خبرنگاران باید با بصیرت جلوی آسیب های احتمالی حوزه خود را بگیرند

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، اظهار داشت: خبرنگاران باید آستین ها را بالا زده و با هدفمندی و بصیرت جلوی آسیب های احتمالی حوزه خود را بگیرند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، آیت الله محسن حیدری، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت اهواز، شب گذشته در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار با بیان اینکه این روز بهانه خوبی است که در راستای رسالت خطیر خبرنگاری، رسانه و مطبوعات بحث شود، خبرنگاری و اطلاع رسانی را در ردیف رسالت انبیا دانست و گفت: همان طور که امام امت فرمود معلمی شغل انبیاست، خبرنگاری هم به نوعی شغل انبیا و فرشتگان وحی است.

 

وی تصریح کرد: هر کس در هر جایگاه مقدسی ممکن است آسیب ها و مشکلاتی داشته باشد و خبرنگاری هم با وجود قداست و اهمیتی بالایی که دارد، دارای آسیب هایی است که خبرنگاران باید آستین ها را بالا زده و با هدفمندی و بصیرت جلوی آسیب های احتمالی را بگیرند.

 

وی خاطرنشان کرد: آسیب هایی که در عرصه خبرنگاری صورت می گیرد در مورد جریاناتی همچون فتنه، جنگ نرم، جریانات وابسته به استکبار جهانی و... است اما برخی در نتیجه عمل به حکم و موضوع خاصی نیست بلکه از بی خبری نسبت به ارزش ها و تعالیم وحیانی حاصل می شود.

 

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به اینکه برای بخش دوم که معمولاً خبرنگاران مسلمان به آن مبتلا می شوند باید فقه رسانه تعریف شود، بیان داشت: همان طور که در معادلات، سیاست، مسائل حقوقی و... فقه تعریف شده برای رسانه هم باید فقه رسانه تعریف کرد.

 

وی با بیان اینکه فروع بسیاری وجود دارد که احکام آن موجود نیست و مراجع تقلید باید در این زمینه اظهار نظر کنند، یاد آورشد: خبرنگاران باید با کنکاش و دقت در مسائل، سؤال مطرح کرده و سوژه و کار تحقیقی انجام دهند و با احکام شرعی پاسخ آن را به دست آورند، این باب جدیدی در فقه است که گرچه زحمات علما را چندین برابر می کند اما می تواند در شناسایی آسیب ها و رفع آن بسیار تأثیرگذار باشد.

 

وی آسیب های موجود رسانه و خبرنگاری را در سه محور اخلاقی، اعتقادی و سیاسی و اجتماعی دانست و اضافه کرد: در ارتباط با محور اول مسائلی وجود دارد که حتی توسط خبرنگاران متعهد و مسلمان مورد غفلت واقع شده و منشأ آسیب قرار می گیرد که نمونه بارز آن اطلاع رسانی در مورد خبرهای دروغ و خلاف واقع است که از نظر شرعی جرم محسوب می شود.

 

آیت الله حیدری، عنوان کرد: گاهی مسائلی مهمی مطرح است که اگر در موقع خودش اطلاع رسانی شود مشکلاتی را ایجاد می کند و گاهی دروغی گفته نشده اما به یک سری افراد مربوط می باشد که ممکن است آبروی آنها در خطر بیفتد مثل اینکه کسی متهم به فساد مالی شده باشد، دلیلی ندارد خبرنگاری در مورد چیزی که در دادگاه به اثبات نرسیده افشاگری کند اگر هم اثبات شود مجوزی برای افشاگری ندارد.

 

وی بیان کرد: برخی از مسائل مجوز دارند و مردم باید در جریان آن قرار بگیرند مثل جریان های انحرافی، فتنه، جاسوسی، نفاق و... که باید افشا شوند ولی همه مسائل از این دست نیستند و باید حدود، مسائل فقهی، معیار و ضابطه آن مشخص شود و کارشناسان فن در مورد آن نظر بدهند.

 

امام جمعه موقت اهواز، به محور اعتقادی اشاره کرد و اذعان داشت: این محور بسیار عرصه خطرناکی است، ما مسائل اخلاقی را بیشتر لمس می کنیم و حساسیت نشان می دهیم ولی مسائل اعتقادی جنبه فقهی داشته و به افراد متخصص نیاز دارد.

 

وی ادامه داد: مسائل انحرافی، قداست قرآن، امامت، ولایت اهل بیت(ع)، ولایت فقیه، اعتقاد به معاد، جهاد و... همه مواردی هستند که مورد هجمه دشمن قرار گرفته که لازم است اصحاب اندیشه و تفکر آنها را مورد نقد قرار داده و فکر خود را بر روی این گونه مسائل متمرکز کنند و از افراد آگاه کمک بگیرند.

 

نماینده مردم خوزستان درمجلس خبرگان رهبری، با اشاره به عرصه سیاسی، یکی از جولانگاه های سیاست را رسانه و مطبوعات دانست که هم مورد سوء استفاده دشمن و هم مورد توجه نظام است و تأکید کرد: مطبوعات نباید خود را جولانگاه دشمن قرار دهند.

 

وی افزود: همه باید کار کنند اما عمده مطلب بر دوش خبرنگاران مسلمان است، سربازان خط مقدم جبهه رسانه و مطبوعات، خبرنگاران متعهد و مسلمان هستند و مسئولان باید از آنها پشتیبانی کنند تا رسالت خطیر صحیح خبرنگاران زنده، پویا و شاداب نگه داشته شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 57625

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha