عباسی: بن مایه نظام رسانه کنونی بر خیال استوار است

حسن عباسی گفت: یکی از بزرگترین دروغ های رسانه مدرن باوراندن این نکته به مخاطب است که محصولات رسانه ای غرب وجه سرگرمی دارند، در حالیکه ماهیت بخش عمده آنها اغواست نه ارشاد.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر حسن عباسی رییس مرکز دکترینال امنیت بدون مرز در نشست از رسانه ای مدرن تا رسانه ای دینی نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به سخنرانی پرداخت.

 

عباسی در ابتدای سخنان خود گفت: امروز که در عصر بیداری اسلامی به سر می بریم تمایز رسانه مدرن و رسانه اسلامی به دغدغه بسیاری بدل شده است چرا که رسانه جزو جدانشدنی زندگی امروز است.

 

وی در ادامه به نظام معرفتی انسان از منظر قرآن اشاره کرد و گفت: توهم، تخیل، تفکر، تعقل و تذکر پنج مولفه شناختی وجود انسان است که آنچه از بیرون دریافت می شود بر یکی از می نشیند حال پرسش این است پیام رسانه امروز بر کدام لایه معرفتی انسان منطبق می شود.

 

عباسی همچنین افزود: انبیاء برای ارتقاء عقل ها مبعوث شده اند امام عصر نیز با ظهور خود قرآن را با حداکثر ظرفیت برای عقل های ارتقاء یافته اجرا می کند که از این نظر میان بعثت انبیاء و ظهور امام زمان (عج) انطباق وجود دارد.

 

وی تاکید کرد: رسانه ای موفق است که ما را به فکر، تعقل و تذکر وا دارد.

 

رییس مرکز دکترینال امنیت بدون مرز در بخش دیگری از سخنان خود به مفهوم خیال اشاره کرد و گفت: خیال انگاره ای ستایش نشده و مذموم نزد قرآن است تا جایی که خداوند اهل خیال را دوست ندارد.

 

وی ابراز داشت: امروز در هنر به عنوان گوشه ای از نظام رسانه ای جهان تنها 25 درصد معرفت خالص می توان یافت به طوری که نظام رسانه ای کنونی بن مایه اش را بر خیال نهاده است شعر خیال است و سینما نیز اساسش بر خیال است.

 

عباسی ویژگی خیال را عدم انطباق با واقع دانست و افزود: اگر یک مجموعه ساز خیال را جایگزین عقل کند نمی تواند انگاره ای دینی بیافریند حتی اگر محصول فکری او از رسانه حکومتی پخش شود پیامدهای خیال پردازی موضوع بخش دیگری از سخنان دکتر عباسی بود.

 

وی گفت: یکی از دلایل ناشنوایی و نابینایی دل آلوده بودن حواس ما به انگاره های خیال از جمله هنر، موسیقی و صحنه فیلمهاست که اجازه نشستن بطن قرآن در فواد ما را نمی دهد.

 

عباسی افزود: امروز خیال پردازی به یکی از معضلات جامعه جهانی بدل شده تا جایی که مفهوم زندگی دوم و آواتار افراد را از واقعیت دور ساخته و بانی بسیاری از مشکلات روحی و روانی شده است.

 

وی مفهوم قرآنی فواد را به مثابه چشم و گوش دل انسان معرفی کرد و گفت: مهمترین کارکرد رسانه مدرن تاثیرگذاری و اشغال فواد است.

 

رییس مرکز دکترینال امنیت بدون مرز تاکید کرد: یکی از بزرگترین دروغهای رسانه مدرن باوراندن این نکته به مخاطب است که محصولات رسانه ای غرب وجه سرگرمی دارد در حالیکه ماهیت بخش عمده آثار رسانه مدرن اغوا است نه ارشاد که همان مهمترین کار شیطان نیز هست اگر پدیده رسانه مدرن را واجد دو مولفه ابزار و پیام بدانیم ابزار را می توان به طور نسبی مصادره کرد اما پیام آن که اغوا است را نمی توان تغییر داد.

 

دکتر عباسی در بخش دیگری از تبیین تفاوت رسانه مدرن و رسانه دینی گفت: خداوند شیوه داستانگویی قرآن را احسن القصص معرفی می کند قصص قرآن بر پایه واقعیت بنا شده و محصول ذهن و تخیل یک نویسنده و افسانه نیست.

 

وی ادامه داد: ویژگی دیگر داستانگویی قرآن سخن گفتن به زبان فطرت است نه غریزه به گونه ای که ضوابط مسلطی بر داستان یوسف و زلیخا بدون کوچکترین تحریک مخاطب در قرآن تبیین می شود.

 

دکتر عباسی انسان را نیازمند یک فیلترینگ درونی دانست تا اسیر رسانه مدرن نشود و خیال او را با خود نبرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 57681

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha