فهیم: «هیهات» شاخص سینمای عاشورایی است/ چرا «هیهات» به دل مخاطب می‌نشیند؟

خبرگزاری شبستان: هادی مقدم دوست گفت: ما برخلاف قواعد مرسوم در تولید فیلم‌های اپیزودیک که هرکس بدون توجه به کار دیگران صرفا اثر خود را تولید می‌کند، از همان ابتدا تمام مراحل نگارش فیلمنامه و تولید آن را با هم پشت سرگذاشتیم.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، دومین نشست‌ نقد و بررسی آثار حاضر در بخش مسابقه ایران چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت اختصاص به فیلم سینمایی «هیهات» داشت که این نشست با حضور «هادی مقدم دوست» کارگردان و «محمدرضا شفیعی» تهیه‌کننده این اثر و محمدتقی فهیم به عنوان منتقد در پردیس ملت برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست محمدرضا شفیعی به دغدغه چهار کارگردان جوان این اثر اشاره کرد و گفت: از اول قرار نبود یک اثر سینمایی باشد ولی بعد از جلسات متعدد تصمیم گرفتیم تا آن را تولید کنیم، اما از میان ایده‌های جلسات مان در ۴ ماه که میان ما پنج نفر تشکیل شد، شکل گرفت و با تفاهم و همدلی خوبی که میان هر چهار کارگردان کار وجود داشت، تصمیم بر این شد تا این اثر را با محوریت عاشورا و حضرت سیدالشهدا(ع) تولید کنیم.

 

وی تصریح کرد: در تولید «هیهات» همه عوامل متعهد به یک مرامنامه اخلاقی بودند و تلاش هیچ کسی برای آن نبود که اثرش نسبت به آثار دیگران بهتر شود چراکه روحیه همکاری بین این ۴ نفر وجود داشت.

 

فهیم: سینماگران طی سال‌ها نسبت به مفاهیم عاشورایی بی‌تفاوت بودند

محمدتقی فهیم نیز در این نشست با اشاره به نام «هیهات» و مفهوم آن توضیح داد: سینما و سینماگران ما در طی سال‌ها نسبت به مفاهیم عاشورایی بی‌تفاوت بوده‌اند و این موضوع در هیهات بسیار مشهود است و خوشبختانه چهار فیلمساز جوان در جوانی به سراغ دغدغه‌های شخصی خود مرتبط با قیام حضرت سیدالشهدا(ع) و مفاهیم نهفته در آن رفته‌اند و این تبدیل به یکی از امتیازات سینمای ایران در این شرایط شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: در طی سال‌های گذشته همواره فیلم سینمایی «روز واقعه» به عنوان شاخص سینمای عاشورایی شناخته می‌شد، در حالی که باید در طی این سال‌ها آثاری دیگری نیز تولد می‌شد که کیفیت بالاتری داشته باشند.

 

فهیم با بیان اینکه «هیهات» تا حدودی به این قله نزدیک شده است، گفت: به نظر من کمی با اغماض، «هیهات» می‌تواند جای «روز واقعه» را در معیار آثار عاشورایی سینمای ایران بگیرد و از این به بعد کیفیت سایر آثار را با آن مقایسه کنیم. به نظرم اپیزود اول این فیلم با توجه به فضای حسی و انسانی موجود در آن که همه برگرفته از مفاهیم متعالی عاشورایی است، می‌تواند برای مخاطب جهانی جذاب باشد.

 

در هیهات تصویری درست از داعش نمایش داده شد

وی تاکید کرد: در اپیزود چهارم این اثر نیز شاهد روایتی تازه از داعش هستیم که تاکنون کمتر به آن توجه شده است. روایتی که سعی کرده بدون نمایش مستقیم توحش داعش و ارائه تصویری سطحی از این گروه، از طریق غیرمسقیم به تشریح حقیقت تفکرات منحرف این گروه و روحیه وحشیانه آن‌ها بپردازد.

 

این منتقد سینمایی در ادامه به تفکر انقلاب اسلامی ایران و اندیشه‌های امام خمینی(ره) در این فیلم اشاره کرد و گفت: در این فیلم دیده می‌شود که مبنای این انقلاب مردمی در واقع بر مبنای حرکت ضداستکباری است و آن چیزی که امروز سینمای عاشورایی ما به آن نیاز دارد، بیان همین مفاهیم ضداستکباری است که با تاکید بر عدالت اجتماعی می‌تواند در سطح جهانی نیز اثرگذار باشد.

 

در ادامه، هادی مقدم دوست یکی از چهار کارگردان این پروژه سینمایی با بیان اینکه هیچ ایده‌ای تبدیل به فیلم نمی‌شد اگر هر چهار نفر با هم یکدل و همراه نبودیم، گفت: ما برخلاف قواعد مرسوم در تولید فیلم‌های اپیزودیک که هرکس بدون توجه به کار دیگران صرفا اثر خود را تولید می‌کند، از همان ابتدا تمام مراحل نگارش فیلمنامه و تولید آن را با هم پشت سرگذاشتیم و نتیجه کار اثری شد که به دل مخاطب می‌نشیند.

 

وی درباره صحنه های نبرد و جنگ تصریح کرد: هرچند که به این جنگ نرفتیم ولی سعی کردیم از تصاویر و ویدئوهای موجود در فضای مجازی نهایت استفاده را برای هرچه طبیعی‌تر شدن فضای فیلم کنیم و سعی کردیم تا به شیوه بصری این جنگ و تصاویر منتشر شده از آن وفادر باشیم.

 

 

کد خبر 576335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha