناپایداری خبرنگاران، ورود خبرنگاران به این عرصه بدون کسب مهارت های لازم، بدون التزام دانش و فن و لوازم این شغل است.

 

وی اظهار داشت: یکی از راه های حفظ شأن و جایگاه خبرنگاری تعریف قواعد و ضوابط ورود به این شغل است؛ هرکسی نباید خود را خبرنگار بداند و هرکسی نیز نباید به سهولت وارد این عرصه شود، چرا برای همه مشاغل ضوابط و فیلترهای گوناگونی وجود دارد اما ورود به حیطه حساس خبرنگاری ساده است؟! در وحله اول خود جامعه خبری باید تلاش کند تا دچار این مشکلات نشود و امیدواریم به زودی مشکلات جامعه خبری ما مرتفع شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 57736

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha