مداحان انتقال‌دهنده فرهنگ اصیل معرفتی هستند

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان خلخال گفت: مداحان و شعرا با حرکت اساسی و تأثیرگذار خود در حقیقت انتقال‌دهنده فرهنگ اصیل معرفتی و مذهبی هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، حجت‌الاسلام محسن محسنی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان خلخال، صبح امروز(17مرداد) در مراسم چهلمین روز درگذشت شاعر و مداح اهل بیت عصمت و طهارت سید حسام‌الدین میرمرسلی در خلخال، اظهار داشت: این شعر و مداحی شعرا و مدیحه‌سرایان اهل بیت عصمت و طهارت است که توانسته فرهنگ بارور شهادت حسینی و عصمت علوی را حفظ کرده و به بهترین شکل آن را منتقل کند.

 

وی با اشاره به اهمیت انتقال درست مفاهیم از طریق شعر و مداحی، بیان داشت: شعرا و مداحان ما باید به بهترین شکل این فرهنگ اصیل را انتقال دهند و با پرهیز از هرگونه موارد اضافی و گاه مبالغه‌آمیز اجازه ندهند ساحت ائمه اطهار (ع) ساحت بی‌اعتمادی و خدشه‌دار باشد.

 

محسنی، انتقال صحیح و درست مفاهیم را یکی از رسالت‌های اصلی شعرا و مداحان اعلام کرد و افزود: اگر این قشر بتوانند با آگاهی و کسب معرفت در این کار همت کنند به شایستگی می‌توانند بسیاری از زوایای نامناسب و خدشه‌دار را از چهره ائمه اطهار بزدایند و به جای آن حقایق و راستی‌ها را به طورت شایسته و مناسب ترویج دهند.

 

وی با قدردانی از زحمات و تلاش‌های انجمن شعر و ادب و کانون مداحان و شعرا در این شهرستان، از زنده یاد سیدحسام ‌الدین میرمرسلی را از شاعران و مداحان دربار حسینی که در انتقال حقایق و واقعیت‌های قیام امام حسین (ع) و یار و انصار او تلاش بی‌وقفه‌ای داشت، قدردانی کرد.


سیدحسام‌الدین میرمرسلی در شهریور 1310 در شهر خلخال دیده به جهان گشود و به دلیل فوت پدرش از نوجوانی مسئولیت نگهداری مادر و خانواده‌اش را عهده‌دار شد و به همین دلیل از پایه ششم ابتدایی ترک تحصیل کرد و به لحاظ علاقه به شغل عطاری پرداخت که بعد از فوت وی نیز فرزندان او در همین شغل در شهرهای خلخال و آستارا فعالیت می‌کنند.

 

این مداح و شاعر اهل بیت به اتفاق سه نفر از دوستانش در سال 1343 هیئت حسینی خلخال را بنیان نهاد و مسئولیت اجرای برنامه‌های مذهبی و راه‌اندازی دستجات عزاداری را در محله پایین خلخال بر عهده داشت و در طول عمر با برکت خود نوحه‌خوان‌های زیادی را تربیت کرده است.


وی که خود را از خادمان اهل بیت عصمت و طهارت می‌دانست بارها به عتبات عالیات مشرف شد و در سرودن اشعار شاخسی (شاه حسین) در دهه اول محرم سرآمد بود.

 

سید حسام‌الدین میرمرسلی علاوه بر این اشعار در سرودن غزلیات، قصاید و مثنوی به زبان ترکی آثار گرانبهایی را از خود به یادگار گذاشته که در مزمون‌های پند، نصیحت‌های اخلاقی و مسائل اجتماعی است.

 

از وی کتاب‌های مختلفی همچون وادی عشق به چاپ رسیده است.

 

مرحوم میرمرسلی تیرماه امسال در سن 80 سالگی پس از تحمل بیماری و رنج فراوان دار فانی را وداع گفت.


پایان پیام/

کد خبر 57653

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha