حجت الاسلام احمد پهلوانی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرعباس، از روستا به عنوان پایه و اساس شکل گیری جوامع بشری و مرکز تولید و تامین مایحتاج شهرها یاد کرد و افزود: روستاها پشتوانه های مهم توسعه کشور محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه ریشه فرهنگ و اصالت یک جامعه نیز به روستا باز می گردد، عنوان کرد: متاسفانه در برهه ای از تاریخ انقلاب به نقش تاثیرگذار روستا کمتر توجه شد و از همین رو نیز شاهد مهاجرت روستانشینان به شهرها بودیم.
این مقام مسئول ادامه داد: ستاد عالی کانون های مساجد با درک صحیح از نقش و جایگاه روستا، اولویت نخست در راه اندازی و توسعه کانون های فرهنگی هنری را مناطق روستایی قرار داد و امروز کانون های مساجد موجب رونق فعالیت های مختلف فرهنگی، هنری، قرآنی، اشتغالزایی، گردشگری و ... در روستاها شده اند.
وی به نقش موثر کانون های فرهنگی هنری در تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره و اظهار کرد: کانون های مساجد با بهره گیری از نظرات راهگشای امام جماعت، هماهنگی با هیات امنا، هیئت مذهبی، بسیج و نخبگان روستاها و وجود نیروهای جوان مومن و متعهد و شناسایی پتانسیل ها و ظرفیت ها می توانند در راستای عملیاتی کردن شعار سال نقش آفرین باشند.
حجت الاسلام پهلوانی، برگزاری دوره ها و کارگاه آموزشی با دعوت از کارشناسان جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، دامپزشکی، شیلات، صنایع دستی و گردشگری و صنعت، معدن و تجارت را یکی از رسالت های کانون های فرهنگی هنری مساجد برای تحقق اقتصاد مقاومتی برشمرد و افزود: ترویج فرهنگ ساده زیستی و پرهیز از تجمل گرایی در کنار نهادینه سازی فرهنگ کار و تلاش و کسب روزی حلال از دیگر رسالت های کانون های مساجد است.
وی در ادامه با اشاره به جمعیت 50 درصدی روستائیان در استان هرمزگان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر قریب به 965 کانون فرهنگی هنری در این استان وجود دارد که 70 درصد از این مجموعه روستایی هستند.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان همچنین به معرفی کانون های فرهنگی هنری شاخص روستایی در این استان پرداخت و گفت: کانون فرهنگی هنری اباعبدالله الحسین(ع) روستای بازیاری شهرستان میناب با بیش از 50اختراع و راه اندازی پروژه های اشتغالزایی یکی از کانون های موفق هرمزگان است.
وی از کانون فرهنگی هنری امام حسن مجتبی(ع) روستای کشپیری در حدفاصل شهرستان میناب و منطقه محروم بشاگرد «مجری طرح حفظ کل قرآن» به عنوان یکی دیگر از کانون های برتر هرمزگان نام برد و افزود: هم اینک این کانون 110 نفر حافظ کل را در دوره یک ساله تربیت کرده است.
به گفته پهلوانی؛ اجرای طرح جامع قرآنی ولایت با محوریت کانون فرهنگی هنری ولایت عشق دهستان شهید مردان بخش بمانی شهرستان سیریک با تحت پوشش قرار دادن 160 حافظ در سطح روستاهای این شهرستان از دیگر اقدامات است.
وی اضافه کرد: کانون فرهنگی هنری امام المنتظر روستای کردر رضوی، مبدع جشن های مردمی دهه کرامت در کشور که سابقه 9 ساله برگزاری جشنواره آسمان هشتم و سه دوره میزبانی جشنواره سراسری سرود رضوی کانون های فرهنگی هنری مساجد را در کارنامه دارد و کانون موعود روستای روتان که با اقدامات بسیار خوب توانست میزبانی نخستین دوره مسابقات قرآنی مساجد روستایی کشور را از آن خود کند، به عنوان الگویی در کشور تبدیل شده اند.
این مقام مسئول از کانون فرهنگی هنری فرقان روستای باغگلان شهرستان میناب به عنوان مجری جشنواره کریمه آل الله و کانون حضرت معصومه(س) روستای چاه خرگ بخش تخت بندرعباس به عنوان مجری سوگواره کریمه اهل بیت به عنوان دیگر کانون های موفق یاد کرد.
پهلوانی با اشاره به اینکه کانون های روستایی هم اینک به مراکزی تاثیرگذار در راستای ترویج فرهنگ و ارزش های اسلامی تبدیل شده اند، بیان کرد: 33 نفر از ائمه جماعات و مدیران کانون های فرهنگی هنری روستایی این استان به همایش منطقه ای فرهنگ و هنر روستا و عشایر به اصفهان اعزام شدند.
وی افزود: تکریم و معرفی الگوهای موفق فرهنگ و هنر روستا و جامعه عشایری، شبکه سازی، توانمندسازی و انتقال تجربیات، بررسی و ارائه راهکارهای پیشرفت و تعالی فرهنگ روستا و عشایر و گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی و شناسایی ظرفیت های بومی مناطق روستایی و عشایری از اهداف برگزاری این همایش است.
گفتنی است همایش منطقه ای پنجمین کنگره «فرهنگ و هنرِ روستا و عشایر» ویژه جنوب و جنوب شرق کشور با حضور مدیران مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد و ائمه جماعات استان های اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، یزد، فارس، هرمزگان، کرمان و منطقه آزاد قشم و جنوب کرمان از (دوم لغایت پنجم مهر) در اردوگاه شهید بهشتی شهر ابریشم برگزار می شود.
نظر شما