به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه دوشنبه در مراسم هشتادمین سالگرد تأسیس هنرستان هنرهای زیبای اصفهان با اشاره به اینکه سخن گفتن در پایتخت فرهنگ و هنر بسیار دشوار است، اظهار داشت: اصفهان مهد هنرمندانی است که از صدها سال پیش تا کنون همواره سرآمد هنرمندان و آبروی کشور بودهاند.
وی با اشاره به اینکه آموزش رسمی هنر در اصفهان از 100 سال پیش آغاز شده و هنرستان هنرهای زیبا در این راستا عمری هشتاد ساله دارد، اضافه کرد: تا قبل از آموزش رسمی هنر این روند به صورت پدر و فرزندی و استاد و شاگردی و به صورت محدود انجام میشده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه ثبت نام هنرمندان اصفهانی در یک کتاب نیازمند برنامهریزی مفصل است، ابراز داشت: همچنین باید توجه داشته باشیم هنوز هم هنرمندان زیردست و متواضعی هستند که در گوشه و کنار استان اصفهان و در گمنامی آثاری برجسته تولید میکنند.
وی با تاکید بر اینکه هیچ منزلتی همچون هنر پایدار و پویا نیست، تصریح کرد: شهری که قدر هنرمندان را بداند هر روز شادابتر شده و هرگز به فراموشی نمیگراید.
جنتی با بیان اینکه اصفهان روزگاری پایتخت ایران بوده بنا بر راویان تاریخ در تکوین و شکوفایی فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی نقش بیبدیلی داشته است، گفت: شاید نام هنرمند و معماران در طول تاریخ کمرنگ شده باشد اما آثار به یادگار مانده نشان از وجود هنرمندان ایدهپرداز و خلاق دارد.
وی با تاکید بر اینکه پس از انتقال پایتخت به اصفهان معماران خلاقی همچون علی اکبر اصفهانی ماموریت یافتند تا زیباترین آثار معماری ایران، با شکوهترین مساجد، پلها مدارس، بازارها و کاروانسراها را بنا نهند، تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که کسانی که از خارج از کشور به اصفهان سفر میکنند از اینکه آثار و بناهای تاریخی اصفهان با دست ساخته شده است در حیرت میمانند و این امر برای آنها باور نکردنی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در گذشته معماران به گونهای هنر خود را در ساخت و ساز عرضه میداشتند که به عیان دیده میشد، اضافه کرد: این در حالی است که امروزه برخی شهرداریها و معماران ما بافتهای تاریخی را تخریب و به جای آن بناهای غربی ساختند.
وی با تاکید بر اینکه هنرمندان اصفهانی در ایجاد بناهای سفارشی حفاظت از هنر ایرانی اسلامی را همواره مورد توجه داشتهاند، افزود: باید توجه داشته باشیم که حتی هنر سفارشی در گذشته با جوشش ذوق هنری همراه بوده و ارزش خاصی داشته است.
جنتی با تاکید بر اینکه انتظار ما از هنرستان هنرهای زیبا فعالیتهای تخصصی رشتههای تجسمی، گرافیک، پویانمایی، موسیقی، نمایش، سینما و ... است، اظهار داشت: این هنرستان باید مورد حمایت جدی باشد تا با آموزش اصولی هنرجویان علاقهمند و اساتید آن مطمئن باشند که ثمره هنری آنها نه هشتاد سال بلکه تا ۸۰۰ سال آینده نیز پایدار خواهد بود.
وی زیباییهای اصفهان را حاصل اندیشههای فرهنگی و هنری مردمان این شهر دانست و افزود: هر کس به شهر اصفهان پا بگذاری دیگر به راحتی نمیتوان از آن دل کند.
نظر شما