حجت الاسلام جعفر نیک نفس صبح امروز (1 مهر) به خبرنگار شبستان گفت: انسان ها بر اساس رویکرد و جهانبینی که دارند، مسیر و راه خود را تشخیص می دهند.
وی افزود: تشخیص جهانبینی ها و رویکردهای انسان تا حدود زیادی مبتنی بر محیط و اجتماع وی است و مسیر حرکت اجتماع نیز برگرفته از مبانی فکری و ریشه ای آن جامعه است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی جیرفت عنوان کرد: همه این جهانبینی ها و مبانی یک جامعه در چهارچوب تمدن معنا پیدا می کند لذا وقتی که تاریخ را ورق می زنیم، شاهد شکل گیری و در ادامه نابود شدن تمدن های مختلف هستیم.
به گفته وی یکی از تمدن هایی که چند قرنی است که از عمر آن می گذرد، تمدن غرب است که ریشه آن منتصب به یونان باستان است.
حجت الاسلام نیک نفس اظهار داشت: طبق منابع معتبر علمی تا حدود زیادی پیشرفت این تمدن را باید مدیون اسلام بدانیم چرا که همزمان با قرون وسطی که تمدن غرب در تاریکی و پسرفت مطلق بسر می برد، تمدن اسلام در اوج شکوفایی بود.
وی افزود: کشورهای غربی وقتی که پی به پیشرفت تمدن اسلامی بردند به شکل های مختلف سعی کردن با کشورهای اسلامی ارتباط برقرار کنند و از توان علمی و تجربیات آنان استفاده کنند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی جیرفت بیان داشت: آنان از طریق جنگ های صلیبی، تجارت، حضور در بیت المقدس جهت زیارت و شیوه های مختلف، بسیاری از علوم ما را اقتباس کردند.
وی ابراز داشت: کشورهای غربی بسیاری از کتب دانشمندان ما را امثال ابن سینا، ابن رشد و ابن میمون را سال ها و قرن ها در دانشگاه ها و محافل علمی خود تدریس کردند تا توانستند به این پیشرفت های علمی برسند.
حجت الاسلام نیک نفس ادامه داد: اما تفکر انسان گرایی و مادی گرایی، آنان را از راه حق فاصله داد و موجب شد جهت آباد کردن دنیا تلاش کنند، آخرت را فراموش کنند و تفکر جدایی دین از سیاست را رقم بزنند لذا این همان افتراق اساسی ما با جهان غرب است.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین جهانبینی غرب به اشتباه دارد پیش می رود و از آنجاکه بشر فطرتی خداجو دارد، هرچقدر که زمان می گذرد شاهد تزلزل بیشتر تمدن غرب هستیم و روز به روز اسلام گرایی بیشتر می شود.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی جیرفت تصریح کرد: هیچ تمدنی با زور اسلحه و رسانه دوام پیدا نمی کند بلکه پایه اساسی هر تمدنی ایدئولوژی آن است که امروز در غرب در حال تزلزل است و در نقطه مقابل ایدئولوژی و منطق اسلامی بیشتر با فطرت انسان ها سازگار است و در حال فراگیر شدن در تمام جهان است.
نظر شما