علیرضا لاور، مدیر دفتر آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در حاشیه برگزاری همایش منطقه ای پنجمین کنگره فرهنگ و هنر روستا و عشایر به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان اظهار داشت: در بحث گفتمان سازی فرهنگ، مراحل سه گانه ایجاد مفهوم و ادبیات، اقناع ادبیات و تصرف به ادبیات و باورسازی مطرح است.
وی افزود: وقتی ما از گفتمان سازی حرف می زنیم یعنی یک مفهوم و ادبیاتی ایجاد شود و در مرحله دوم جامعه مخاطب را قانع کند و در مرحله سوم به باور برسد که وقتی به باور رسید ناخواسته به عنوان یک مطالبه اتفاق می افتد.
مدیر دفتر آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: اجرای این همایش ها، کنگره ها و نشست ها یکی از قالب های ارائه مفهوم به مخاطب برای اقناع مخاطب است و ما باید مخاطبین مان که فرهیختگان مسجدی و فعالان کانون های فرهنگی مساجد هستند را اقناع کنیم که این ادبیات یک ادبیات اولویت داری است که باید جاری شود که بعدها در مطالبات عمومی جاری شود.
لاور گفت: این همایش ها و نشست ها می تواند موثر باشد به شرط آنکه در مورد بقیه قطعات پازل که رسانه ها، تولیتی و مطالبه گری است نیز کامل شود.
وی در بحث تاثیرگذاری ائمه جماعات و مسئولان کانون های مساجد در ایجاد روحیه مدیریت جهادی، اذعان داشت: اگر دوستان ما بتوانند نگرش و نگاهشان به مقوله فرهنگ را مبتنی بر نگاه و نگرش و منظومه فکری مقام معظم رهبری تثبیت کنند و ترویج دهند این اتفاق قطعا رقم خواهد خورد.
مدیر دفتر آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در ادامه گفت: دوستان ما باید آشنا باشند، بدانند و باور کنند که باید از تکنیکهای مدیریت فرهنگی استفاده کنند و برنامه ریزی فرهنگی داشته باشند و یک نظام مدونی برای فعالیت های فرهنگی شان داشته باشند.
لاور تصریح کرد: اگر عزیزان ما در فعالیت های فرهنگی کانون های مساجد این چنین به پیش بروند، الحمدالله خاستگاه فعالیت های فرهنگی کانون های مساجد با روحیه جهادی همت، ایثار و جوانمردی همراه بوده و فقط اگر تثبیت با منظومه فکری مقام معظم رهبری اگر شکل بگیرد بخش مهمی از فعالیت های فرهنگی ما به نتیجه خواهد رسید.
مدیر دفتر آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در پایان تاکید کرد: یکی آسیب هایی که در حوزه فعالیت های فرهنگی در سطح مجموعه هایمان با آن مواجه هستیم این است که فعالان و مدیران فرهنگی ما نظام مند و مبتنی بر رعایت اولویت ها و بدون رعایت اصول فرهنگی در واقع فعالیت می کنند و البته کارشان بسیار ارزشمند است و بایک روحیه جهادی و انقلابی حرکت می کنند اما دانستن تکنیک ها و علمی شدی فعالیت ها باعث جهش خواهد شد.
نظر شما