نفت دریای خزر عامل اشتیاق شرکت های نروژی، هلندی و انگلیسی برای همکاری با ایران

خبرگزاری شبستان:تلاش های ایران در حوزه اکتشاف و استخراج نفت در دریای خزر باعث شده است بسیاری از کشورهای خارجی نیز خواهان همکاری با ایران در این عرصه شوند و در حال حاضر شرکت های نروژی، هلندی و انگلیسی متقاضی حضور در میدان های نفتی دریای خزر شده اند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: دریای خزر دارای ذخایر عظیمی از سوخت‌های هیدروکربنی می‌باشد. پژوهش‌ها نشان می‌دهد حجم ذخایر تخمین زده شده نفتی در دریای خزر برابر با ۵۰ میلیارد بشکه و ذخایر گاز طبیعی تایید شده هم برابر با ۲۵۷ هزار میلیارد فوت مکعب بوده‌است؛ که این ارقام ۴ درصد از ذخایر گاز و نفت دنیا را تشکیل می‌دهد. پیش بینی می‌شود با ادامه فعالیت‌های اکتشافی، ظرفیت بهره‌برداری نفت این منطقه ۱۸۴ میلیارد بشکه و ظرفیت برداشت گاز از آن هم ۲۹۳ هزار میلیارد فوت مکعب افزوده شود. آذربایجان در سال ۱۹۹۴ قراردادی برای استخراج نفت با کنسرسیومی مرکب از شرکتهای آمریکایی، بریتانیائی، روسی، نروژی، ترکی و سعودی امضا کرد و در نوامبر همان سال قراردادی هم با ایران بست تا ایران را هم در این کنسرسیوم شریک کند اما آمریکا با این استدلال که شرکتهای آمریکایی اجازه ندارند با ایران همکاری کنند آذربایجان را ناگزیر به لغو این قرارداد کرد.

 

به گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA)، در سال ۲۰۱۱، آذربایجان ۵۶۲ میلیارد، روسیه ۱۷ میلیارد و ترکمنستان ۱ میلیارد فوت مکعب گاز در دریای خزر استخراج کردند در حالی که ایران در دریای خزر گاز استخراج نکرد. در سال ۲۰۱۲، آذربایجان روزانه ۸۹۰ هزار بشکه، ترکمنستان ۴۶ هزار بشکه، روسیه ۶ هزار بشکه و قزاقستان ۳ هزار بشکه نفت در دریای خزر استخراج کردند در حالی که سهم جمهوری اسلامی در استخراج نفت صفر بوده است. کشورمان در سالهای اخیر برنامه ریزی های را برای اکتشاف و استخراج نفت از دریای خزر آغاز کرده است.

 

بنابراین گزارش، تلاش های ایران در حوزه اکتشاف و استخراج نفت در دریای خزر باعث شده است بسیاری از کشورهای خارجی نیز خواهان همکاری با ایران در این عرصه شوند و در حال حاضر شرکت های نروژی، هلندی و انگلیسی متقاضی حضور در میدان های نفتی دریای خزر شده اند. غلامرضا منوچهری، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت در این باره به ایرنا گفته است: "برخی شرکت های اروپایی متقاضی توسعه و البته مطالعه میدان های دریای خزر هستند. برخی شرکت ها درخواست مطالعه میدان های نفت و گاز دریای خزر را ارایه کرده اند و مذاکراتی نیز انجام شده است. تاکنون شرکت های نروژی، هلندی و انگلیسی متقاضی انجام مطالعات میدان های خزر شده اند، درباره امضای قرارداد مطالعه و همچنین قرارداد محرمانگی با این شرکت ها گفت: هنوز قراردادی بسته نشده اما مذاکرات در جریان است. مطالعه و توسعه میدان های خزر هنوز در مرحله مذاکره با شرکت های خارجی است و مطالعه ای آغاز نشده است."

 

یادآور می شود: وزارت نفت با توجه به رفع تحریم ها و تسهیل مشارکت با شرکت های خارجی توسعه میدان های نفتی در دریای خزر را در اولویت قرارداده است و در نظر دارد منابع مالی، دکل و فناوری های لازم را برای حفاری در آب های عمیق جذب کند. تنها میدان شناخته شده هیدروکربوری در دریای خزر، میدان سردار جنگل است که وجود منابع نفت و گاز در آن اثبات شده است.

کد خبر 573715

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha