طرح ها و ایده هایی که منجر به ثبت و ضبط خاطرات انقلاب و دفاع مقدس باشد، حمایت می شوند

خبرگزاری شبستان: مسئول دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری امور استان های حوزه هنری، از انتشار بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب مرتبط با پروژه های تاریخ شفاهی خبرداد و اظهار داشت: از طرح ها و ایده هایی که منجر به ثبت و ضبط خاطرات انقلاب و دفاع مقدس باشد حمایت می کنیم.

محمد قاسمی پور، مسئول دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری امور استان ها و مجلس حوزه هنری کشور، امروز(28 شهریور) در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با تاریخ شفاهی و فن مصاحبه که در اهواز برگزار شد، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، گفت: در حوزه هنری فعالیت های مرتبط با ثبت و ضبط خاطرات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در واحدهای استانی حوزه های هنری مراکز استانی توسط دفتری به نام مطالعات پایداری ساماندهی می شود.

 

وی با بیان اینکه این دفاتر تلاش می کنند که برای گردآوری و ثبت و ضبط خاطرات دوران معاصر، محقق و مصاحبه کننده متخصص پرورش دهند، افزود: ما در کشور رویداد مهم و تعیین کننده تاریخ ساز داریم که یکی پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 و به فاصله کمی بعد از آن دوران هشت دفاع مقدس است که هر دو با خود حواشی و تبعات زیاد و نتایج و پیامدهایی داشتند که تا امروز ادامه دارد.

 

وی با اشاره به اینکه فردی که سال 59 جانباز جنگ تحمیلی شده امروز هم با آن شرایط زندگی می کند و خانواده و فرزندانش همه تحت تاثیر آن واقعه و جانبازی هستند، اضافه کرد: دفتر حوزه پایداری، از هر طرح و ایده ای که منجر به یادآوری و ثبت و ضبط و مستند سازی خاطرات باشد، پشتیبانی و حمایت می کنند.

 

قاسمی پور، با بیان اینکه اولویت ما پرداختن به دو محور اصلی انقلاب و دفاع مقدس با استفاده از روش تاریخ شفاهی است، تصریح کرد: در این راستا گفتگوها با قاعده و منوال تاریخ شفاهی برگزار و ثبت و ضبط شده و خروجی ها عمدتا به صورت کتاب در قالب خاطرات شفاهی ارائه می شود.

 

وی با تاکید بر اینکه هدف ما ارتباط برقرار کردن مخاطب عام با این رویدادهاست، عنوان کرد: خیلی به دنبال انتشار آثار به صورت کتاب های تاریخ شفاهی نیستیم و به هر حال مخاطبان تاریخ شفاهی محدودترند و پژوهشگران و اهل تاریخ و اهل فن کار هستند.

 

مسئول دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری امور استان ها و مجلس حوزه هنری، با اشاره به اینکه ما برای روان خوان کردن و جذب مخاطبان عام کتاب ها را به صورت خاطرات شفاهی منتشر می کنیم، ادامه داد: در این روش در واقع سؤالات حذف می شود و محتوای خاطرات ارائه شده تدوین و تنظیم صورت می گیرد.

 

وی خاطر نشان کرد: کارگاه های آموزشی برای آموزش فن مصاحبه و آشنایی با تاریخ شفاهی در تمام استان های کشور برگزار شده و استان خوزستان هم در پنج سال اخیر در شهرهایی مثل آبادان، خرمشهر و دزفول انجام شده و اولین است که در اهواز اجرا می شود.

 

وی اظهار کرد: بازماندگان و فراگیران علاقه مند و مستعدی که از دل این کارگاه ها بیرون درآمدند به عنوان محقق با حوزه هنری مراکز استانی همکاری می کنند و طرح ها و ایده های پژوهشی ارائه می دهند که پس از بررسی و تایید و تصویب، روی این پروژه ها سرمایه گذاری و حمایت مالی صورت می گیرد و هزینه های مربوط به آن جهت اجرای پروژه پرداخت می شود.

 

قاسمی پور، اذعان داشت: بعد از انجام پروژه اجرا شده، فایل های صوتی به عنوان گنجینه دفاع مقدس تاریخ انقلاب اسلامی در دفاتر محفوظ می ماند و می تواند به عنوان منبعی معتبر مورد استفاده محققان، داستان نویسان و فیلمنامه نویسان و... جهت خلق آثار ادبی هنری قرار بگیرد.

 

وی با بیان اینکه در سال های اخیر بیش از 200 عنوان کتاب منتشر شده که مرتبط با پروژه های تاریخ شفاهی انجام شده در استان ها بوده است، یاد آور شد: بالغ بر 60 کارگاه آموزشی تاریخ شفاهی طی پنج سال گذشته در 31 استان کشور برگزار شده که شامل دوره مقدماتی، پیشرفته و تخصصی است.

 

مسئول دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری امور استان ها و مجلس حوزه هنری، ابراز کرد: در استان هایی که هر سه دوره را برگزار کردند، در حال حاضر نشست های نقد و بررسی با حضور مدرسان فرهیخته برگزار و نقاط قوت ضعف کارها جهت بالا بردن کیفیت فعالیت های انجام شده این حوزه ارائه می شود.

 

کد خبر 574641

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha