به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، امام جمعه شهرستان دیواندره امروز (24 شهریور) در ابتدای این دوره از مسابقات با تاکید بر ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه گفت: همه ما در قبال قرآن کریم مسئولیم و در همین راستا توسعه و ترویج برنامه های قرآنی از وظایف ائمه جمعه و مسئولان است.
ماموستا عبدالحمید حسنی ادامه داد: لازم است زمینههای لازم برای تقویت آموزه های قرآنی در جامعه فراهم شود چرا که برای داشتن جامعهای عاری از گناه نیازمند ترویج فعالیتهای قرآنی در جامعه هستیم.
نماینده مردم شهرستان های سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه ا ستان کردستان ظرفیت های زیادی در زمینه فعالیت های قرآنی دارد، اظهار کرد: بایستی از تمامی این پتانسیل ها برای ترویج آموزه های قرآنی بهره گرفت.
سید مهدی فرشادان، برگزاری مسابقات قرآنی در بین نسل نوجوان و جوان جامعه امروز را اقدام ارزشمند و شایسته عنوان کرد و افزود: مسجد نهاد هویت ساز جامعه اسلامی است و وجود کانون های مساجد ظرفیت عظیم در پرورش نسل جوان جامعه به شمار می رود.
وی خواستار استمرار این گونه فعالیت ها در جامعه شد و تاکید کرد: آسیب های اجتماعی ناشی از تهاجمات فرهنگی جامعه را در معرض مشکلات زیادی قرار داده است و برگزاری مسابقات قرآنی اقدامی ارزشمند در راستای پیشگیری از این آسیب ها است.
مسئول دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کردستان نیز در ادامه این مسابقات قرآنی بیان کرد: در حال حاضر قریب به 500 کانون فرهنگی و هنری در سطح مساجد استان فعالیت می کند که کلاس های قرآنی، تفسیر کوتاه و تلاوت نور از جمله فعالیت های است که در طول سال در سطح کانون ها مساجد به صورت مداوم و مستمر در جریان است.
کامل گلباغی، در خصوص برگزاری مسابقات مدهامتان اذعان کرد: یازدهمین جشنواره قرآنی مدهامتان در هفت رشته قرائت، حفظ، اذان، ترتیل، تفسیر، مفاهیم و نهجالبلاغه، تصحیح قرائت حمد و سوره و اذکار نماز برگزار میشود.
وی شناسایی و ارتقای سطح اطلاعات عمومی و تخصصی جوانان علاقهمند به قرآن و فرهنگ غنی اسلام، حضور پر نشاطتر اعضای کانونها در فعالیتهای قرآنی ملی و بینالمللی، کشف و شناسایی استعدادهای برتر قرآنی فعال کانونهای فرهنگی - هنری مساجد کشور در قالب ایجاد رقابت سالم، ترغیب و تشویق مدیران کانونها به کشف استعدادهای محلی و منطقهای فعال در امور قرآنی، آشنایی بیشتر مردم و مسئولان با استعدادها و ظرفیتهای قرآنی موجود در کانونهای فرهنگی - هنری مساجد، کشف و شناسایی استعدادهای موجود در امر تفسیر قرآن بین ائمه جماعت مساجد از جمله اهداف برگزاری جشنواره برشمرد.
گلباغی با بیان اینکه تا کنون مسابقات مرحله کانونی در بیشترکانون های استان برگزار شده است، افزود: منتخبین کانونی در مرحله شهرستانی شرکت می کنند و برترین این مرحله به مرحله استانی جشنواره که همزمان با پنجم آبانماه جاری در سنندج برگزار می شود، راه می یابند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دیواندره نیز گفت: این دوره از مسابقات قرآنی در سطح شهرستان دیواندره و با همکاری انجمن قرآن پژوهان، فرمانداری، بخشداری های تابعه و سایر ادارات فرهنگی برگزار شد.
اشرف احمدی ادامه داد: با وجود فعالان و علاقمندان فراوان قرآنی، برنامه ریزی صحیح در جهت ساماندهی فعالان در قالب انجمن های مردم نهاد و اجرای برنامه های منسجم را می طلبد.
وی در خصوص اهداف این برنامه افزود: این برنامه با همفکری فعالان حوزه علوم قرآنی و در جهت ایجاد همگرایی در میان فعالان این حوزه و شناسایی و شکوفایی استعداهای نهفته جوانان و نوجوانان، ایجاد فضای قرآنی و حرکت در جهت تربیت قرآنی همسو با فعالیت های سایر ادارات فرهنگی و ایجاد انسجام در میان ادارات فرهنگی در جهت برگزاری چنین مسابقاتی و از همه مهمتر تجلیل و تقدیر از پیشکسوتان عرصه علوم قرآنی بعنوان حلقه مفقوده در میان انواع و اقسام برنامه های فرهنگی هنری در شهرستان دیواندره برگزار شد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دیواندره اظهار امیدواری کرد: امید است با فضل الهی به بخشی از این اهداف در دوره این مسابقات نایل شویم و این حرکت در سنوات آتی به گستره ای وسیعتر ارتقاء یابد.
احمدی خاطر نشان کرد: مسابقات قرآنی در بخش سارال (مسجد هزارکانیان)، بخش کرفتو (مسجد جامع زرینه)، بخش مرکزی (مسجد جامع رشیدآباد) و شهر دیواندره (مسجد جامع دیواندره) با هم رقابت و منتخبین هر بخش در مرحله شهرستانی شرکت کردند.
نظر شما