به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، حجت الاسلام مجید سینایی مدرس حوزه و دانشگاه، ظهرامروز(3 مهر) در همایش گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی در جمع اعضای کانون های مساجد روستایی استان های غربی در مجتمع فرهنگی امام حسن مجتبی(ع) صحنه، گفت: اصلی ترین نگرانی در اسلام ناظر به بخش عقیده است که اگر تغییر کند مومن و کافر معنا پیدا می کند.
وی افزود: هر علمی برای رفع یکی از ایرادات طراحی شده است به گونه ای که در دروس حوزه علمیه نیز این مسئله دیده شده است.
حجت الاسلام سینایی، با بیان اینکه کارشناس دین باید بداند که با کدام علم باید مردم را هدایت کند، ابراز کرد: علم کلام و فلسفه برای عقیده و ایمان و علم اخلاق برای اصلاح امور روحی و روانی است.
وی با انتقاد از عملکردی که کانون ها پیش رو گرفته اند، گفت: اگر مشکلات مسجد را دسته بندی کرده و کارشناس و متخصص آن را پیدا کنید یک قدم جلو رفته اید.
حجت الاسلام سینایی،افزود: با علم فقه قوانین حاکم بر اعمال ورفتار فردی و جمعی جامعه را می توان مدیریت کرد.
وی عنوان کرد: مدیریت در امور با فقه است امام جماعت مسجد را با فقه مدیریت می کند نه با عرفان؛ که باید به آن توجه داشته باشیم.
استاد حوزه و دانشگاه، با بیان اینکه فعالیت های فرهنگی عقیده مردم را می سازد، ابرازکرد: کار حکومت و روحانیت تفکر کردن به جای مردم نیست بلکه کار مامائی است و ایجاد شرایط مناسب و تسهیل اندیشه سالم و ثواب است.
حجت الاسلام سینایی، تأکید کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد باید سئوال محورباشند نه جواب محور.
وی در بیان راهکارهایی برای این تغییر رویه در کانون ها، عنوان کرد: در مسیر تربیت به شکل مامائی نه تحکم باید به بچه ها اجازه سئوال بدهیم و پرسش ها به نحو هنرمندانه ای به یک نتیجه درست عقلی منتهی شود.
حجت الاسلام سینایی، اظهار کرد: اسلام همواره مردم را به فطرت و عقل می خواند در حالی که غرب در تمام امور سینما، هنر، ورزش و اقتصاد، مشحون و مشوب با غریزه حیوانی می باشد.
مدرس حوزه و دانشگاه، با بیان اینکه هر سئوال بذر یک اندیشه و تفکر سالم است، تأکید کرد: هنر ما در طرح سئوال های خوب است باید جامعه را پرسش گر و جستجوگر بار بیاوریم.
وی تصریح کرد: عقل و فطرت تکیه گاه مسائل اسلامی است.
حجت الاسلام سینایی، افزود: بعضی از هنرها مانند موسیقی حتی حلالش هم از فطرت دوراست ولی بعضی دیگرمانند خوشنویسی و تذهیب به فطرت نزدیک است که باید در کانون های مساجد کار شود.
وی گفت: در رابطه با ورزش نیز بعضی از ورزش ها مانند پرورش و ایروبیک از فطرت و عقل دور است ولی برخی دیگر مانند ورزش های رزمی، کشتی یا ورزش های زورخانه ای حتی زنگ و ملودی آن نیز یک پیام فرهنگی اسلامی دارد.
مدرس حوزه و دانشگاه، علت تامه نیست ولی موثر است خود تشنگی کشیدن و گرسنگی کشیدن و در تذهیب نفس موثر است اگر قراراست ورزشی را در مسجد رواج دهیم به سمت رشته های بروید که با عقل و فطرت نزدیک هستند.
نظر شما