سیر صعودی مبادلات تجاری ایران و افغانستان

خبرگزاری شبستان:مبادلات تجاری ایران و افغانستان در سالهای متمادی ادامه داشته است و در سالهای اخیر با توجه به رفع محدودیت های ایران در صادرات کالا شاهد رشد صادرات کالا به افغانستان هستیم تا جایی که حجم کنونی مبادلات ۲.۵ میلیارد دلار است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: افغانستان دارای مرز مشترک فراوانی با کشورمان است و این مجاورت مرزها باعث شده که این کشور به شریک خوب تجاری برای ما تبدیل شود. مبادلات تجاری و اقتصادی ایران و افغانستان در سالهای متمادی ادامه داشته است و در سالهای اخیر با توجه به رفع محدودیت های ایران در صادرات کالا شاهد رشد صادرات کالا به افغانستان هستیم تا جایی که حجم کنونی مبادلات تجاری ایران وافغانستان 2.5 میلیارد دلار است.

 

بنابراین گزارش، پایگاه خبری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در این زمینه به نقل از آذرخش حافظی، رییس روابط بین الملل اتاق تجارت افغانستان نوشته است: " حجم مبادلات تجاری تهران - کابل در حال حاضر بیش از دو میلیارد و 500 میلیون دلار است و می توان در یک دهه همکاری آن را تا سطح 20 میلیارد دلار رساند. چنانچه سرمایه گذاری های مشترکی در زمینه تولید برق و سایر موارد صورت گیرد، می توان مبادلات را اتقا بخشید، درعین حال ایران وافغانستان از معادن غنی برخوردارند و این کشور بهره برداری از معادن را تازه آغاز کرده است. ایران وافغانستان ظرفیت لازم برای افزایش سطح مبادلات تجاری را دارند و می توان به ارقام 20 تا 25 میلیارد دلار سالانه رساند."

 

این گزارش می افزاید: افغانستان یکی از اعضای اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای جنوب آسیا، سازمان اکو و سازمان کنفرانس اسلامی می‌باشد. افغانستان یکی از کشورهای فقیر و با نرخ توسعه پایین یکی از فقیرترین کشورهای جهان است. با سال ۲۰۰۹، نرخ مبادله تولید ناخالص داخلی در ۱۴ میلیارد دلار قرارداشت و سرانه تولید ناخالص داخلی ۱،۰۰۰ دلار می‌رسید. نرخ بیکاری آن ۳۵٪ و تقریباً ۳۶٪ ساکنین آن زیر خط فقر زندگی می‌کنند. مطابق با داده‌های یواس‌اید بیش ۴۲ درصد از جمعیت افغانستان برای کمتر از ۱ دلار در روز زندگی می‌کنند.اقتصاد افغانستان از حوادثی که از سال ۱۹۷۸ تاکنون جریان دارد رنج می‌برد، همراه با آن چندین خشکسالی نیز به مشکلات مردم در طول سال‌های ۱۹۹۸–۲۰۰۱ اضافه شدند. اگرچه بعد از جاری شدن میلیاردها دلار توسط تجارت‌های بین‌المللی و کمک‌های کشورهای دیگر، در طول شش سال پیش، این اقتصاد کمی توانست رشد کند. حدود ۸۱ درصد مردم این کشور کشاورز هستند و بقیه شامل ۱۱ درصد در صنعت (اغلب بافندگی) و ۹ درصد در خدمات مشغول به کار هستند.

 

یادآور می شود: حجم روابط تجاری ایران و افغانستان در زمان ریاست محمد نهاوندیان در اتاق ایران ( 1386 تا 1392 ) حدود 24 میلیون دلار بود، اکنون بیشترین مبادلات ایران و افغانستان از طریق اتاق هرات صورت می گیرد.

کد خبر 576284

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha