به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، دکتر بهروز فتحی، در این نشست، بابیان اینکه در حوزه اقتصاد مقاومتی اصحاب فرهنگ و هنر وظایف مهمی بر عهدهدارند، تصریح کرد: باید با برنامهریزی درست در چارچوب وظایف در بخشهای مختلف و بر اساس سیاستهای ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری گام برداشت.
وی بابیان اینکه بر اساس ابلاغ رهبر معظم انقلاب اسلامی، سیاستهای اقتصاد مقاومتی دارای 24 بند است، ابراز کرد: این ابلاغیه یک رویکرد، یک روش و یک نگاه در حوزه اقتصاد است که میتواند در صورت تحقق، زمینهساز اقتصادی پویا با تکیهبر توان و ظرفیت داخل و درونزا باشد.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراز کرد: از مجموع سیاستهای اقتصاد مقاومتی، 3 ماده آن به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مرتبط است و برای اینکه بتوانیم برنامه ششم اقتصادی را عملیاتی کنیم باید به این رویکردها ورود پیداکرده و باید گفت که این رویکردها جهت ما را در زمینه توسعه و افق 1404 مشخص میکند.
فتحی، بابیان اینکه این رویکردها اجرایی نخواهد شد مگر اینکه ما این رویکردها را باور کنیم، گفت: اقتصاد مقاومتی یک باور است و تا زمانی که این باور شکل نگیرد، اتفاقی نخواهد افتاد و باید این باور در سطح مردم و مسئولان شکل گیرد تا این 24 بند ابلاغ سیاستهای مقام معظم رهبری در فعالیتها جاری شود.
وی، با اشاره به اینکه در حال حاضر 12 برنامه ملی در حوزه اقتصاد مقاومتی تعریف و به تصویب نهایی رسیده است،افزود: برنامه ملی ارتقای بهرهوری، برنامه ملی پیشبرد برونگرایی اقتصاد، برنامه ملی ارتقا توان تولید ملی، برنامه ملی عدالت بنیان کردن اقتصاد، برنامه ملی برقراری انضباط مالی، توسعه اقتصادی و دانشبنیان، گفتمان سازی و اقتصاد مقاومتی و برنامه ملی شفافسازی و سالمسازی، توسعه بازار و هدفمندسازی یارانهها ازجمله این برنامههاست.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در خصوص اقتصاد مقاومتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این حوزه، برنامهریزی لازم در سطح ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها صورت گرفته و در اجرای برنامههای فرهنگی و هنری در بخشهای تئاتر و جشنوارههای مطبوعات و دیگر حوزهها، بخشی بهعنوان اقتصاد مقاومتی طراحی و اجرایی شده است.
فتحی، هدف از این برنامهها این است که با استفاده از ظرفیتهای موجود فرهنگی و هنری در راستای ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی و نهادینه کردن آن، در سطح جامعه فرهنگسازی شود، در حوزه سالمسازی و شفافسازی باید کار فرهنگی شود که هم مردم و همدست اندر کاران حوزه اقتصاد مقاومتی با ارتباط دوسویه این فرهنگ را ترویج دهند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام نیز در این نشست، اظهار کرد: حضور دکتر فتحی، فرصتی ارزشمند برای پاسخگویی به نیازها و سؤالات رسانههای استان در حوزه اقتصاد مقاومتی است.
علیمحمد نیاکان، بابیان اینکه بهترین زبان برای ترویج یک فرهنگ، زبان هنر است، خاطرنشان کرد: باید از تمام ظرفیتهای فرهنگی و هنری و اصحاب فرهنگ و هنر استان در راستای ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی اسلامی در بین اقشار مختلف مردم استفاده شود.
حسن اسدی، مشاور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، در این نشست، اظهار کرد: در سطح اداره کل ارشاد ایلام و زیرمجموعه این نهاد اعم از مجموعههای فرهنگی و هنری در طول سال جاری تاکنون برنامههای متنوع فرهنگی در راستای ترویج اقتصاد مقاومتی با رویکرد سبک زندگی اسلامی برگزارشده است.
وی، ابراز کرد: نشست با مدیرکل صداوسیما، برگزاری نشستهای همکاران و کارکنان، نشست با دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان بهویژه حوزه پژوهش دانشگاه ایلام، اجرای برنامهها و همایشها با موضوع اقتصاد مقاومتی در سطح کانونهای فرهنگی و هنری و توجه به کارآفرینی در مناطق روستایی، استفاده از ظرفیت فصلنامه ترویجی و علمی فرهنگ ایلام در راستای انجام پژوهش در این حوزه و نشست با خانه مطبوعات و اصحاب رسانه در راستای توسعه فرهنگ اقتصاد مقاومتی در سطح جامعه ازجمله این برنامه بوده است.
گفتنی است، در این نشست که با حضور اصحاب رسانه استان برگزار شد در خصوص ترویج و توسعه فرهنگ اقتصاد مقاومتی و نقش رسانهها در این حوزه بحث و تبادلنظر شد.
نظر شما