به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، علي خجسته، كارشناس مبارزه با جرائم سايبري در پليس فتا در كارگاه آموزشي آسيب ها و تهديدهاي فضاي سايبري كه در اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان مازندران برگزارشد، با بيان اينكه اينترنت از دهه 70وارد ايران شده، عنوان داشت: 98درصد مردم ايران درگير فضاي مجازي هستند.
وي، استمرار و هميشگي بودن، عدم وابستگي به زمان خاص، فرامرزي بودن، دسترسي آسان به اطلاعات، جذابيت و تنوع، ارزان بودن و گمنامي كاربران را از جمله ويژگي هاي فضاي مجازي برشمرد و گفت: با توجه به اهميت فضاي سايبري و خدماتي كه مي توان از اين طريق ارائه داد از سال 82برنامه چهارم توسعه برمبناي دولت الكترونيك به رشته تحرير درآمده است.
خجسته با بيان اينكه برخي افراد از اينترنت استفاده ابزاري با هدف هاي نادرست انجام مي دهند، اظهار داشت: اگر نحوه استفاده از اين فضا مديريت نشود بحران هاي متعددي را به همراه خواهد داشت.
وي درخصوص معايب و مزاياي گمنامي كاربران اينترنتي گفت: همانطور كه به جهت ناشناس بودن به راحتي با چندين نفر دوست مي شويم در مقابل به خاطر مخفي شدن مجرمان در اين فضا، ممكن است به راحتي فريب خورده و مورد اخاذي قرار بگيريم.
خجسته به مشكلات اخير فضاي مجازي درخصوص كلاهبرداري از طريق فروش اينترنتي اشاره كرد و افزود: متاسفانه مردم از طريق اين فروشگاه هاي مجازي كالا خريد مي كنند اما هرگز كالا را دريافت نمي كنند كه بايستي بيشتر در انتخاب فروشگاه هاي معتبر دقت نمايند.
وي با بيان اينكه ضابطه قضايي فضاي مجازي برعهده پليس فتا است، گفت: عدم آگاهي از فضاي مجازي موجبات بروز آسيب هاي متعدد را فراهم مي آورد.
خجسته با اشاره به اينكه از جمعيت 77ميليون نفري 50ميليون نفر از اينترنت برخوردارند، افزود:65درصد مردم از اينترنت استفاده مي نمايند.
وي با اشاره به فعاليت 700ميليون سايت فعال، 310ميليون وبلاگ، 284هزار دامنهir، 119ميليون دامنه comوnet، يادآورشد: 2.5ميليارد كاربر در جهان و 50ميليون كاربر در ايران از اينترنت استفاده مي كنند.
خجسته با بيان اينكه حجم اطلاعات اينترنتي دنيا 5ميليون ترابايت است، گفت: روزانه يكصد هزار وبسايت توليد مي شود كه از اين تعداد12هزار وبسايت مجرمانه است.
وي با بيان اينكه بسياري از وبسايت ها به فيلم ها و تصاوير مستهجن اختصاص دارند، خاطرنشان كرد: بارگذاري تصاوير مستهجن در كانال هاي تلگرامي و وبسايت ها جرم محسوب مي شوند و پليس فتا درصورت تكرار اين امر، با فرد متخاطي برخورد مي كند.
خجسته با بيان اينكه پيش بيني مي شود در سال 2020تعداد كاربران به 5ميليارد افزايش يابد، اظهار داشت: تقريبا آسيا به نسبت جمعيت بيشترين كاربران اينترنتي دارد.
وي با بيان اينكه بيش از 32درصد كاربران اينترنتي خاورميانه به ايران اختصاص دارد، گفت: سرقت هاي اينترنتي بيشترين سهم جرائمي سايبري را در دنيا و ايران به خود اختصاص داده اند.
خجسته به رشد روزافزون هك هاي اينترنتي نظير هك تلگرام، حساب هاي اشخاص و ... اشاره كرد و افزود: بزرگ نمايي هكرها در رسانه ها زمينه خودبزرگ بيني و تبحر در علم را در اين افراد فراهم مي آورد و آسيب زا است.
وي با اشاره به خطرات پيش روي استفاده نادرست از اپكيليشن هاي اينترنتي، برلزوم بكارگيري دقت از سوي كاربران به ويژه بانوان كه بيشتر مورد تهاجم هستند در استفاده از اين اپليكيشن ها، تاكيد كرد.
خجسته از توليد و راه اندازي تعدادي شبكه اجتماعي داخلي با هدف كاهش آسيب هاي اين حوزه در آينده اي نزديك خبر داد.
وي با بيان اينكه فضاي مجازي مخاطبان نشريات مكتوب را كاهش داده است، اظهار داشت: با توجه به اينكه اطلاعات و امكانات شبكه هاي مجازي از خارج از كشور هدايت و حمايت مي شوند مي طلبد رصد مستمر بر فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مورد توجه مسئولين امر باشد.
نظر شما