مواد معدنی ایران؛ اشتیاقی برای همکاری اوکراین

خبرگزاری شبستان:موقعیت ایران از لحاظ معادن در جهان به گونه ای است که نه تنها برای کشورهای همسایه بلکه برای سایر کشورها نیز منبع خوبی برای تامین مواد معدنی است و به تازگی اوکراین تمایل و آمادگی خود را برای همکاری با کشورمان در این حوزه اعلام کرده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران با دارا بودن حدود ۶۸ نوع ماده معدنی (غیرنفتی)، ۳۷ بیلیون تن ذخایر کشف شده و ۵۷ بیلیون تن ذخایر بالقوه در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان جای گرفته است و یکی از کشورهای غنی از حیث دارایی‌های معدنی به حساب می‌آید. این درحالیست که تولیدات معدنی تنها ۰٫۶ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد، بعلاوه معدن کاری در ایران در حال توسعه است. بر اساس آمار تا پایان سال ۱۳۹۱ معادن ۷۸۶۷ معدن در کشور وجود داشت و آمار سال ۱۳۹۲ ابلاغ نشده است و می‌توان گفت که قطعاً تعداد معادن افزایش یافته است. از معادن موجود در کشور ۵۴۲۲ معدن فعال هستند و ۲۰۸۶ معدن نیز فعال نیستند. همچنین ۳۵۹ معدن در حال تجهیز قرار دارد.

 

بنابراین گزارش، ایران در منطقه‌ای واقع شده که کشورهای اطراف آن مانند ترکیه و عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس باتوجه به آهنگ رشد و توسعه اقتصادی به منابع معدنی نیاز دارند و این در حالی است که این کشورها از نظر ذخایر معدنی بسیار فقیر هستند؛ حتی این کشورها در صنایعی مانند فولاد سرمایه‌گذاری هم کرده‌اند اما مواد اولیه آنها وارداتی است و ایران می‌تواند منبع خوبی برای تأمین نیازهای این کشورها که به سرعت در حال افزایش است محسوب شود. موقعیت ایران از لحاظ معائن در جهان به گونه ای است که نه تنها برای کشورهای همسایه بلکه برای سایر کشورها نیز منبع خوبی برای تامین مواد معدنی است و به تازگی اوکراین تمایل و آمادگی خود را برای همکاری با کشورمان در این حوزه اعلام کرده است.

 

این گزارش می افزاید: گئورگی دوتس کو، استاد دانشگاه دونتسک اوکراین در خصوص امتیازات ایران و تمایل همکاری اوکراین با کشورمان در حوزه مواد معدنی در گفتگو با مهر تاکید کرده است: "باب همکاری های معدنی بین این دو کشور معدن خیز جهان باز است. این کشور حاضر است در تمام زمینه های انتقال فناوری معدنی به ایران کمک کند. امروز ظرفیت خوبی در منطقه دونباس اوکراین به خصوص در حوزه زغال سنگ وجود دارد که ما حاضریم در زمینه انتقال تکنولوژی های روز به ایران همکاری های لازم را با این کشور داشته باشیم. ایران و اوکراین درک متقابلی از ظرفیت های معدنی یکدیگر دارند."

 

یادآور می شود: اوکراین پس از روسیه پهناورترین کشور اروپاست. با ذخیره وسوسه انگیزی از معادن فلزی ارزشمند. نیمی از آهن و فولاد کل شوروی از اوکراین بدست می‌آمد. چهل درصد از کل سنگ منگنز دنیا در دوران شوروی از اوکراین صادر می‌شد. به این فهرست، منابع ذغال سنگ، جیوه، تیتانیوم و نیکل را هم باید فزود. اوکراین یکی از مهمترین کشورهای معدنی دنیاست که هم از نظر تنوع و هم حجم ذخایر در دنیا کم‌نظیر است. گفته می‌شود ۸۰۰۰ معدن از ۹۰ کانی ارزشمند در سراسر خاک اوکراین وجود دارد.

کد خبر 574202

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha