به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، عمار کاوسی، معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم امروز (29 شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم برگزار شد، عنوان کرد: تا کنون 350 اثر تاریخی در استان قم به ثبت رسیده اند و امسال 20 پرونده جهت ثبت ملی به دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارسال شده است.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم اظهار داشت: اخیرا روش ثبت آثار میراث معنوی و طبیعی استانها تغییر کرده است و پروندهها از همه استانها جمع آوری و به صورت دوره ای در جلسه شورای عالی ثبت مورد بررسی قرار میگیرند.
کاوسی گفت: جلسه بررسی ثبت آثار در آبان سال جاری در دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی برگزار میشود که امید است این آثار به ثبت ملی برسد.
وی با بیان این که آثار به سه دسته مادی، غیرمادی و طبیعی طبقه بندی میشود، افزود: آثار مادی شامل آثار منقول و غیرمنقول است، آثار منقول شامل نسخ خطی و آثار هنری است که تا کنون 4 نسخه خطی در کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی به ثبت رسیده است.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم ادامه داد: بیشتر آثار منقول قابل ثبت در استان قم در کتابخانههای آیت الله مرعشی نجفی، مسجد اعظم و موزه آستانه قرار دارند و در اختیار اداره کل میراث فرهنگی نیست، در حالی که اگر این آثار ثبت شوند، شناسنامه دار میشوند و مورد حمایت و مرمت سازمان میراث فرهنگی قرار میگیرند.
کاوسی بیان داشت: تا کنون 11 اثر معنوی و ناملموس در استان قم ثبت شده است، متأسفانه آثار طبیعی ثبت شده در استان قم نداریم.
وی با بیان این که ثبت جهانی آثار نیاز به فاکتورهایی دارد، گفت: دو اثر در قم وجود دارد که قابلیت ثبت جهانی دارند، از جمله دیر گچین است، اما از آنجا که ما تعداد کاروانسراهای زیادی در ایران داریم ممکن است مورد پذیرش ثبت جهانی قرار نگیرد، اما میتوان کل کاروانسراهای ایران را برای ثبت جهانی پیشنهاد داد.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم یادآور شد: سد کبار که قدیمی ترین سد قوسی دنیاست، قابلیت ثبت جهانی شدن دارد، اما از آنجا که سد کبار مورد دخل و تصرف قرار گرفته است، این مسأله روند ثبت جهانی شدن این اثر را با مشکل مواجه میکند.
نظر شما