خبرگزاری شبستان: غدیر، یک رخ داد تاریخی صرف یا تنها یک گذرگاه جغرافیایی نیست، بلکه یک سرفصل اعتقادی است که درون مایه همه طاعت ها از آن منشأ می گیرد، رسالت همه پیامبران در آن مفهوم می یابد، و همه رشدها و تعالی ها از آن جا آغاز می شود. از این رو، شناخت غدیر، از ضروری ترین وبنیادی ترین شناخت های اعتقادی است. امام رضا (ع ) در کلامی اوج مند درباره شناخت غدیر فرموده اند: «به خدا سوگند، اگر مردم ارزش روز غدیر را شناخته بودند، روزی ده بار، فرشتگان با آنان مصافحه می کردند، و اگر به درازا کشیدن سخن برای من ناگوار نبود، درباره ارج مندی این روز و فضیلت هایی که خداوند متعال به کسانی داده که آن را شناخته اند، چنان بسط سخن می دادم که به شمار نیاید».
امروز ترویج و فرهنگ سازی واقعه غدیر نیازمند عزم جدی از سوی علما، خطبا و مراکز دینی همانند مساجد است. در راستای اقدامات و برنامه هایی که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد، گفت و گویی با مسئول امور مراكز تخصصی حوزه های علمیه انجام دادیم که در ادامه می خوانید:
حجت الاسلام مجتبی کلباسی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان بر لزوم فرهنگ سازی و گسترش فرهنگ غدیر از سوی خطبا و ائمه جماعات مساجد تاکید کرد و گفت: واقعه غدیر خم باید به گونه ای تبلیغ و فرهنگسازی شود که مردم با مضامین و پیام غدیر به خوبی آشنا شوند.
وی بیان کرد: احیاء و تبدیل شدن غدیر به فرهنگ عمومی در جامعه، نیازمند عزم جدی و احساس مسؤلیت از جانب همه مردم به ویژه اهل منبر است و در کنار این، فعالیت تبلیغی، تبیین اهداف و برنامه غدیر هم یک امر ضروری است امروز توجه به موضوع غدیر خم باید در برنامه های فرهنگی و مذهبی مساجد.مورد اهتمام ویژه قرار گیرد.
فرهنگسازی واقعه غدیر با ابزارها و شیوه های به روز
مسئول امور مراكز تخصصی حوزه های علمیه با اشاره به اینکه کتمان حقایق از گناهان بزرگ است، اظهار کرد: قران کریم در این زمینه می فرماید:« إِنَّ الَّذِینَ یَكْتُمُونَ مَا أَنزَلْنَا مِنَ الْبَیِّنَاتِ وَالْهُدَى مِن بَعْدِ مَا بَیَّنَّاهُ لِلنَّاسِ فِی الْكِتَابِ أُولَـئِكَ یَلعَنُهُمُ اللّهُ وَیَلْعَنُهُمُ اللَّاعِنُونَ.»،«خداوند کسانی را که دلائل روشن و وسائل هدایت را که ما آن را برای مردم در کتاب آسمانی نازل کرده ایم، کتمان می کنند ، لعنت می کند (نه فقط خدا) بلکه همه لعنت کنندگان نیز آنها را لعن می کنند.»، بنابراین ما موظف هستیم که به انواع طرق و از راه صحیح راه غدیر را بیان و انحرافاتی که در مورد این واقعه است را مطرح کنیم.
کلباسی بر لزوم فرهنگسازی این واقعه با ابزارها و شیوه های به روز و هنری تاکید کرد و افزود: علامه امینی(ره) صاحب کتاب «الغدیر» با تالیف این کتاب گوهر بار، گام اثرگذاری در ترویج و تبیین واقعه غدیر خم داشته است، امروز وظیفه علما و روحانیون است که در این زمینه تلاش کنند زیرا که کتمان غدیر در واقع کتمان مسیر نبوت و راه قرآن است.
تخریب ۱۰۰ مسجد،اثر تاریخی و مزار ائمه اطهار(ع) به دست وهابیت
وی گفت: با نگاه به تاریخ واقعه غدیر می بینیم که بعد از بیان حدیث غدیر توسط نبی مکرم اسلام(س)، در همان مکانی که مسلمانان تجمع کرده بودند، مسجدی ساخته شد و حتی تصاویر آن هم موجود بود. اما وهابیت اقدام به تخریب این مسجد کردند، همان گونه که توسط آنها 100 اثر تاریخی و مزارهای ائمه اطهار(ع) و مساجدی که با نام حضرت فاطمه(س) و حضرت علی(ع) در مدینه و مکه که مغایر با تفکرات و عقاید آنها بود، تخریب و از بین رفتند.
قائم مقام پیشین ستاد اقامه نماز تصریح کرد: روشن است که وهابیت و آل سعود نمی خواهند آثاری که مخالف با مکتب و مرامشان است، پاس داشته شود و کاری که هیچ فرهنگ دوستی در دنیا انجام نمی دهد، را در دستور کار خود قرار داده اند.
نظر شما