به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حشمت الله فلاحت پیشه نماینده مردم اسلامآباد غرب و دالاهو با سخنان وزیر اقتصاد در مورد FATF در جلسه امروز سه شنبه 6 شهریور گفت: آقای وزیر آقای FATF شرط پذیر است یا نه؟ شما گفتید یک سری نامه نوشته اید اما اگر FATF شرط ناپذیر باشد که از دهه 90 نیز این اتفاق افتاده است پس این نامه شما برای خودتان نوشته شده است و اثری نخواهد داشت.
وی اظهار کرد: فردا ممکن است انها بگویند چون موارد ریز را اجرایی نمی کنید پس محکومیتهایی باید در نظر گرفته شود.
فلاحت پیشه تصریح کرد: تاکنون آنها تا چه اندازه در بحث مبارزه با تروریسم قاچاق کالا و همچنین فرار مالیاتی با ما همکاری داشته اند همه اقداماتی که انجام شده است اقداماتی بوده است که ما خودمان انجام داده ایم و در واقع هیچ گونه همکاری FATF در این زمینه با ما نداشته است.
همچنین محمدحسین فرهنگی نماینده تبریز در مجلس نیز در این زمینه گفت: قانون ارتقای سلامت اداری و مقابله با فساد و همچنین قانون مبارزه با پولشویی و قانون مقابله با حمایت مالی از تروریست سه قانونی است که در رابطه با بحث مبارزه با پولشویی و همچنین مبارزه با تروریست در کشور ما مصوب شده است.
وی اظهار کرد: ما نه با موضوع این قانون و نه با تلاش دولت برای خروج کشور از لیست سیاهی که انها برای خودشان تنظیم کرده اند مشکلی نداریم اما آنچه که باعث نگرانی ما است این است که پیوستن ما به FATF و پذیرفتن تعهدات گرفتاریهای جدیدی را برای کشور درست کند و در داخل کشور ما با مخالفان بین المللی خودمان ناخواسته همکاری کنیم.
براساس این گزارش محمدعلی وکیلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه گفت: ما فقط در ارتباط با قراردادهای مالی دست به گریبان نیستیم ما پیرامون الحاق همه نظامات بین المللی دغدغه داریم اما باید بپذیریم که نظامات جهانی که بخشی از انها مبتنی بر منویات ما هست ممکن است در جاهایی نیز با معایبی همراه باشد.
وی با بیان اینکه ما چاره ای جز پیوستن به نظامات جهانی نداریم گفت: ایران با این مقیاس نمی تواند خودش را از این روندها جدا کند هنر این است که ما چنان دیپلماسی را به خرج دهیم که کشور را از تبعات این نظامات مصون کنیم.
وی با بیان اینکه ایران قربانی تروریست است و بیشترین هزینه را برای برخورد با منافقین داده است گفت: روح حاکم بر این قرارداد یعنی همان FATF مبارزه با تامین مالی تروریست است اما اینکه آنها چقدر صادق هستند بحث ثانویه است.
وکیلی گفت: سوال ملی و محوری که رهبران جمهوری اسلامی ایران نیز بر آن اعتقاد دارند این است که «از کجا آوردهاید» و نظامات جهانی نیز در این زمینه استانداردهایی وضع کردهاند و قطعا ما برای اجرا و پاسخ به این سوال نیاز داریم که عضو این نظامات جهانی باشیم.
همچنین حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری نماینده قم در خانه ملت نیز در این زمینه گفت: ما در زمینه پولشویی قوانینی از گذشته داشتیم که بسیار مفید و مطلوب بوده اند و هر قانونی که در مورد مبارزه با پولشویی موثر باشد را مورد حمایت قرار می دهیم.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران قربانی تروریست است گفت: دولتهای گذشته تلاش برای خروج نام ایران از لیست سیاه انجام شده است و مورد حمایت نیز قرار گرفته است و در دولتهای گذشته نیز مذاکراتی برای خروج لیست سیاه بوده است اما اینکه امروز ما تعهداتی در این زمینه ایجاد کنیم جا داشت قبل از اینکه این موضوع به نقل و نقل محافل تبدیل شود آن را مورد وفاق قرار دهیم.
وی تاکید کرد: چرا مجلس باید آخرین جایگاهی باشد که به موضوع FATF و هر نوع قرارداد دیگری بپردازد.
نظر شما