دفاع مقدس را با نگاه ژورنالیستی مصادره کردیم

خبرگزاری شبستان: دکتر قبادی معتقد است، عنصر فرهنگ و پشتوانه فرهنگی در فرآیند هشت ساله دفاع مقدس باعث تنبیه شدن دشمن و حفاظت از سرزمین ایران شده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر حسین علی قبادی، رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی امروز سوم مهر در برنامه بزرگداشت هفته دفاع مقدس که در سالن حکمت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، گفت: گاهی شاهد افراط و تفریط در زمینه دفاع مقدس هستیم. ما در حد ژورنالیست و نگاه ژورنالیستی دفاع مقدس را مصادره کنیم.

 

دکتر قبادی ادامه داد: اگر جنگی که در کشور ما اتفاق افتاد در سرزمین دیگری رخ می داد احتمالا ما شاهد بروز نتایج دیگری بودیم اصولا ملت هایی که صاحبان تمدن کهن باشند با پدیده هایی که رخ می دهد طور دیگر برخورد می کنند. ملت هایی که تمدن ندارند و برای خود تمدن جعل می کنند با پدیده ها به گونه دیگر برخورد می کنند.

 

وی با ذکر مثالی عنوان کرد: می گویند رفتار فلانی از سر پلوخوردگی نبوده این یعنی فرهیختگی در او نهادینه نیست، ملت ها هم همین هستند. در طول تاریخ شاهد یک هوش ویژه در ایرانیان هستیم، ایرانیان برای صیانت از تمدن ایرانی حاضر شدند ضربات گوناگونی بر بدن شان وارد شود تا این گوهر حفظ شود.

 

رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به اسکندرنامه منصور بیان کرد: این اسکندرنامه پیش از اینکه نظامی و امثالهم اسکندرنامه های خود را بسرایند، وجود داشت. این اسکندرنامه بخشی از حقایق تمدنی و هوش تاریخی ایران را تبیین کرده است. بزرگان و نیاکان ما که توانستند تمدن ایرانی را علیرغم هجوم های پیاپی جهانی حفظ کنند مثل ما برخورد نکردند، نگاه آنها فرهنگی بود. یکی از راه های عمده فرهنگی نگاه زیباشناسانه است. ایرانی توانست هجوم ها را تبدیل به فرصت کند.

 

دکتر قبادی با بیان اینکه ما با 16 کشور همسایه هستیم، اظهار داشت: ایران شاهراه اصلی تمدن غرب و شرق است، ما به نیاکان خود بدهکار هستیم، ما باید با بازکاوی تاریخ فرهنگی ایران و نگاه فرهنگی به تمدن ایرانی برای بازشناسی و سرنوشت دفاع مقدس درس بگیریم.

 

وی خاطرنشان کرد: از منظرهای گوناگون می توان به دفاع مقدس نگریست، آنچه موجب شد در فرایند دفاع مقدس هم دشمن تنبیه شود و هم یک وجب از خاک سرزمین ایران از دست نرود عنصر فرهنگ، پشتوانه فرهنگی و کارکرد فرهنگ در هشت سال دفاع مقدس بود.

 

رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی عنوان کرد: وقتی سخن از فرهنگ به میان می آید منظور همه مولفه های معنوی همچون باورهای دینی، پشتوانه های اسطوره ای و حماسی در طول تاریخ، مجموعه آرمان ها و معارف انقلاب اسلامی و نمودهای معرفتی آن، رهبری ممتاز و بی بدیل امام (ره)، انسجام ملی ناشی از شبکه های اسطوره ای و حماسی، احساس عمیق هویت مشترک اسلامی ایرانی، رهیافت مردم سالارانه و مردم محور و مردم مدار، نگاه فرهنگی و اصالت دادن به فرهنگ نسبت به امور دیگر و سازگاری است.

 

 

کد خبر 575861

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha