به گزارش خبرنگار شبستان، چهارمین نشست از سلسله نشست های مسایل ادبیات داستانی در ایران با موضوع جوایز ادبی خصوصی عصر امروز در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با حضور علیرضا زرگر دبیر جایزه مهرگان، آیت دولتشاه دبیر جایزه هفت اقلیم، جهانگیر هدایت دبیر جایزه صادق هدایت و سعید طباطبایی دبیر جایزه محمود استادمحمد برگزار شد.
آیت دولتشاه، دبیر جایزه هفت اقلیم در این نشست گفت: اخیرا جایزه هایی با عناوین مدافعان حرم، ضامن آهو، حجاب و بچه های مسجد را دیدم. برگزاری این جایزه ها خیلی خوب است.
دولتشاه ادامه داد: جایزه های دولتی وقتی رقیب بخش خصوصی می شوند که معیارهای خود را کنار می گذارند. ما با جشنواره ای که در حوزه هنری با اهداف دین و مذهب برگزار می شود، مشکل نداریم. بحث این است که جایزه های دولتی زمانی که معیارهای خود را رها می کنند و صرفا فقط به خاطر حفظ وجهه به معیارهای جایزه خصوصی می چسبند، خطرناک می شوند. در حقیقت وقتی جایزه دولتی دچار گسست شود، خطرناک می شود.
دبیر جایزه هفت اقلیم اظهار داشت: من برای برگزاری جایزه هفت اقلیم هیچ توقعی از دولت ندارم، نیازمند کمک مالی دولت نیستم و نیاز ندارم دولت سالن و امکانات دیگر به من بدهد.
دولتشاه با اشاره به برخی از پیشنهادها به جایزه هفت اقلیم بیان کرد: آخرین پیشنهاد مربوط به دوره 4 یا 5 جایزه هفت اقلیم بود. در مرکز مشارکت های فرهنگی شهرداری در ولیعصر یک کانون ادبی راه انداختیم و آنها به ما قول دادند برای اختتامیه مراسم به ما جا دهند، یک روز قبل اعلام کردند، جا نمی دهند و همچنین پیشنهاد کردند برگزیدگان را عوض کنید تا در قبال آن امکاناتی دریافت کنید اما بنده قبول نکردم.
وی با بیان اینکه من از دولت طلبکار نیستم، عنوان کرد: همانقدر که از دولت توقع ندارم توقع دارم که دولت کاری به کارم نداشته باشد، این نیاز و احتیاج برای ما پیش آمد که برای ادامه برگزاری جایزه هفت اقلیم به دنبال مجوز باشیم خوشبختانه سال 93 موفق شدیم موسسه فرهنگی هنری هفت اقلیم را تاسیس کنیم و مشکل ما برای مجوز حل شده است. من معتقدم بهترین حالت در زمینه جوایز ادبی دولتی و خصوصی دوری و دوستی برای جوایز دولتی و خصوصی است.
نظر شما