انتخاب هیئت رییسه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان/نقطه نظرات نمایندگان در زمینه قراردادهای نفتی

خبرگزاری شبستان:دیدار لاریجانی با رئیس مجلس نمایندگان سوریه، انتخاب هیئت رییسه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان، نقطه نظرات نمایندگان در زمینه قراردادهای نفتی، عزمی جدی برای برخورد با تروریسم داریم برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، دیدار لاریجانی با رئیس مجلس نمایندگان سوریه، انتخاب هیئت رییسه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان، نقطه نظرات نمایندگان در زمینه قراردادهای نفتی، عزمی جدی برای برخورد با تروریسم داریم برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

هرگاه در سوریه پیروزی را محقق کردیم آمریکاییها برخلاف آن اقدام کرده‌اند

هدیه خلف عباس، رئیس مجلس نمایندگان سوریه پس از دیدار با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری مشترک با حضور خبرنگاران گفت: از آقای لاریجانی به خاطر دعوت سخاوتمندانه شان تشکر می کنم و همچنین از ملت و دولت و رهبری آیت الله خامنه ای و آقای روحانی تشکر می کنم.

وی اظهار کرد: اگر حمایتهای جمهوری اسلامی ایران نبود ما به عنوان کشور، ملت و ارتش قادر به مقاومت نبودیم.

وی با تشکر از جمهوری اسلامی ایران برای حمایتهای سیاسی و نظامی از سوریه گفت: رئیس مجلس ایران اشاره کردند که در زمان و شرایط سخت سوریه در کنار جمهوری اسلامی ایران قرار داشتند زمانی از مرحوم حافظ اسد سوال شد که چرا تا این حد از جمهوری اسلامی ایران حمایت می کند و وی گفت: ما امروز به عنوان یک برادر در کنار برادران خود در جمهوری اسلامی ایران ایستاده ایم و از آنها حمایت می کنیم و روزی خواهد رسید که تنها برادری که در کنار ما در سوریه خواهد بود ایران است.

هدیه خلف عباس ادامه داد: ما از برادرهای دیگرمان می خواهیم که اگر به ما خیر نمی رسانند و در کنار ما در سوریه قرار نمی گیرند، شر نیز نرسانند و منظورمان کشورهای عربستان، قطر و ترکیه است.

وی با بیان اینکه این دیدار مثمرثمر بود و مطالب بسیار مهمی در زمینه مبارزه با تروریسم مطرح شده است گفت: این جنگ تروریست که از 5 سال بیشتر به ما تحمیل شده است توسط بیش از 80 کشور راه اندازی شد و سوریه در جبهه های مختلف وارد مبارزه شده است.

رئیس مجلس نمایندگان سوریه با بیان اینکه تروریست تمدن و فرهنگ را از بین برد و تمام جاهای دیدنی این کشور را ویران کرد گفت: هر روز ما یک پیروزی را در سوریه به ثبت می رسانیم و هر پیروزی را که رقم می زنیم پیروزی در مقابل جهان است اما هرگاه یک پیروزی را محقق کردیم شاهد آن بودیم که آمریکا برخلاف آن اقداماتی انجام داده است.

وی تصریح کرد: آمریکا مدعی مبارزه با تروریسم است ولی در حقیقت مدافع تروریسم است و شاهد آن حملات هوایی اخیر علیه ارتش سوریه است که آمریکا مدعی است این حملات اشتباه صورت گرفته است، چطور اشتباهی است که هواپیماهای امریکایی 45 دقیقه در آسمان سوریه به پرواز درآمده‌اند که البته ما دلایل دیگری در دست داریم که در صورت نیاز آنها را ارایه می‌دهیم که این مساله را ثابت می کند که آمریکا در جهت حمایت از داعش این اقدامات را انجام داده است.

هدیه خلف عباس با بیان اینکه ما در حال حاضر پیروزی های خوبی در مناطق مختلف سوریه و به ویژه حلب داشتیم گفت: ما هر زمان پیروزیهایی را داشتیم امریکاییها اقداماتی را علیه ما انجام داده اند.

وی گفت: ما در حال حاضر در دو سو اقدامات و فعالیتهایی را انجام می دهیم هم در زمینه سیاسی و هم نظامی یعنی علاوه بر اینکه در زمینه نظامی پیروزیهایی را داشته ایم ولی اقدامات سیاسی را نیز در جهت آشتی و مصالحه انجام داده‌ایم.

وی تاکید کرد: ما در حقیقت کشوری هستیم که دارای حاکمیت هستیم و همواره رئیس جمهوری داریم که منتخب ملت سوریه است و وی مورد محبت ملت سوریه است، رئیس جمهور ما مقاومت دارد، مردمش را دوست دارد و 6 سال مقاومتش شاهدی بر این ادعاست.

وی با تاکید بر اینکه تصمیم در مورد ملت سوریه و سرنوشت آنها به دست ملت سوریه است گفت: از آقای علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به خاطر این دعوت تشکر می کنم و امیدواریم زمینه مذاکرات مفید و اثربخش فراهم شود که ما همکاریهای خوبی در زمینه های پارلمانی منطقه ای و دو جانبه داشته باشیم.

رئیس مجلس نمایندگان سوریه خاطرنشان کرد: ما تمامی زمینه های همکاریهای دو طرف را انجام می دهیم که هر چه در خدمت ملت دو کشور است انجام شود و از جمهوری اسلامی ایران به خاطر حمایتهای بی دریغی که به ما داشته اند سپاسگزاریم.

تعمیق دموکراسی در یک کشور با بحران آفرینی امنیتی امکان پذیر نیست

علی لاریجانی رئیس مجلس پس از دیدار با هدیه خلف عباس رئیس مجلس نمایندگان سوریه در نشست خبری با حضور خبرنگاران گفت: خرسندیم که رئیس پارلمان سوریه به ایران تشریف آوردند، وی اخیر به عنوان رئیس پارلمان سوریه انتخاب شدند که به وی و هیئت همراه تبریک می گوییم.

وی گفت: کشور سوریه کشور دوست و برادر ماست و در شرایط دفاع مقدس و در زمان مرحوم حافظ اسد حامی ایران در جنگ بود و ما این را فراموش نمی کنیم.

لاریجانی بیان کرد: ما امروز به عنوان کشوری که در خط مقدم با تروریست فعال است بحثها و گفتگوهایی را در این زمینه در جلسه امروز و در رابطه با وضعیت سوریه در مبارزه با تروریسم داشتیم و خانم هدیه خلف عباس اطلاعات خوبی در این زمینه داشتند و ارایه دادند.

وی تصریح کرد: در مورد همکاریهای مجالس دو کشور، مجالس اسلامی و بین المجالس اسلامی باید این نوع همکاریها گسترش یابد و در زمینه توسعه روابط دو کشور گفتگوهایی انجام شد.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای مسایلی که در سوریه شکل گرفت همیشه معتقد بود که راه حل مشکل سوریه یک راه حل سیاسی است و نه نظامی اما برخی کشورهایی که در صحنه بین المللی و منطقه ای آتش این بحران را برافروختند به این مساله دامن زده‌اند و حتی اخیراً که امریکاییها سر عقل آمده اند باز نشان می دادند که فریبکاری کرده‌اند و با بمباران ارتش سوریه نشان داده اند که با طرف تروریستی هستند و به دروغ شعار مبارزه با تروریسم سر می دهند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما شاهد هستیم که گفته می شود چون باید در سوریه دموکراسی عمیق تر شود این بحرانها ایجاد می شود و جالب است که برخی کشورها که این حرفها را می زنند حتی تجربه برگزاری یک انتخابات در کشورشان را ندارند.

وی تصریح کرد: تعمیق دموکراسی در یک کشور با بحران آفرینی امنیتی امکان پذیر نیست بلکه باید شرایط غنی شدن دموکراسی را فراهم آورد و نه اینکه بحران امنیتی ایجاد کرد.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم بعد از تجربه 5 سال گذشته که برای سوریه مزاحمت هایی ایجاد کرده اند پند گرفته باشند چرا که بحران سوریه محدود به این کشور نیست بلکه این بحران می توان در آمریکا و اروپا نیز مساله ساز شود و در واقع بحران سوریه یک بحران جهانی است و باید ریشه آن را از بین برد و نمی توان در مقابل آن رفتار دوگانه داشت.

وی تصریح کرد: مبارزه با تروریسم با بیانیه امکان پذیر نیست بلکه باید در میدان عمل اقدامات واقعی انجام داد.

لاریجانی گفت: ایران هم در عراق و درخواست دولت عراق به کمک آنها برای بیرون راندن داعش رفت و توفیق داشت و هم در سوریه به درخواست دولت سوریه به کمک آنها پرداخت و امروز شرایط انها بهتر از گذشته است که امیدواریم کل بحران در منطقه با یک رفتار درست و واقع بینانه به یک راه حل برسد.

وی خاطرنشان کرد: ما حضور رئیس پارلمان سوریه را قدر می نهیم و امیدواریم سفر وی سفر موفقی باشد و به دوستهای دو ملت بیانجامد.

اوباما اجازه اعمال تحریمهای جدید علیه ایران را به کنگره نمی‌دهد

محمدرضا تابش، نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی در رابطه با وتوی مصوبه کنگره از سوی اوباما در رابطه با اخذ خسارت از دولت عربستان توسط حادثه دیدگان 11 سپتامبر به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: از نظر ما حادثه دیدگان 11 سپتامبر متضرر شده‌اند و می توانستند خواسته ها و خساراتشان را از دولت عربستان که مصوب اصلی حادثه 11 سپتامبر بوده مطالبه و اخذ کنند که با وتوی این مصوبه این امکان نیز برای انها فراهم نشد.

وی اظهار کرد: تصور ما این است که آقای اوباما در آخرین سال زمامداریش می خواهد وجهه ای را که در منطقه و خاورمیانه، جهان عرب و جهان اسلام به واسطه اینکه پدر وی مسلمان است از بین نبرد.

تابش بیان کرد: شاید وی تصورش این است که می خواهد توازنی برقرار کند چرا که وی برجام را به سرانجام رساند و هر آنچه که باعث لطمه زدن به جای برجام در آمریکا می شد وتو کرد.

نایب رئیس فراکسیون امید مجلس در رابطه با برخی صحبتها مبنی بر اعمال تحریمهای جدید از سوی آمریکا علیه ایران گفت: من باور ندارم که آمریکا قصد چنین کاری را داشته باشد چرا که آقای اوباما خودش را به برجام و اجرای آن متعهد می داند و در آخرین سال ریاست جمهوری اش می خواهد کاری کند که مساله ای را که در زمان وی به سرانجام رسیده است به نحو احسن اجرایی شود، ممکن است کنگره و نمایندگان حرف بزنند و یا طرحی داشته باشند ولی قطعاً از حق وتوی خود برای ایران نیز استفاده می کند و اجازه نمی دهد چنین طرحهایی به سرانجام برسد.

هیئت رییسه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان انتخاب شدند

انتخابات هیئت رییسه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان انجام شد. مسعود پزشکیان به عنوان رئیس و الله یار ملک شاهی و همچنین عزیز اکبریان به عنوان نواب رئیس این هیئت انتخاب شدند.

یادتان نرود FATF را شورای نگهبان تصویب کرده است

مصطفی کواکبیان، نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 4 مهر در تذکری و با استناد به ماده 24 آیین نامه داخلی گفت: ما نباید ارزشهای دفاع مقدس را نیز جناحی کنیم، امروز دیدیم که افرادی که از آنها به عنوان ایثارگر برای هفته دفاع مقدس تجلیل شد همه از جریان خاصی بودند این در حالی است که در فراکسیون امید نیز برادر سه شهید و جانباز داشتیم چرا باید دفاع مقدس را جناحی کنیم؟

وی همچنین در اخطار قانون اساسی و با استناد به اصل 94 گفت: دوستانی که در مورد FATF نظر می دهند یادشان رفته است که شورای نگهبان این موضوع را مصوب کرد و در دولت قبل این موضوع تایید شده است و امروز آنها همه این موضوع را زیر سوال می برند.

وی اظهار کرد: همه مصوبات شورای عالی امنیت ملی به تایید رهبری می رسد این گونه برخورد کردن مثل برخوردی که با برجام می شود، اگر کسی بحث فنی و مهندسی دارد مطرح کند ولی حق ندارند بحثهای جناحی را مطرح کنند.

مبارزه با مفاسد اقتصادی در دستگاه قضایی و سازمان تعزیرات حکومتی تشدید می شود

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 4 مهر با یک فوریت طرح تشدید مبارزه با مفاسد اقتصادی در دستگاه قضایی و سازمان تعزیرات حکومتی با 152 رای موافق، 26 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 240 رای موافقت کردند.

این طرح در ابتدا در قالب دو فوریت مطرح شد که نمایندگان با دو فوریت آن با 142 رای موافق، 39 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 239 رای با آن مخالفت کردند.

در این طرح مجازاتهایی برای کارکنان قوه قضاییه و سازمان تعزیرات حکومتی که متهم به یکی از جرایم موضوع تبصره ماده 36 قانون مجازات اسلامی شوند در نظر گرفته شده است.

انتقاد دهقان از بررسی طرح یک فوریتی حقوقهای نجومی در کمیسیون اصل ۹۰

محمد دهقانی نماینده مردم چناران و طرقبه در مجلس شورای اسلامی در تذکری در جلسه علنی امروز یکشنبه 4 مهر گفت: طرح فوریتی حقوقهای نجومی در مجلس مصوب شد و به کمیسیون اجتماعی رفت و این کمیسیون کمیته ای را به ریاست آقای بادامچی برای بررسی این طرح تشکیل داد اما متاسفانه هیئت رییسه مجلس این طرح را از کمیسیون اجتماعی گرفت و به کمیسیون اصل 90 برای بررسی این موضوع داد.

دهقانی بیان کرد: کمیسیون اصل 90 کمیسیونی است که کار رسیدگی به شکایات از قوا را به عهده دارد و بررسی این طرح ربطی به این کمیسیون ندارد.

وی گفت: این طرح دو ماه قبل مصوب شده است و مشمول مرور زمان می شود و نمی دانم چرا هیئت رییسه و مجلس نسبت به قانون و نص آیین نامه مجلس تعلل می کنند.

مسعود پزشکیان نایب رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه علنی را به عهده داشت گفت: این طرح باید بررسی شود و شاید علت اینکه به کمیسیون اصل 90 داده شده است این است که کمیسیون اصل 90 بحث حقوقهای نجومی را مورد پیگیری قرار داده بود.

نقطه نظرات نمایندگان در زمینه قراردادهای نفتی گرفته نشده است

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر در مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 4 مهر در تذکری آیین نامه ای گفت: این روزها مجلس نسبت به مسائل کشور در حالت انفعالی است و منزلت و جایگاه مجلس که باید رعایت شود، نمی‌شود.

حاجی دلیگانی بیان کرد: به نظر می‌رسد این مشکل به دلیل هدایت و مدیرت آقای لاریجانی رخ می‌دهد.

حاجی دلیگانی در مجلس شورای اسلامی به سوالات نمایندگان از وزرا و تذکرات آنان اشاره کرد و گفت: اکنون چند ماه از سوالات و تذکرات می‌گذرد اما همچنان سوالات در دستور کار کمیسیو‌ن‌ها قرار نمی‌گیرد.

وی با اشاره به موضوع قراردادهای نفتی خاطرنشان کرد: قرار بود نقطه نظرات نمایندگان در این زمینه گرفته شود اما چرا گرفته نشد؟ چرا علیرغم عدم رفع برخی ایرادات قراردادهای نفتی این موضوع تائید شد؟

نماینده مردم شاهین شهر با طرح این پرسش که چرا ما نباید امروز به وظایف خود عمل کنیم گفت: رهبری به قراردادهای نفتی ایراد گرفته است مشکلات و عواقب این قراردادهای را چه کسی باید بپذیرد؟

وی به موضوع FATF هم اشاره کرد و اظهار کرد: در متن FATF مسائلی است که آینده کشور را به خطر می‌اندازد. «چرا امروز ما مشاهده می‌کنیم هر چیزی را که محرمانه مطرح می‌شود چیزی در پشت آن وجود دارد و در ‌آنجا مسائل دیگری هم پیش می‌آید»

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب طرح برجام در مجلس نهم یادآور شد: برای آن طرح 20 دقیقه وقت گذاشتند در حالی که طرح‌های به مراتب دارای اهمیت کمتر با حساسیت بیشتری در مجلس بررسی می‌شود.

مسعود پزشکیان نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی که در غیاب علی لاریجانی ریاست بخشی از نشست علنی امروز خانه ملت را برعهده داشت در پاسخ به تذکر حاجی دلیگانی اظهار داشت: گزارشات را می‌گیریم و موضوعات مطرح را در هیات رئیسه بررسی خواهیم کرد.

حاجی دلیگانی اضافه کرد: در مباحثی که شورا عالی امنیت ملی نظر می‌دهد نمی‌دانم ما می‌توانیم یا نمی‌توانیم ورود کنیم که فکر می‌کنم نمی‌توانیم.

ایران پیش قراول مبارزه با جریانات تروریستی است

سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در جلسه علنی امروز یکشنبه 4 مهر و به مناسبت هفته دفاع مقدس گفت: ما خوشبختانه جنگ را با موفقیت پشت سر گذاشته ایم چرا که دشمنان به هیچکدام به اهدافشان نرسیده اند و جنگ دستاوردهای بزرگی برای ما داشت.

وی گفت: در دنیا پرآشوبی که قانون جنگل حاکم است و صاحبان زور و اسلحه حق را برای خود تعریف می کنند و به دنبال این هستند که اهداف خودشان را زیبا توصیف کنند، تنها راه زیست عزتمند بهره مند بودن از استقلال، اقتدار و برخورداری از فرهنگ جهاد و شهادت است.

وزیر دفاع تصریح کرد: ما آموخته ایم که نهادهای بین المللی در اختیار قدرتهای بزرگ و به ویژه امریکاست و هیچ ملتی نمی توان این چشمداشت را داشته باشد که این نهادها از حقوق انها دفاع کند.

وی تصریح کرد: ما دریافته ایم که شعارهای حقوق بشری و دموکراسی شعارهای توخالی و فریبنده و ابزاری برای اقدامات سلطه طلبانه نظام سلطه است.

دهقان بیان کرد: ما اموختیم و دیدیم که دشمن همواره در موضع دشمنی خود قرار دارد و برای این دشمنی ابزار مناسب را در مقاطع زمانی خاص مشخص می کند.

وی تاکید کرد: ما امروز شاهد این هستیم که در منطقه بی ثباتی فراگیری وجود دارد و تنها کشوری که از امنیت برخوردار است می تواند عامل ثبات و صلح در منطقه باشد ایران است.

وی بیان کرد: ما امروز بیشترین تلاش را برای تامین صلح منطقه ای به کار می گیریم و به عنوان پیش قراول مبارزه با جریانات تروریستی تلاش می کنیم.

وزیر دفاع تاکید کرد: در حوزه دفاعی تنها عنصر عدم ورود ما حوزه سلاحهای کشتار جمعی است و در این حوزه هیچ حقی را برای خودمان نپذیرفته ایم و نه می پذیریم اما در بخشهای زمینی هوایی و دریایی و هوافضا و موشکهای هوافضا هیچ عنصر تهدیدکننده و هیچ قدرت تعیین کننده ای را نمی شناسیم.

وی با بیان اینکه ما در زمینه های هوایی، زمینی و دریایی وضعیت قابل قبولی و مناسبی داریم گفت: ما در ابتدای حضورمان در وزارت دفاع سعی کرده‌ایم سازمان مدیریت را در قالب سازمان چابک داشته باشیم که قادر باشد تمام ظرفیتهای تولیدی کشور در خدمت وزارت دفاع قرار دهد و امروز به نقطه ای رسیده ایم که سه هزار شرکت دانش بنیان با بیش از 95 دانشگاه و هزاران نخبه تحقیقاتی داریم.

موشکهای غدیر سجیل و خرمشهر تا پایان سال به عرصه تولید می رسد

سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با حضور در جلسه علنی امروز یکشنبه 4 مهر و به مناسبت هفته دفاع مقدس گفت: سه موشک غدیر، سجیل و خرمشهر را تا پایان سال به عرصه تولید می رسانیم و این سه محصول اساسی در عرصه موشکی قدرت دفاعی ما را افزایش می دهد.

وی اظهار کرد: موشک غدیر با سوخت جامد برد بلند، موشک سجیل با سوخت جامد برد بلند، موشک خرمشهر با دقت اصابت بالا تا پایان سال به صحنه تولید می‌آیند.

وزیر دفاع تصریح کرد: ما برنامه تولیدی خود را محدود کرده‌ایم و بر روی مواردی متمرکز شده ایم که برای ما ایجاد بازدارندگی می کند و امیدواریم بتوانیم در کوتاه ترین بازه های زمانی بالاترین حد نیاز خود را در جهت تقویت امنیت ملی خود داشته باشیم.

امروز مطلع هستید که در حوزه تولید موشک در زمینه موشکهای کروز و بالستیک سوخت جامع و مایع و موشکهای پدافندی به لحاظ تولیدی تحقیقاتی و طراحی حدی از توان را داریم که قادر هستیم هر برد و دقتی را با هر میزان تخریب و با هر دقت اصابت طراحی و ایجاد کنیم، موشکهای برد بلند با دقت زیر ده متر می تواند اهدافش را مورد هدف قرار دهد.

دهقان بیان کرد: در آینده موشکهای بالستیک زمین به زمین خود را به گونه ای توسعه می دهیم که قادر باشند در دوردستها اهداف دریایی را مورد اصابت قرار دهند. البته روز گذشته نیز خط تولید موشک ذوالفقار که موشک سوخت جامع و نقطه زن است را فعال کرده‌ایم و در اختیار نیروهای مسلح قرار می‌دهیم.

سخنرانی رئیس جمهور جای قدردانی دارد/در مورد آمریکا سیاست گرگ و میش را می بینیم

غلامعلی جعفرزاده، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به سخنان رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: مطالبی را که رئیس جمهور بیان کرده‌اند جای تقدیر و قدردانی دارد چرا که رئیس جمهور با صلابت و بسیار شجاعانه از حق جمهوری اسلامی ایران دفاع کرده اند.

وی اظهار کرد: رئیس جمهور بر این مساله تاکید کرده اند که ایران در راستای اجرای برجام گام برداشته است و الان مانع بزرگ کارشکنی های امریکاست.

جعفرزاده با تاکید بر اینکه اعتمادی به سیاست امریکا نیست گفت: امریکا سیاست گرگ و میش را دارد، روزی به بهانه سلاح اتمی و شیمیایی به عراق حمله می کند روز دیگر افغانستان را به بهانه مبارزه با تروریسم مورد تاخت و تاز قرار می دهد و روز دیگر نیز ایران را به بهانه دستیابی به سلاح هسته ای مورد تحریم قرار می دهد.

جعفرزاده همچنین با اشاره به وتوی مصوبه کنگره از سوی اوباما که بیشتر در راستای دفاع از سیاستهای تروریستی عربستان است گفت: امریکا در قبال رفتارهایی که در مورد ایران، عراق، افغانستان و سوریه داشته است در قبال برخی کشورها که حقوق بشر در آنها اجرا نمی شود و سند در مورد اینکه آنها در انفجار دو برج این کشور در 11 سپتامبر دست داشته اند وجود دارد سکوت کرده است و یا از آنها طرفداری می کند.

وی ادامه داد: امروز می بینیم اوباما و امریکا و به خاطر طمع به پولهای نفتی عربستان مصوبه کنگره را وتو می کند این در حالی است که این موضوع کاملاً مشهود است که عربستان عامل حوادث تروریستی منطقه و پرورش دهنده تکفیریهاست.

نماینده مردم رشت در مجلس تاکید کرد: آمریکا قطعاً باید در مورد رفتارهای چندگانه خود در عرصه بین المللی پاسخگوی افکار عمومی دنیا باشد گرچه در حال حاضر نیز مردم دنیا به خوبی چهره آمریکا را می شناسد.

وی خاطرنشان کرد: ما نیز باید این چهره امریکا را به دنیا نشان دهیم که خوشبختانه سربازان عرصه دیپلماسی به خوبی این چهره آمریکا را به دنیا نشان داده اند.

عزمی جدی برای برخورد با تروریسم داریم

علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی  پس از دیدار با رئیس مجلس نمایندگان کنیا در نشست خبری و در جمع خبرنگاران  گفت: با توجه به نگاه مثبت دوستانه و گسترده ایران فرصت مغتنمی برای توسعه روابط بین ایران و کنیا به وجود آمده است.

نماینده مردم قم افزود: در مذاکرات انجام شده در زمینه گسترش روابط پارلمانی و ارتباط بخش‌های مختلف دو پارلمان صحبت کردیم.

وی افزود: در بخش دوم گفت‌وگوهایمان در زمینه‌های صنعتی، معدنی، کشاورزی، نفت و گاز و تجهیزات دارویی و پزشکی صحبت شد. با توجه به علاقمندی رئیس مجلس نمایندگان کنیا ترتیبات دیدار ایشان با وزرای مربوطه داده شده است تا زمینه همکاری‌های گسترده بین دو کشور در حوزه‌های اقتصادی به وجود آید.

رئیس مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد: سفر جاستین ادناهون به ایران نقطه عطفی برای گسترش روابط جمهوری اسلامی ایران و کنیا در همه زمینه‌های فوق‌الذکر باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از این با روسای مجلس فرانسه، بلژیک،‌عراق و مالزی در خصوص توسعه روابط و گسترش مناسبات پارلمانی، اقتصادی و فرهنگی گفت‌وگو و تبادل نظر کرده است.

جاستین ادناهون ،رئیس مجلس نمایندگان کنیا  نیز ضمن دعوت  از علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی برای بازدید از این کشور و گفت‌وگو با مقامات پارلمانی و سیاسی کنیا گفت: از مهمان‌نوازی  گرم مجلس، دولت و ملت ایران تشکر می کنم .

وی افزود: در گفت‌وگوهای انجام شده با رئیس مجلس ایران بر تقویت روابط دوستانه اقتصادی و فرهنگی دو کشور و همچنین بر فعال‌سازی گروه‌های دوستی ایران و کنیا تأکید شد.

وی تأکید کرد: پارلمان‌ها نقش کلیدی در بهبود و توسعه دوجانبه و چندجانبه بین کشورها و همچنین ایجاد و تقویت روابط اقتصادی کشورها دارند. در گفت‌وگوهایمان در مورد تعاملات مثبت دو کشور بحث و تبادل نظر داشتیم.

جاستین ادناهون با دعوت رسمی از علی لاریجانی از رئیس مجلس کشورمان خواست در آینده‌ای نزدیک به این کشور سفر کرده تا ضمن گفت‌وگو با مقامات سیاسی و پارلمانی این کشور از عجایب تاریخی کنیا نیز بازدید کند.

رئیس مجلس نمایندگان کنیا همچنین از بازدیدش از شهر تاریخی شیراز و آثار برجامانده از گذشته سخن گفت.

عذرخواهی مرتضوی دیرهنگام بود/اظهارات رئیس جمهور در سازمان ملل هشدار جدی به غرب بود

محمدرضا عارف، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی  در حاشیه مراسم آغاز سال تحصیلی جدید در دبیرستان شهید کدخدایی در جمع خبرنگاران در ارزیابی از اظهارات رئیس جمهور در محل سازمان ملل، گفت: ‌صحبت‌های خوبی مطرح شد و در عین حال هشدار جدی به غرب و به خصوص آمریکا بود که باید همه به تعهدات خود وفادار باشند و همه برای اجرایی شدن برجام که یک تعهد بین‌المللی است تلاش کنند و این مسأله الگویی برای حل چالش‌های آینده بین کشورها باشد.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره عذرخواهی مرتضوی، گفت:‌ این مسأله یک بحث اخلاقی است و ریشه در فرهنگ اسلامی ما دارد که اگر خطایی کردیم عذرخواهی کنیم. البته عذرخواهی منعی برای پیگیری‌های حقوقی و قضایی ندارد.

وی تصریح کرد: به نظرم این عذرخواهی دیرهنگام بود؛ در عین حال قابل تقدیر  است و می‌تواند الگویی برای موارد دیگر باشد.

عارف در ادامه در پاسخ به این سوال که گفته شد مرتضوی از مسائلی عذرخواهی کرد که زمانی تبرئه شده بود، اظهار کرد: دادگاه باید حرف آخر را بزند، قاضی که نیستیم، عذرخواهی نزد افکار عمومی قابل قبول‌تر است.

رئیس مجمع نمایندگان تهران در رابطه با آخرین برنامه‌ها و فعالیت‌های شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان نیز اظهار کرد: این شورا روند خوبی را طی می‌کند و امیدواریم با ارزیابی عملکرد از دور اول بتوانیم شورای منسجم‌تر و با اجماع بیشتری را داشته باشیم.

وی همچنین درباره فعالیت‌های شورای هماهنگی جبهه اصلاحات نیز گفت: این شورا، شورای احزاب تأثیرگذار بوده است که اکنون هم باید حضور داشته باشد و تمام احزاب اصلاح‌طلب با جدیت در صحنه حضور داشته باشند.

عارف خاطرنشان کرد: برای ما مهمترین مسأله حضور مردم در انتخابات است و این را رسالتی برای همه احزاب می‌دانیم. ضمن اینکه در این شورا چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب غیرحزبی وجود دارد که تأثیرگذار هستند.

وی ادامه داد: شأن نزول شورای سیاست‌گذاری این بود که از یک طرف از ظرفیت احزاب استفاده کند و از طرف دیگر از ظرفیت اشخاص برجسته که ان‌شاءالله این مسیر را ادامه دهیم.

این عضو کمیسیون آموزش مجلس در رابطه با تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان، ‌گفت: جهت‌گیری فراکسیون امید مقابله با فقر،‌ فساد و تبعیض است، به ویژه فساد. در واقع هر جایی که تخلف و خطایی باشد ما حمایت می‌کنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس درباره آخرین پیگیری‌ها برای استیضاح فانی (وزیر آموزش و پرورش)، گفت: مطالبات فرهنگیان به‌حق است و ما این مطالبات را به رسمیت می‌شناسیم. البته به دلیل محدودیت‌هایی که وجود داشته حد لازم برای فرهنگیان را ادا نکرده‌ایم. لذا بخشی از مواردی هم که اصولاً در استیضاح مطرح می‌باشد، همین است. باید همه تلاش کنیم مجلس و دولت جایگاه آموزش و پرورش در بودجه و سهم آن در تولید ناخالص داخلی قابل قبول باشد. البته معتقدیم که با تعامل و گفت‌وگو می‌شود حل کرد. ضمن اینکه استیضاح هم حق طبیعی مجلس است.

عارف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا وی هم با استیضاح موافق است یا خیر، اظهار کرد: شرایط کشور طوری است که مسائل باید با تفاهم و تعامل با دولت پیگیری شود. البته حق مجلس را برای سوال، استیضاح و تحقیق و تفحص هم در جای خود وجود دارد و از آن غافل نمی‌شویم.

نماینده مردم تهران در مجلس درباره اینکه آیا بحث استیضاح در فراکسیون امید منتفی شده است یا خیر، گفت: بحث استیضاح نمی‌تواند در هر برهه‌ای منتفی تلقی شود اما تعاملاتی با وزرایی که بحث آنها مطرح بوده داشته‌ایم و نتایج خوبی گرفته‌ایم و در آینده اعلام می‌کنیم.

رئیس مجمع نمایندگان تهران در مورد  تحقیق و تفحص از شهرداری تهران نیز اینگونه اظهار کرد که پیگیری‌هایی انجام شده و با فعالیت مجدد مجلس تصمیم‌گیری نهایی انجام خواهد شد.

 

 

کد خبر 576915

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha