رونق منطقه آزاد چابهار/عمان مشتری بعدی گاز ایران

خبرگزاری شبستان:رونق منطقه آزاد چابهار، خودروسازی؛ محور همکاری های تازه ایران و پاکستان، توسعه میدان نفتی آزادگان با ۲۰ حلقه چاه جدید در بخش جنوبی، عمان مشتری بعدی گاز ایران برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، رونق منطقه آزاد چابهار، خودروسازی؛ محور همکاری های تازه ایران و پاکستان، توسعه میدان نفتی آزادگان با ۲۰ حلقه چاه جدید در بخش جنوبی، عمان مشتری بعدی گاز ایران برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

رونق منطقه آزاد چابهار/یک میلیون دلار صادرات در مرداد ماه

شهر بندري چابهار با مساحتي قريب به 17150 کیلومتر مربع و جمعيتي بالغ بر 200 هزار نفر در استان سيستان و بلوچستان و جنوبي ترين نقطه شرق كشور، در مجاورت درياي عمان در نزدیکترین  فاصله با آبهاي آزاد جهان يعني اقيانوس هند قرار گرفته و تنها بندر اقيانوسي ايران است. موقعيت خليج در اين بندر و همچنين وجود آب هاي عميق و بريدگي هاي طبيعي، فضايي مناسب را براي اسكله هاي با عمق زياد و مختصات لنگرگاهي مطلوب جهت پهلوگيري كشتي هاي عظيم اقيانوس پيما فراهم ساخته به طوري كه اين بندر از قابليت تبديل شدن به مگاپورت برخوردار مي باشد. به بيان ديگر چابهار دروازه ترانزيت شرق ايران و يك منطقه استراتژيك براي توسعه صنعت ترانزيت محسوب مي شود.

بنابراین گزارش، اين ويژگي ممتاز در ديگر مناطق ساحلي جنوب ايران و حتي كشورهاي حاشيه خليج فارس ديده نمي شود بنابراين بسيار حائز اهميت است كه موقعيت جغرافيايي ايران و جنوب شرق كشور به ويژه بندر چابهار را از منظر منافع ملي نگريسته تا در گستره مبادلات تجاري با استفاده از استعدادهاي طبيعي منطقه و پتانسيل ايجاد شده توسط سازمان منطقه آزاد چابهار، ارتباطات اقتصادي با كشورهاي همسايه و نيز كشورهاي آسياي ميانه را تقويت نموده و در نهايت اهداف عاليه اي چون محروميت زدايي، عمران و آباداني، رشد و توسعه اقتصادي، حضور در بازارهاي جهاني، ايجاد اشتغال مولد، صادرات محصولات صنعتي و ارائه خدمات عمومي (ماده يك قانون چگونگي اداره ي مناطق آزاد تجاري – صنعتي ايران) را محقق سازيم.

این گزارش می افزاید: منطقه آزاد چابهار با این رویکرد ایجاد شده است و روز به روز بر توانمندیها و قابلیت های آن اضافه می شود تا جایی که در مرداد ماه سال جاری صادرات بیش از یک میلیون دلار کالا از منطقه آزاد چابهار انجام شده است. روابط عمومی سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار در این باره به نقل از عبدالرحیم کردی، رئیس هیات مدیر و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار نوشته است: "صادرات اقلام و محصولات تولیدی واحدهای مستقر در این منطقه به خارج از کشور و سرزمین اصلی در مرداد امسال افزون بر یک میلیون دلار بوده است. در مجموع بیش از50 میلیون دلار کالا تنها در مرداد امسال از طریق این منطقه آزاد وارد و صادر شده است. وسایط نقلیه موتوری، مواد اولیه برای مصارف واحدهای تولیدی مستقر در منطقه و کالاهای تولیدی از جمله صادرات و واردات انجام شده در ماه مرداد بوده است. واردات کالاهای تجاری به سرزمین اصلی مصوب هیات وزیران بیش از 24 میلیون دلار و واردات کالا به محدوده منطقه آزاد چابهار بیش از 17 میلیون دلار بوده است."

کشتیرانی بعد از گاز محور تازه مبادلات تجاری ایران و هند

بعد از سقوط رژیم پهلوی فضای جدیدی در روابط ایران و هند ایجاد شد. عنصر مطلوب در انقلاب ایران برای کشور هند تاکید ایران بر هویت و استقلال خویش بود. هر چند که تفاوت‌هایی میان دو کشور در خصوص مسایل بین‌المللی و منطقه‌ای وجود داشته است، اما این تفاوت‌ها هیچگاه موجب مخدوش شدن روابط دوستانه میان این دو کشور نگردیده و هند از جمله کشورهایی بود که در زمانی اندک انقلاب اسلامی ایران را به رسمیت شناخت. چالش‌هایی چون جنگ ایران و عراق، عدم تمایل ایران به برقراری رابطه با کشورهای سکولار و نیز ناآرامی‌های کشورهای حوزه خلیج‌فارس تا حدودی در روابط ایران و هند اثرات نامطلوبی را بر جا گذاشت. هر چند که دو کشور در دهه‌ی ۱۹۸۰ با وجود تمامی این مسایل در چالش‌ها به ارتباط خود در زمینه اقتصادی ادامه دادند. گرچه اعزام برخی گروه‌های مهندسی هندسی به ایران برای گره‌گشایی روابط دو کشور که باعث توسعه روابط آنها در سال‌های ۱۹۹۰ گردید را نمی‌توان نادیده گرفت.

بنابراین گزارش، هند و ایران مذاکرات و مبادلات بسیاری در حوزه نفت و گاز داشته و دارد و هند در اقدامی تازه به دنبال سرمایه گذاری در حوزه کشتیرانی با ایران است. شرکت کشتی‌رانی ملی هند در تلاش است تا برای عبور از بحران اقتصادی، دوباره بعد از 4 سال، سرمایه‌گذاری مشترک 40 ساله با شرکت‌های ایرانی را از سر گیرد. این شرکت قصد دارد سه کشتی فلّه‌بر و یک نفتکش را برای کشتیرانی و سرمایه‌گذاری مشترک با ایران اختصاص دهد.

این گزارش می افزاید: فارس در این باره به نقل از وبگاه شبکه بلومبرگ نوشته است: "کاهش اخیر تحریم‌های بین‌المللی بر ایران راه را برای احیای مجدد کشتی‌رانی مشترک ایران و هند باز کرده که باعث دسترسی به بازارهای آسیای میانه خواهد شد. ب. ب. سینها، رئیس شرکت ملی کشتی‌رانی هند نیز با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های مشترک با ایران می‌گوید: نمی‌خواهیم این شرکت ورشکست شود. دیگر همکار ما، خطوط کشتی‌رانی جمهوری اسلامی ایران، حضور گسترده‌ای در دریای خزر دارد."

بنابراین گزارش، شرکت کشتی‌رانی هند که سال قبل 5 میلیارد دلار ضرر مالی داشته، از سال 2012 و درپی تحمیل تحریم‌های اقتصادی بر ایران، به سرمایه‌گذاری مشترک با جمهوری اسلامی پایان داد.

همه چیز درباره منطقه گازی زاگرس جنوبی/آمادگی برای تولید حداکثری گاز در زمستان

شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی یکی از سه شرکت زیر مجموعه شرکت نفت مناطق مرکزی ایران است که با تولید بیش از ۲۲۰ میلیون متر مکعب گاز در روز ، بیش از ۳۰ درصد از گاز کشور را تامین می نماید . در حال حاضر این شرکت دارای پنج منطقه عملیاتی "نار و کنگان"؛ "آغار و دالان"؛ "پارسیان"؛ "سرخون و گشوی جنوبی" و "سروستان و سعادت آباد" و شامل ۹ میدان گازی آغار، دالان، نار، کنگان، سرخون، تابناک، هما، وراوی و شانول و دو میدان نفتی سعادت آباد و سروستان است.

بنابراین گزارش، در حال حاضر گستره عملیاتی این شرکت در استانهای فارس، بوشهر و هرمزگان است و در آینده نزدیک با توسعه و بهره برداری از میادین اکتشافی جدید به استانهای کهکیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری توسعه می یابد. ستاد شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در شیراز مستقر و وظیفه مدیریت و برنامه ریزی، ارائه خدمات فنی و مهندسی، عملیاتی،پشتیبانی، مالی و اداری به مناطق عملیاتی را عهده دار است. علاوه بر ۱۱ میدان فعال ، ۳۷ میدان اکتشافی جدید در حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی قرار دارد که طی سالهای آتی توسعه و راه اندازی تعدادی از آنها در برنامه است.

این گزارش می افزاید: در راستای هدف مدیریت غیر متمرکز و به منظور نیل به بهره وری بیشتر از طریق نزدیک کردن مدیریت اجرایی به مناطق عملیاتی و امکان بهره گیری از حداکثر توانمندیهای موجود، شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی(سهامی خاص) در 21 مهر 1377 با شماره ثبت ۱۱۶۱۳ در شرکت ملی نفت ایران و به عنوان یکی از شرکتهای زیر مجموعه شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تاسیس گردید. فعالیت اجرایی این شرکت عملاً از اول اردیبهشت 1378 و مطابق اساسنامه شرکت که در چهار چوب قانون تجارت و با شخصیت حقوقی مستقل تنظیم گردیده است شروع شد.در راستای تحقق وظایف خود این شرکت که از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر ٢٧ میلیارد مترمکعب گاز تولید کرده است، با برنامه های تعمیراتی در دست اقدام برای تولید حداکثری گاز در ماه های سرد سال آماده می شود.

بنابراین گزارش، شانا در این رابطه به نقل از غلامحسین منتظری، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی نوشته است: "نفت و گاز زاگرس جنوبی با اجرای برنامه های تعمیراتی، برای تولید حداکثری گاز در زمستان آماده می شود. از ابتدای امسال تاکنون، بالغ بر ٢٧ میلیارد متر مکعب گاز، ٨,٦ میلیون بشکه میعانات گازی و حدود یک میلیون بشکه نفت در این شرکت تولید شده است، در برنامه امسال شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی، تولید روزانه ٢٠٩ میلیون متر مکعب گاز در چهار ماه سرد سال هدفگذاری شده است. این شرکت سهم بیش از ٣٠ درصدی در تولید گاز کشور دارد و ظرفیت تولید روزانه گاز این شرکت، بالغ بر ٢٢٥ میلیون متر مکعب و معادل ٩ فاز پارس جنوبی است.

خودروسازی؛ محور همکاری های تازه ایران و پاکستان

پاکستان و ایران بعد از لغو تحریم ها روابط اقتصادی خود را تقویت می کنند. رسانه های پاکستانی در این باره نوشته بودند که: "پاکستان در خلال خط لوله موسوم به صلح قرار بود از ایران با قیمت های ثابت و در مرحله اول به مدت 25 سال گاز خریداری کند. این در حالی است که مرزهای گسترده میان دو کشور و در همین حال خطراتی که دو طرف را تهدید می کند اسلام آباد و تهران را به یکدیگر نزدیک تر کرده است." این در حالی است که نشریه خلیج تایمز در گزارش تکمیلی در خصوص مناسبات ایران و پاکستان نیز نوشته بود: "دو طرف با توجه به ظرفیت های موجود برای فضای پس از قطعنامه 2331 برنامه ریزی های صورت داده بودند. پاکستان امیدوار است با رفع تحریم ها بتواند از بحران انرژی که در گریان آن را گرفته است نجات یابد."

بنابراین گزارش، فضای اقتصادی ایجاد شده در پساتحریم به پاکستان کمک کرد تا مناسبات اقتصادی خود با ایران در حوزه های مختلف را گسترش دهد و در ادامه این مسیر به دنبال سرمایه گذاری در صنعت خودروسازی کشورمان است. ایرنا در این باره به دیدار مهدی هنردوست، سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد با سهیل بشیر رانا، رئیس انجمن صنایع خودرو سازی پاکستان اشاره کرده بود که در آن سفیر ایران زمینه های تقویت همکاری دو کشور در حوزه صنایع خودرو سازی را مورد بررسی و تبادل نظر قرار داده بود و بر ضرورت فراهم کردن زمینه های لازم برای همکاری های بیشتر میان شرکت های فعال در حوزه خودروسازی و سازندگان قطعات خودرو دو کشور تاکید کرده بود.

توسعه میدان نفتی آزادگان با ۲۰ حلقه چاه جدید در بخش جنوبی

میدان آزادگان، یکی از بزرگترین میادین نفتی ایران است، که در فاصله ۱۰۰ کیلومتری از غرب اهواز و در منطقه دشت آزادگان واقع شده‌است. این میدان در سال ۱۳۷۶ توسط مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، در محدوده‌ای به وسعت ۲۰ در ۷۵ کیلومتر، کشف شد. میدان آزادگان از شمال در مجاورت میدان مجنون عراق قرار دارد. حجم ذخیره درجای نفت خام این میدان بطور میانگین معادل ۳۳ میلیارد بشکه تخمین زده می‌شود. میدان نفتی آزادگان از میادین تحت مدیریت شرکت نفت و گاز اروندان است که عملیات توسعه این میدان توسط شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران انجام می‌گیرد.

بنابراین گزارش، در فروردین ۱۳۹۵، وزارت نفت، خبر از انعقاد یک قرارداد بین شرکت ملی نفت ایران و توتال فرانسه برای توسعه این میدان منتشر کرد. جزئیات این قرارداد، محرمانه بوده ولی به گفته سیدمحمود مرعشی، مجری توسعه میدان آزادگان در شرکت مهندسی و توسعه نفتی، میزان سرمایه‌گذاری این شرکن، کمتر از ۵ میلیارد دلار بوده و از اینرو، شرکت ملی نفت مجبور است برای تأمین مابقی هزینه‌ها، از سرمایه شرکت‌هایی همچون اینترپوز و وینچی، هیوندایی و ماروبنی استفاده کند. در راستای توسعه این میدان گازی قرار است 20 حلقه چاه جدید در بخش جنوبی میدان نفتی آزادگان حفر شود.

این گزارش می افزاید: شرکت ملی حفاری ایران در این باره به نقل از محمدرضا تاکایدی، قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران نوشته است: "حفاری و تکمیل این چاه ها به دنبال این شرکت در مناقصه برگزار شده از سوی شرکت مهندسی و توسعه نفت انجام می گیرد. حفاری این چاه ها در قالب پروژه به صورت کلید در دست (EPDS) انجام می شود و اجرای پروژه ١٠٠ در صد بر عهده شرکت ملی حفاری ایران است. مدت اجرای این پروژه ٢٤ ماه تعیین شده است، این شرکت اکنون در میدان آزادگان جنوبی در حال تکمیل ٤٠ حلقه چاه نفتی است که پیش بینی می شود تا آبان ماه امسال به اتمام برسد و تحویل کارفرما شود. به موازات تکمیل این پروژه با هماهنگی کارفرما و کاربست دکل ها و تجهیزات مستقر در منطقه عملیاتی آزادگان جنوبی، پروژه حفاری ٢٠ حلقه چاه کلید می خورد. پروژه حفاری ٤٠ حلقه چاه در بخش جنوبی میدان نفتی آزادگان از شمار پروژه های موفق این شرکت است که با همکاری و هم افزایی میان شرکت متن به عنوان مجری طرح توسعه میادین غرب کارون، منطبق با برنامه تعریف شده از سوی کارفرما اجرا می شود."

بنابراین گزارش، پیشرفت این پروژه 85 درصد است و در حال حاضر هشت دکل حفاری سنگین شرکت در این موقعیت استقرار و تاکنون حفاری ١٨ حلقه چاه به طور کامل انجام و در اختیار کارفرما قرار گرفته و تکمیل نهایی ١٦ حلقه چاه دیگر در مراحل اجرا، پنج حلقه در دست حفاری و حفر آخرین حلقه چاه در برنامه است.

عمان مشتری بعدی گاز ایران

دولت عمان به رغم افزایش هزینه اجرای طرح واردات گاز از جمهوری اسلامی ایران، بر پیشبرد همکاری های مشترک با تهران و به سرانجام رساندن این پروژه تاکید کرد.

طبق ترجمه باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه القبس کویت اعلام کرده که یک منبع مطلع در شرکت نفت عمان تاکید کرد، اجرای این طرح متوقف نشده و بر اساس رایزنی ها میان مسئولان ایران و عمان، تنها بخشی از هزینه ها افزایش یافته است.

این مقام مسئول عمانی تاکید کرد: پس از مخالفت امارات متحده عربی با مشارکت در اجرای این طرح و عبور خط لوله انتقال گاز از خاک امارات، در مذاکرات تهران و مسقط مقرر شد به رغم افزایش نسبی هزینه، اجرای این پروژه به ارزش یک الی یک و نیم میلیارد دلار ادامه یابد.

وی افزود: 'بر اساس توافق های به عمل آمده، در طرح جدید خط لوله گاز در عمق یکهزار متری دریا احداث خواهد شد و امکان صادرات روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز به عمان را فراهم می کند.»

ایران یکی از بزرگترین کشورهای دارای ذخایر گازی دنیا است.

احداث این خط لوله به عمان اجازه خواهد داد تا از گاز ایران برای تأمین نیاز داخلی و نیز صادرات به بازارهای جهانی استفاده کند.

در سال 2013، دو کشور توافق نامه ای را مبنی بر انتقال گاز به عمان در دوره زمانی 25 ساله و به ارزش 60 میلیارد دلار امضا کردند به طوری که برای ١٥ سال روزانه ٢٨ میلیون مترمکعب گاز ایران از طریق یک خط لوله به عمان صادر می شود.

تحمیل تحریم های ظالمانه بر ایران مانعی بر پیشرفت اجرای این پروژه بود و پس از لغو تحریم ها که در ماه ژانویه میلادی گذشته صورت گرفت اجرای این طرح دوباره کلید خورد.

به گزارش شبستان، ایران در حال حاضر بیشترین صادرات گاز خود را به ترکیه، عراق و گرجستان دارد و در تلاش است که صادرات گاز را به کشورهای اروپایی افزایش دهد.

کاشان مهد سیتروئن می شود

شرکت خودروسازی سیتروئن فرانسه قصد دارد پس از امضای یک قرارداد قطعی، در ایران سالانه هزاران خودرو تولید کند.

طبق ترجمه باشگاه خبرنگاران جوان،‌ پایگاه اینترنتی «شلانژ،» اعلام کرده که «سیتروئن» فرانسه هم مثل پژو، با امضای قراردادی قطعی در اوایل اکتبر، به ایران بازمی‌گردد.

پایگاه اطلاع رسانی و فرانسوی زبان شلانژ در مقاله‌ای به قلم نوشت: پس از پژو، سیتروئن هم با امضای قراردادی قطعی در اوایل اکتبر به ایران بازمی‌گردد تا با همکاری سایپا، سالانه 150 هزار دستگاه خودرو در این کشور تولید کند.

شرکت خودروسازی پ.اس.ا PSA (پژوسیتروئن،) که یک شرکت فرانسوی و چند ملیتی است، خودروهای ساخت خود را با دو برند «پژو» و «سیتروئن» به بازار عرضه می کند. امسال برای این شرکت «سال ایران» است؛ زیرا پس از قرارداد بازگشت پژو، قرار است پنجم یا ششم اکتبر (14 یا 15 مهر) قرارداد قطعی بازگشت سیتروئن به این کشور را نیز امضا کند.

این قرارداد پس از قرارداد ماه آوریل با شرکت سایپا امضا می شود. سایپا دومین شریک شرکت پ.اس.ا در ایران است. شرکت مشترک سایپا و پ.اس.ا  بیش از 300 میلیون یورو ظرف پنج سال در ایران سرمایه‌گذاری خواهد کرد که سهم سرمایه هریک از طرفین 50 درصد است.

بر این اساس، سه مدل کوچک خودرو در کارخانه‌ای در شهر کاشان تولید خواهد شد. این کارخانه از پایان سال 2017 و اوایل سال 2018 به بهره‌برداری می رسد.

به گفته «ژان کریستف کمار،»  مدیر منطقه آفریقا و خاورمیانه شرکت پ.اس.ا، سیتروئن تا سال 2021 سالانه 150 هزار خودرو در ایران خواهد ساخت که موتور آن‌ها در همین کشور مونتاژ خواهد شد. وی همچنین اعلام کرد این خودروها به آفریقا و غرب آسیا نیز صادر خواهند شد.

به گزارش شبستان، سیتروئن، شرکت خودروسازی فرانسوی است، که امروزه شرکت تابعه‌ای از گروه پژو سیتروئن محسوب می‌شود. شرکت سیتروئن در سال ۱۹۱۹ توسط آندره سیتروئن تاسیس شد.

این شرکت اولین خودروساز خارج از ایالات متحده آمریکا بود، که به‌طور انبوه اتومبیل تولید کرد و اقدام به راه‌اندازی شبکه مدرن فروش و خدمات پس از فروش خودرو نمود. هشت سال بعد از تاسیس، سیتروئن به بزرگترین خودروساز اروپا و چهارمین خودروساز بزرگ جهان، تبدیل شد. در سال ۱۹۷۴، شرکت پژو ۳۸٫۲٪ درصد از سهام سیتروئن را خریداری کرد و خودروسازی پژو سیتروئن در ۱۹۷۶ با کمک و حمایت دولت فرانسه تشکیل شد.

شرکت سیتروئن در سال ۲۰۰۹ به مناسبت نودمین سالگرد تاسیس خود، از خودروی جدیدی بنام سیتروئن دی‌اس۳ رونمایی کرد، که آغازگر سری لوکسی از خودروها، با مدل دی‌اس بود. این شرکت در سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ نیز بترتیب سیتروئن دی‌اس۴ و سیتروئن دی‌اس۵ را به بازار عرضه نمود.

سال ۹۶ ایران از پارس جنوبی برابر قطر برداشت می کند

میدان گازی پارس جنوبی (در قطر: گنبد شمالی) بزرگترین میدان گازی جهان است که در صورت برداشت کامل گاز این میدان، انرژی ۱۰ سال کل ساکنان کره زمین تامین می‌شد. مساحت این میدان ۹۷۰۰ کیلومتر مربع است که ۳۷۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی ایران و ۶۰۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی قطر قرار دارد. حجم گاز برداشت‌شدنی میدان به همراه میعانات گازی، معادل ۲۳۰ میلیارد بشکه نفت خام است.

بنابراین گزارش، ذخیره بخش ایرانی میدان 13.3 تریلیون مترمکعب گاز درجا و 19 میلیارد بشکه میعانات گازی (۹ میلیارد بشکه قابل برداشت) است که ۵۰ درصد ذخایر گازی ایران و ۸ درصد از ذخایر گازی جهان را در خود جای داده است. گاز خشک قابل استحصال در بخش ایرانی میدان 8.1 تریلیون مترمکعب با ضریب بازیافت 0.61  است. ذخیره بخش قطری میدان ۳۷ تریلیون مترمکعب گاز درجا و ۲۶ تریلیون مترمکعب گاز قابل برداشت و ۳۰ میلیارد بشکه میعانات گازی (۱۰ بیلیون بشکه قابل برداشت) است که معادل ۹۹٫۹ درصد ذخایر گازی قطر و ۲۱ درصد ذخایر گازی جهان است.

این گزارش می افزاید: کشورمان در سالیان متمادی در تلاش است تا به برداشتی برابر با قطر از این میدان گازی دست یابد که به گفته کارشناسان در سال 96 کشورمان به برداشت گازی برابر با قطر از میدان پارس جنوبی می رسد. ایرنا در این باره به نقل از محمد شریعتمداری، معاون اجرایی رئیس جمهوری نشوته است: "تا پایان دولت یازدهم میزان برداشت گاز از سفره میدان مشترک با قطر از سوی ایران در پارس جنوبی به اندازه کشور قطر خواهد رسید. این یکی از بزرگترین دستاوردهای دولت یازدهم خواهد بود و هم اکنون نیز ایران به میزان برداشت قطر از میدان مشترک نزدیک شده است. با بهره برداری از فازهای 17و 18و فازهای 20 و 21 در دولت یازدهم میزان برداشت از این 6 فاز به 150میلیون بشکه در روز رسیده و دولت بر این عقیده است تاخیر در بهره برداری از میادین مشترک تضییع حقوق ملت ایران خواهد بود."

رونق همکاری های تراسیکا با مجتمع بندری شهید رجایی بندرعباس

مجتمع بندری شهید رجایی بندرعباس از مهمترین بنادر ایران به شمار می‌رود، با ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه حدود ۱۰۰ میلیون تن کالا، به تنهایی بیش از ۵۵ درصد صادرات و واردات و ۷۰ درصد ترانزیت بنادر کشور را برعهده دارد. همچنین تخلیه ۹۰ درصد بارگیری کالاهای کانتینری کشور در این مجتمع انجام می‌گیرد. این بندر در فاصله ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده و با بیش از ۴۸۰۰ هکتار وسعت (محدوده عملیاتی و پس کرانه)، ظرفیت پذیرش سالانه بیش از ۸۸ میلیون تن کالا را دارد.

بنابراین گزارش، این بندر در سال ۲۰۱۲ با ۸۰ بندر جهان، تبادل کالا انجام می‌داد. ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی در تاریخ ۱۳۷۶ در هیئت وزیرات تصویب شد. این بندر با برخورداری از ۱۸ دستگاه جرثقیل دروازه‌ای (گنتری کرین)، و حدود ۴۰ پست اسکله و با در اختیار داشتن بزرگترین و پیشرفته ترین ترمینال‌های کانتینری کشور، توانایی پهلودهی انواع کشتی‌های اقیانوس پیما را داراست. تا پیش از شروع تحریم‌های ایالات متحده آمریکا علیه این بندر (سال ۲۰۱۱ (میلادی))، ۳۰ خط کشتیرانی جهان، اقدام به تخلیه کالاهای خود در این بندر می‌ کردند. پس از اغو تحریم ها دوباره این بندر به دوران شکوفایی خود بازگشته است و در حال حاضر نیز با بررسی و بازدید میدانی که از سوی مدیران تراسیکا از ظرفیت ها و بخش های بندر شهید رجایی صورت گرفته و همچنین آگاهی بیشتر نسبت به توانمندی های این بندر، امکان همکاری برای استفاده از ظرفیت بزرگترین بندر ایران با این نهاد بین المللی فراهم شده است.

این گزارش می افزاید: روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان در این باره به نقل از میرچا چوبراگا، دبیرکل کردیدور بین المللی تراسیکا نوشته است: "اقدام مناسبی برای پیشرفت و افزایش عملکرد بندر شهید رجایی پایتخت تجارت دریایی ایران، در کریدور تراسیکا انجام شده است. تسهیل ترافیک و جابجایی بار و مسافر از آسیای دور و آسیای میانه به سمت منطقه قفقاز و اروپا عمده ماموریت اصلی برای کریدور تراسیکاست."

۹۶؛ بهره برداری از بزرگترين واحد توليدي مگامتانول جهان

پتروشیمی متانول کاوه در شهرستان دیر یکی از طرح‌های مهم صنعتی و اقتصادی استان بوشهر است. در حال حاضر این واحد صنعتی روند اجرایی آن تسریع یافته و در مرحله تکمیل زیرساخت‌های به سر می برد. حجم سرمایه‌گذاری در پتروشیمی کاوه  800 میلیون یورو است و همه دستگاه‌های اجرایی شهرستان دیر و استان بوشهر برای تسریع در راه‌اندازی این مجتمع صنعتی همکاری و بسترهای لازم را فراهم کنند.

بنابراین گزارش، شركت شيميايي متانول كاوه به عنوان بزرگترين واحد توليدي مگامتانول در جهان با هدف صادرات كل ظرفيت توليد به ميزان ۷۰۰۰ تن در روز متانول با گريد AA در منطقه ديّر احداث می شود. شركت سوئيسي Casale به عنوان صاحب ليسانس و دانش فني، همچنين پيمانكار مهندسي اصولي و تفضيلي و خريد تجهيزات شركت پيدك انتخاب و معرفي شده اند. در اين طرح احداث تاسيسات جانبي مستقل با هدف تامين نيازهاي اين واحد پيش بيني شده است كه كليه مراحل طراحي و مهندسي، تهيه و خريد تجهيزات٬ نصب و اجرا توسط شركت شيميايي متانول كاوه انجام می گیرد.

این گزارش می افزاید: به منظور صدور توليدات اين واحد اسكله اختصاصي در نظر گرفته شده كه توسط پيمانكاران و مشاوران ايراني ساخته می شود. بر اساس برنامه زمانبندي طرح، عمليات ساخت، نصب بهره برداري اين واحد توليدي از تاريخ گشايش اعتباري طي مدت ۳ سال به پايان خواهد رسيد. در آخرین خبرها درباره این واحد پتروشیمی ایرنا به نقل از مرضیه شاهدایی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی نوشته است: "تولید محصولات پتروشیمی در سه سال گذشته فعالیت دولت یازدهم 15.5 درصد رشد داشته است وپتروشیمی کاوه به عنوان بزرگترین واحد تولید متانول جهان در سال 1396 و تا پایان دولت یازدهم به بهره برداری می رسد."

کد خبر 575145

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha