به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین محمودرضا جمشیدی، مدیر حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور امروز (6 مهر) در اولین همایش فعالان فضای مجازی که در سالن همایشهای مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور برگزار شد، در بخش دوم سخنان خود عنوان کرد: امروز حوزههای علمیه خواهران در عرصه فناوری اطلاعات به عنوان پیشروترین مرکز حوزوی است که در عرصه فناوری اطلاعات دارای حرف و مدیریت فهیم و هوشمند و کارآمد است که به دلیل تلاش و اتحاد خواهران طلبه بوده است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور با بیان این که گام اول برای خواهران طلبه در عرصه فضای مجازی مهارت است، گفت: گام دوم برای خواهران طلبه برای این که منشأ اثر باشند، علاوه بر مهارت، لزوم یک بنیه علمی قوی است، اگر ما میخواهیم در عرصه تولید علم منشأ اثر باشیم و در فضاهای مختلف در مواجهه با هجوم دشمن و شبهات و ابلاغ رسالت فعالیت کنیم، باید بنیه قوی داشته باشیم.
وظیفه طلاب ابلاغ پیام اسلام و انقلاب اسلامی است
حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی افزود: ابلاغ پیام اسلام و انقلاب وظیفه ماست و لازمه آن آشنایی و بنیه قوی و مسلط است،لازمه آن، رجوع و استفاده از منابع و پشتیبانی یک ستاد قوی از این حرکت است.
وی یادآور شد: ما یک ستاد پشتیبانی قوی برای این حرکت طراحی و ایجاد میکنیم که پشتیبانی فناوری، اطلاعات، مهارتی و پشتیبانی در عرصههای مختلف داشته باشد؛ اما تا بنیه قوی ایجاد نشود، آنچه که بازتولید و بازنشر میشود، ممکن است دچار آسیبهایی شود.
طلاب غافل از حواشی متن فضای مجازی نشوند/حضور طلاب در فضای مجازی برای اثرگذاری است
مدیر حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور گفت: به جز مهارت و بنیه قوی؛ مراقبت از دیگر مواردیی است که باید به آن توجه ویژه داشت؛ غفلت بدترین آفتی است که ممکن است برای ما در فضای مجازی وجود داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی یادآور شد: امروز بستر فضای مجازی یک بستر آلوده است، اما ما باید در این عرصه وارد شویم، به میزانی که غافل از حواشی متن آن نباشیم و خودمان را ملزم به رعایت لوازم شرعی و ورود الهی کنیم، در غیر این صورت، به همان میزان به نتیجه ای که طراحان فضای مجازی در نظر گرفتند نزدیک میشویم.
وی تصریح کرد: ما باید توجه داشته باشیم که حضور ما در فضای مجازی برای اثرگذاری و استفاده خود و ارتقای اندیشه و ارتقای علمی خود و انتقال پیام به دیگران است و اگر دیدیم که دچار لغزش شدیم باید درصدد رفع آن برآییم.
امروز به برکت فناوریهای نوین یک فرصت بزرگ برای خوهران طلبه ایجاد شده است
مدیر حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور بیان کرد: ما اصرار زیادی به حضور خواهران طلبه در فضای مجازی داریم؛ از نظر ما طلبه ای که عنوان طلبه را میگیرد، باید یک وبلاگ نویس ماهر و اثر گذار در فضای مجازی باشد.
حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی افزود: اگر ما تا دیروز نگران بودیم که خواهران طلبه پس از فارغ التحصیلی چه میکنند، امروز به برکت فناوریهای نوین یک فرصت بزرگ برای خوهران طلبه پیش آورده است و آن، اثرگذاری در فضای مجازی است، اما باید راه آن را بدانیم و ابزار آن را داشته باشیم.
وی عنوان کرد: امروز دشمنان اسلام حداکثر استفاده را انجام میدهند اما همین مقدار کم که در عرصه مجازی فعالیت میکنیم، دشمن را به تأمل وانهاده است؛ اگر تا دیروز سلطه استکبار بر ابزار رسانه ای مانع بود که پیام اسلام به محروم و مظلومین عالم برسد، امروز این محدودیت در عرصه فضای مجازی شکسته شده است.
امروز در فضای مجازی به راحتی میتوان پیام اسلام و انقلاب را به میلیونها انسان منتقل کرد
مدیر حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور یادآور شد: مقام معظم رهبری (مدظله) پردغدغه ترین شخصیت در کشور هستند که نامه ای خطاب به جوانان اروپا و آمریکا نوشتند که در زمان کوتاهی در شبکهها و فضاهای مجازی گسترش یافت، ما زمانی برای انتقال یک پیام متحمل هزینه سنگینی میشدیم، در حالی که امروز فضای مجازی این شرایط را به وجود آورده است که میتوان به راحتی پیام اسلام و انقلاب اسلامی را به میلیونها انسان انتقال داد.
حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی اظهار داشت: خواهران طلبه در حوزههای علمیه و در شبکه کوثرنت و کوثربلاگ به گونه ای آموزش میبینند که در بازه زمانی 3 تا 5 ساله میتوانند در فضای مجازی حضور فعال داشته باشند.
وی تصریح کرد: اگر امروز شبکه کوثرنت و کوثربلاگ داریم، مسابقههای شبکههای مجازی در انتقال مفاهیم و فرهنگها وجود دارد و ما باید برای انتقال پیامهای دینی و انقلاب اسلامی در درگاههای مختلف از جمله خانواده ، سبک زندگی، اخلاق و ... فعالیت کنیم.
ما باید از الگوهای نوآورانه و شیوهها و رسانههای نوین به شکل روزآمد استفاده کنیم
مدیر حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور تأکید کرد: ما تنها به ارائه خشک مفاهیم نباید اکتفا کنیم، بلکه ما باید از الگوهای نوآورانه و شیوهها و رسانههای نوین به شکل روزآمد استفاده کنیم و اینها نیاز به پشتیبانی ستادی دارد.
حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی گفت: ما ظرفیتهای پنهانی در حوزههای علمیه سراسر کشور داشتیم و داریم و در بین خواهران طلبه که هر روز در مواجهه با میدانهای جدید برخورد میکنند، این ظرفیتها برای خود ما هم ناشناخته بوده است؛ هم ما در ستاد و هم شما در مجموعه مدارس علمیه باید به هم کمک کنیم تا از ابزراها و شیوههای جدید و نوین حداکثر استفاده را بکنیم.
حضور 70 هزار خواهر طلبه در شبکه کوثرنت و بیش از 7 هزار نفر در شبکه کوثربلاگ/حضور 90 هزار نفر فارغ التحصیل و بیش از 70 هزار شاغل به تحصیل در حوزههای علمیه
وی تصریح کرد: امروز حضور 70 هزار نفر در شبکه کوثرنت، بیش از 7 هزار نفر در شبکه کوثربلاگ، قریب 10 هزار نفر استاد و کادر در سراسر کشور؛ 480 مدرسه علمیه در سراسر کشور، 90 هزار فارغ التحصیل و بیش از 70 هزار شاغل به تحصیل، خانواده بزرگی را در حوزه علیمه خواهران تشکیل میدهند که فرصت جدی برای همه مسئولین نظام است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور خطاب به همه مسئولین و دست اندرکاران نظام جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: حوزههای علمیه خواهران تولید محتوای دینی میکند و در ساحتهای مختلف فعالیت میکند، بنابراین پدیده عظیم حوزههای علمیه خواهران را باید شناخت و قدر دانست.
امروز 27 هزار خواهر مبلغ سازمان یافته داریم
حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی یادآور شد: 667 کرسی آزاداندیشی ظرف دو سال گذشته در حوزههای علمیه خواهران برگزار شده است، بیش از هزار و 75 نشست علمی امکان بزرگی است که پژوهشگران و مبلغینن سازمان یافته فعال میتوانند از این نشستها بهره بگیرند.
وی عنوان کرد: قبلا 10 هزار مبلغ در حوزههای علمیه فعالیت میکردند، در حالی که امروز 27 هزار خواهر مبلغ سازمان یافته داریم، بنابراین ما باید فرصت حرکت و اثرگذاری و شکوفایی را به این مجموعه و پدیده بزرگ بدهیم، گرچه خواهران در محدودیت و مشکلات توانستند خود را ثابت کنند، خلق این وقایع مهم به همت خواهران طلبه بوده است، اما بار مسئولیت را برای مسئولین نظام سنگین تر میکند که راه را برای این مجموعه در عرصههای مختلف باز کند.
مرکز داده امین جزء ممتازترین و برترین مراکز داده کشور است
مدیر حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور اظهار داشت: مرکز داده امین حوزه علمیه از افتخارات حوزههای علمیه است که طراحی، مدیریت و اجرای آن به عهده همکاران در این ستاد بود و وزیر ارتباطات در بازدید از مرکز داده استقبال زیادی کردند.
حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی بابیان این که مرکز داده امین یک افتخار ماندگار است، گفت: مرکز داده در کشور و خارج از کشور زیاد است، اما در حوزه علمیه با کمترین هزینه این مرکز را راه اندازی کرده است، به طوری که بیش از 10 میلیارد تومان در زمان خود صرفه جویی داشتند و مرکز داده امین جزء ممتازترین و برترین مراکز داده کشور ماست که از نظر استانداردهای بین المللی در رتبه عالی قرار دارد.
نظر شما