به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در مراسم افتتاحیه چهارمین نمایشگاه بین المللی دریای جمهوری اسلامی ایران گفت: دریا یک حوزه جهانی است و ما تلاش می کنیم قدرت رقابت پذیری ایران را در دریا افزایش دهیم و در حوزه های نرم افزاری و سخت افزاری این تلاش را رو به رشد داریم و می خواهیم به سهم متناسب کشور از 5 هزار و 800 کیلومتر ساحل دست یابیم.
آخوندی با اظهار اینکه ما در صحنه بین المللی با روشهایی آشنا شده ایم که ما را در سطح جهان متعهد می کند تا ایران به عنوان یکی از بنیانگذاران IMO در حوزه دریایی رشد ویژه ای داشته باشد زیرا در شرایط سخت هم از سوی این سازمان ایران یک کشور سفید اعلام شده است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بحث امنیت دریایی در کشور نیز گفت: ما در یک منطقه بسیار پرآشوب در جهان هستیم اما خوشبختانه مرزهای دریایی ما امن است و آنچه که ما به دست آوردیم باید به یک تشریک مساعی با فعالان حوزه دریایی تبدیل شود.
این وزیر اقتصادی دولت یازدهم حمل و نقل را یکی از مهمترین مسایل حوزه دریا معرفی کرد و افزود: منابع دریایی شهرسازی شیلات و حمل و نقل مباحثی هستند که باید نگاه ویژه به آنها داشته باشیم و بنادر ما به همین جهت در حال توسعه هستند که از جمله اقدامات مثبت انجام شده در طول سالهای گذشته توسعه بندر چابهار بوده است.
وی اعلام کرد: بندر چابهار از 5/2 میلیون به 5/8 میلیون ظرفیت توسعه یافته که در همین رابطه ما 403 میلیون دلار از صندوق توسعه کشور تسهیلات دریافت کردهایم و 2 قرارداد مشارکتی نیز با هند به امضا رساندیم.
وی همچنین به توسعه بنادر شهید رجایی، جاسک و خرمشهر نیز اشاره کرد و گفت: بنادر جنوب و شمال هم در دست توسعه هستند و ما باید در این زمینه به بازاریابی بین المللی بپردازیم و نمونه موفق این اقدام در بندر چابهار با همان مشارکت فعال هندوستان و افغانستان شکل گرفته و در بندر شهید رجایی نیز تلاش می کنیم با مشارکت بازیگران بین المللی از توسعه های جدید استفاده کنیم.
آخوندی یکی از برنامه های اصلی توسعه دریایی دولت یازدهم را شبکه ای کردن بنادر کشور اعلام کرد و گفت: از این طریق ما تلاش می کنیم از تمام طول ساحل کشور حداکثر بهره را ببریم و در حوزه نگهداری تعمیر و بازسازی اساسی کشتیها نیز باید به سهم درخوری در خلیج فارس برسیم.
همچنین سوخت رسانی دریایی نیز مورد توجه ماست و می کوشیم از افزایش توان سوخت رسانی دریایی بهره بهینه ببریم.
وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم یکی دیگر از سیاستهای اصلی این وزارتخانه برای توسعه دریایی جمهوری اسلامی ایران را پشتیبانی از تولید برای صادرات دانست و افزود: در وهله اول تلاش کرده ایم از همه مشتقات و فراورده های نفتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس پشتیبانی کنیم و امکان لازم برای صادرات را ایجاد کنیم و از کسانیکه توانمندی فعالیت در زمینه صادرات را دارند حمایت خواهیم کرد.
وی به گسترش پس کرانه ها نیز اشاره کرد و گفت: 2 هزار و 450 هکتار کرانه در بندر شهید رجایی مورد سرمایه گذاری قرار گرفته و 11 هزار هکتار پس کرانه نیز در بندر امام و بندر چابهار در حال سرمایه گذاری است و پس کرانه ها از مباحث مهمی هستند که حتی اگر توان متصل سازی آنها را نداشته باشیم با طراحی منفصل هم می توانیم میلیاردها تومان سرمایه گذاری در آنها داشته باشیم.
وی اعلام کرد: در چند سال گذشته 6 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در پس کرانه ها صورت گرفته است.
آخوندی توجه به بنادر خشک را هم از دیگر برنامه های توسعه دریایی کشور اعلام کرد و در نکته دیگری از اظهارات خود مشکل اصلی امروز دریاهای ایران را نبود مسافر دریایی تلقی کرد و گفت: فعالیت تجاری و توریستی دریایی بسیار در کشور ضعیف است و ما باید در این حوزه گامهای اساسی برداریم.
وی مسئولیت اجتماعی در برابر زندگی شهرنشینان حاشیه بنادر را نیز از دیگر وظایف وزارت راه و شهرسازی دانست و گفت: همچنین باید به حمل و نقل ترکیبی دریا -ریل، دریا- جاده، بپردازیم و همچنین در این زمینه زیرساختهای فرودگاههای بنادر را نیز باید گسترش دهیم.
وی در پایان با ضعیف خواندن فرهنگ حمل و نقل و تجارت دریایی در ایران از مسئولین حوزه های آموزشی خواست از آموزش ابتدایی مردم را با مسایل دریا آشنا کنند تا بسیاری از کودکی آینده خودشان را در دریا پیگیری کنند.
نظر شما