خبرگزاری شبستان //اهواز
در سال( 1978) از سوی سازمان یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد) اعلامیه ای راجع به نقش رسانه های جمعی در تقویت صلح جهانی و تفاهم بین المللی به تصویب رسید.
در اعلامیه سازمان یونسکو، لزوم تربیت اخلاقی و اجتماعی روزنامه نگاران مورد تأکید قرار گرفت و یک سری اصول اخلاقی برای روزنامه نگاران ارائه شد.
در این مجموعه، آزادی مبادله اخبار و اطلاعات یک حق اساسی تلقی شده و دستور العمل های اخلاقی برای کلیه کسانی که در جمع آوری و کسب و نشر و تفسیر اخبار و اطلاعات شرکت دارند، وضع شده است.
بر اساس قوانین و منشور جهانی 1948 سازمان ملل متحد، خبرنگاران مطبوعات را بر منتهای در اختیار قرار گذاشتن اخبار و اطلاعات بر اساس صحت، دقت و اعتبار تأکید و خبرنگاران و سردبیران را بر تحقیق و تعمق در صحت اخباری که به دست می آورند، تأکید کردند و در این راستا خبرنگاران نباید حقیقتی را تعمداّ تحریف یا مخدوش کنند و هیچ نوع مطلبی نباید از نظر جامعه مکتوم نگه دارند.
اصول اخلاقی حرفه روزنامه نگاری می گوید که روزنامه نگاران باید به خیر و مصلحت جامعه ایمان کامل داشته باشند و مصلحت جامعه را بر منافع شخصی خود ترجیح دهند و نباید برای پیش بردن مقاصد خود که با مصلحت جامعه سازگار نباشد، خلاف اصول و آئین اخلاقی روزنامه نگاری عمل کند، زیرا تخطئه مردم، تهمت و افترا به اشخاص از جمله جرائم بزرگ حرفه روزنامه نگاری است.
خبرنگاری علی رغم اینکه جزو شغل های زیان آور است اما خبرنگار با ذوق و استعداد شخصی خویش در پی کسب، تهیه و تنظیم اخبار و انتقال آن ها از راه های وسایل ارتباط جمعی به مخاطبان عهده دار است و نقش برجسته ای در تدوین و انتشار درست و به موقع را ایفا می کند حقیقت امر این است که یک خبرنگار به عنوان شاهد عینی وقایعی که اتفاق می افتند، است و دارای یک سری اطلاعاتی در زمینه چگونگی ثبت و شرح یک واقعه است.
همان گونه که اشاره شد خبرنگار نقش برجسته ای در جامعه امروزی ما ایفا می کند زیرا رابط میان دولت و مردم واین کانالی دو طرفه است و خبرنگار می تواند از تصمیمات و اقدامات دولت به مردم بگوید و در عین حال نظر مردم را به دولت منتقل کند.
خبرنگار باید در انجام رسالت خطیرش که همانا پوشش اخبار و ارائه درست آنها به جامعه است، گام بلندتری بردارد و نیازهای جامعه خود را بر اساس ضرورت ها و امکانات برشمرد و به مسئولان و مدیران گوشزد کند.
قلم و کاغذ و انتقال نوشتاری خبرنگار می تواند جامعه را به پیشرفت و ترقی برساند و خدای نکرده به پسروی بیانجامد زیرا توسعه ملی در اموری همچون سوادآموزی، کشاورزی و صنعت، بهداشت و تنظیم خانواده و ... در اهمیت کاربرد وسائل و تکنولوژی ارتباطی از جایگاه ممتازی برخوردار است.
باری، (17 مرداد) به مناسبت شهادت محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران توسط گروهک تروریستی القاعده در افغانستان، روز خبرنگار نامگذاری شده است؛ زنده یاد محمود صارمی در سال 1347 در روستای چهاربره از توابع استان لرستان، شهرستان بروجرود دیده به جهان گشود ودر (17 مرداد 1377) در شهر مزار شریف افغانستان به شهادت رسید؛ روحش شاد.
روز خبرنگار بر جامعه مطبوعاتی، خبرگزاری ها و پیشکسوتان عرصه اطلاع رسانی و اخبار گرامی باد.
پایان پیام/
نظر شما