تشریح برنامه‌ های سالگرد درگذشت استاد شهریار

خبرگزاری شبستان:شهردار تبریز از برگزاری ‌برنامه ‌های ویژه بیست‌ و‌هشتمین سالگرد درگذشت استاد شهریار و روز ملی شعر و ادب خبر داد و گفت: برنامه‌های پیش بینی‌شده برای تبیین شعر و اندیشه استاد شهریار، طراحی و به ‌زودی ارائه می ‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز و به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، صادق نجفی، شهردار کلانشهر تبریز اظهار داشت: شهرداری تبریز برای دومین سال پیاپی، برنامه‌ های متنوعی را با مد نظر قرار دادن جایگاه فراملی استاد شهریار و تاثیر شگفت ایشان در محیط شعر و ادب فارسی پیش‌بینی کرده است.

 

وی با اشاره به این‌که این برنامه‌ها در بخش‌های مختلف فرهنگی، پژوهشی و ادبی با حضور چهره‌های برجسته ادبی تدارک دیده است، از چاپ ۱۴ جلد از آثار منتشرنشده مرتبط با شعر و شخصیت استاد شهریار خبر داد و افزود: این ۱۴ مجموعه ارزنده، در بخش‌های مختلف شعر، پژوهش، ترجمه، مکاتبات و مقالات مرتبط با استاد شهریار،  همزمان با بزرگداشت ایشان ارایه می‌ شود.

 

شهردار تبریز رونمایی از قرآن کتابت‌شده توسط استاد شهریار را از مهم‌ترین بخش‌های برنامه امسال خواند و گفت: قرآن یاد شده توسط استاد شهریار کتابت شده و شامل یک جزو از کلام‌الله مجید است.

 

نجفی ادامه داد: انتشار مکاتبات استاد شهریار و پاسخ‌‌ های ایشان به شخصیت‌ های مختلف فرهنگی، اثر ارزشمندی است که محتوای آن، از مشی انقلابی و اعتقادی ایشان حکایت دارد.

 

وی با تاکید بر شخصیت جهانی استاد شهریار متذکر شد: اعطای نشان علمی و جایزه ادبی استاد شهریار به پژوهش‌ های برگزیده‌ ای از کشورهای جمهوری آذربایجان، پاکستان، گرجستان، ترکیه و تاجیکستان از تدارک بین‌المللی بزرگداشت ۲۸ امین سالگرد درگذشت استاد شهریار خواهد بود.

 

شهردار تبریز اضافه کرد: سخنرانی سفیر جمهوری آذربایجان در مراسم بزرگداشت ایشان، از دیگر بخش‌ هایی است که طی آن، گستره تاثیرگذاری شعر و شخصیت استاد شهریار، در مرزهای جهانی تبیین خواهد شد.

 

 نجفی شعرخوانی شاعران برجسته کشوری را از دیگر بخش‌های پیش‌ بینی‌شده خواند و افزود: بخش دوم برنامه‌ بزرگداشت استاد شهریار، شامگاه روز  ملی شعر و ادب، با شعرخوانی شاعران بنام کشور و استان در خانه‌ موزه قاجار برگزار خواهد شد.

 

وی با اشاره به اینکه شعر استاد شهریار، بیشترین اشتراک را با تفکرات و عواطف ایرانیان دارد، اظهار داشت: نامگذاری روز ملی شعر و ادب به نام ایشان، عنوان برازنده‌ای است که شعر و ادبیات را در بستر متعهد و اجتماعی خود، به نسل‌ های آتی تسری خواهد داد.

 

شهردار تبریز گفت: منزلت ادبی استاد شهریار و روح بلند ایشان، قطعا بی‌نیاز از هرگونه تکریم و تجلیل است؛ بلکه این ما هستیم که در راستای تحقق رسالت فرهنگی و اجتماعی جامعه، نیاز مبرم به تبیین مفاهیم عمیق فکری و معرفتی ایشان داریم. 

 

نجفی یادآور شد: این نقش خطیر ایجاب می‌کند که آئین‌ بزرگداشت استاد شهریار، به دور از برنامه‌های رایج و با بهره‌گیری از ظرفیت دستگاه‌های مختلف فرهنگی، علمی و پژوهشی پیگیری شود.

 

وی با تقدیر از نقش مشارکتی حوزه هنری استان و دانشگاه تبریز در برگزاری این مراسم، گفت: ‌برنامه‌ های ویژه ۲۸ امین سالگرد درگذشت استاد شهریار و روز ملی شعر و وادب، در ۲ بخش تدارک دیده شده که بخش نخست صبح روز ۲۷ شهریور در سالن اجتماعات دانشکده برق دانشگاه تبریز و بخش شعرخوانی آن شامگاه همین روز در خانه‌ موزه قاجار برگزار خواهد شد.

کد خبر 573883

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha