به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امورخیریه استان قزوین، حجت الاسلام غلامرضا عادل در دیدار با حجت الاسلام علی قابل رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان و امام جمعه موقت قزوین بیان کرد: با اینکه غالب مردم با وقف اعم از ملک تجاری، مسکونی، کشاورزی و غیره سر و کار دارند ولی بخش عمده ای از آحاد جامعه با وقف، کارکردها و احکام شرعی آن آشنا نیستند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه برخی از نیازهای مردم خارج از بخش حاکمیتی و دولتی جامعه است، می توان از کارکردهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و غیره اسلام همچون وقف به عنوان بازوان اجرایی برای رفع نیازها با توجه به احکام آن استفاده کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین اضافه کرد: احکام وقف هم مبتلابه و هم شنیدنی است، ولی متأسفانه طلاب و روحانیون در این زمینه کمتر رغبت به بیان احکام شرعی دارند.
وی اعلام کرد: زمانی با توجه به ممانعت حاکمیتی وقت درخصوص تعزیه داری و عزاداری سیدالشهدا وقف به عنوان یک بازوی فرهنگی با چاشنی هنر وارد میدان شد و واقفان خیراندیشی اقدام به وقف با نیات عزاداری سیدالشهداء که از نیازهای آن زمان جامعه بود، کردند.
حجت الاسلام عادل با بیان اینکه عدهای اقدام به رفع مشکل بی آبی در محلات با احداث قنات ها و آب انبارها کردند، اضافه کرد: موجب فخر و مباهات است که نخستین وقف نامه کشور مربوط به خدیجه بنت بدیعها از اهالی دیار مؤمن و مومنه خیز قزوین بوده که در قرن چهارم هجری قمری اقدام به آبرسانی از شمال به جنوب قزوین با حفر چاه های آب و قنات های متعدد با نیت آبرسانی کرده است.
وی تأکید کرد: اکنون همه باهم باید در راه شناخت و درک نیازهای جامعه همفکری و همکاری کنیم و در این زمینه مجموعه اوقاف آماده دریافت تذکرات، نکات، انتقادات و پیشنهادات در خصوص و تکریم امامزادگان است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه قزوین یادآور شد: حفظ موقوفات و اجرای امینانه نیات واقفان به منظور رفع نیازهای روز جامعه با ترغیب و جهت دهی به این نیات مقدمات ایجاد وقف پویا و مستمر را در جامعه فراهم می کند.
در ادامه رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قزوین اظهار کرد: اوقاف یکی از بازوان اجرایی حاکم شرعی در اجرای شمولها و وظایف آن در حوزه وقف و امامزادگان است، پس باید با هدف رسیدن به خط مشی و سند راهبردی که مقام معظم رهبری تدوین و تببین کرده است، با آینده نگری، آینده نگاری کند.
حجت الاسلام علی قابل افزود: اوقاف در آینده نگری 2 نکته را باید مدنظر قرار دهد که از جمله آن خارج نشدن از دایره نیات واقفان و اجرای امینانه نیات واقف با برگزاری جلسات توجیهی برای طلاب، مبلغان خوش فکر، جوان و انقلابی که کارنامه موفقی در راستای تبلیغ و ترویج امور دینی دارند، است.
وی خاطر نشان کرد: با برگزاری جلسات توجیهی می توانیم شاهد احیاء، رشد و شکوفایی موقوفات گذشته و ایجاد موقوفات جدید با توجه به نیازهای جامعه باشیم.
نظر شما