خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: دولت باید در دو سال نخست برنامه ششم توسعه حداقل 15 صندوق در استان هایی که دارای کمترین درآمد سرانه بدون احتساب نفت، کمترین سرانه سپرده گذاری در بانک ها و موسسات پولی و مالی و نرخ بیکاری بیشتری هستند، تاسیس کند. بر این اساس تدابیر و الگوهایی پیشنهاد شده است که کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی پس از جمع بندی درباره برنامه ششم توسعه؛ تشکیل صندوق توسعه و سرمایه گذاری در استان های کشور و زیرمجموعه صندوق کارآفرینی امید را به عنوان یکی از پیشنهادات مهم برای الحاق به برنامه در راستای تحقق مورد بالا ارائه داده است.
بنابراین گزارش، ایرنا در این رابطه به نقل از محمد خدابخشی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و نماینده مردم الیگودرز در این باره نوشته است: "پیشنهادات کمیته های چهارگانه کمیسیون در مورد برنامه ششم توسعه با حضور نمایندگان دولت مورد بررسی قرار گرفت و پس از جمع بندی برای ارائه به کمیسیون تلفیق نهایی شد. منابع مالی این صندوق از صندوق کارآفرینی امید و حداقل 300 میلیون دلار نیز از منابع صندوق توسعه ملی در استان بدون سود و بهره در اختیار این صندوق قرار می گیرد و از سال ششم طی 10 سال عودت داده می شود."
این گزارش می افزاید: مطابق مصوبه شماره 30416/1901 مورخ 26/2/1385 شوراي عالي اداري «صندوق اشتغال، ازدواج و مسكن مهر امام رضا(ع)» از ادغام صندوق قرضالحسنه توسعه اشتغال روستايي و صندوق ازدواج جوانان در صندوق حمايت از فرصتهاي شغلي ايجاد گرديد ولی بر اساس قانون تنظيم بازار غير متشكل پولي مصوب 22/10/1383 مجلس شوراي اسلامي، كه اشتغال به عمليات بانكي توسط اشخاص حقيقي يا حقوقي تحت هر عنوان و تاسيس و ثبت، تحت هر گونه تشكل، براي انجام عمليات بانكي، بدون دريافت مجوز از بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران را ممنوع كرده است و از آنجا كه بر اساس بخشنامه بانك مركزي در سال 1391 مبني بر جلوگيري از فعاليت موسسات مالي و صندوقهايي كه از اسم ائمه(ع) بهره مي برند تغيير نام و بازنگري در نحوه پرداخت و جامعه هدف مورد حمايت صندوق، ضرورت يافت. لذا در اسفند ماه سال 1393 پس از بحث و بررسي الزامات شوراي پول و اعتبار و بخشنامه بانك مركزي، موضوع تغيير نام صندوق مهر امام رضا(ع) به تصويب هيأت امنا رسيد و با صدور مجوز از سوي بانک مرکزي ج.ا.ا از اين پس اين صندوق با عنوان صندوق کارآفريني اميد به تداوم فعاليت ميپردازد.
صندوق کارآفريني اميد، بر اساس رويکردِ جديدِ حمايت ازکسب و کارهاي خرد بازارمحور با روش تأمين مالي خرد (micro finacing)، وظايف مهم و مغفول مانده اي را در زنجيره حمايت هاي دولتي از توليد در بخش خصوصي بر عهده خواهد داشت. براي تببين اين نقش، لازم است با نگاهي گذرا به تلاش هاي همسو با تأسيس چنين نهادهايي در کشورهاي همگن و روبه توسعه پرداخته شود.
نظر شما