به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، محمد درویش در نشست خبری نخستین جشنواره تجربیات موفق سمن های محیط زیستی، گردشگری پایدار و انجمن های دانشجویی گفت: می کوشیم شرایطی فراهم کنیم تا در تشکل های موفق این سه حوزه در کارگاههای منطقه ای تشکل های مردم نهاد با انعکاس این تجربیات، برای الگوسازی درست در این زمینه گام بردارند.
مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اقدامات سمن ها برای حفاظت از محیط زیست در شهرهای مختلف کشور، افزود: این جشنواره بازویی است که هم در حوزه تشکلها و هم در خصوص نگاه امنیتی که سد راه تشکلها میشود، کمک می کند تا با ترسیم نقشه راه هم رفع نگرانی و آگاه سازی کسانی که از فعالیت تشکلها نگرانند صورت پذیرد و هم به تشکل ها برای پیدا کردن مسیر درست، کمک کند.
درویش با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره تجربیات موفق سمن های محیط زیستی، گردشگری پایدار و انجمن های دانشجویی در 11 آبان ماه سال جاری، گفت: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و معاون قوه قضائیه در این جشنواره حضور خواهند داشت.
مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیطزیست با بیان اینکه بومگردی مسئولانه با احیای معیشت محلی، روند مهاجرت از روستاها معکوس شده است، خاطرنشان کرد: افراد فعال در زمینه بوم گردی می توانند در قالب یک نهاد حقوقی مشترک، فعالیتهای خود را به جشنواره ارائه کنند.
وی با اشاره به پیش بینی بازار کار 200 هزار نفری در حوزه مدارس طبیعت، تاکید کرد: ایران به رغم پتانسیل بسیار بالای گردشگری با درآمد تنها ۱.۷ میلیارد دلاری در حوزه گردشگری در سال گذشته در رتبه 97 دنیا در حوزه گردشگری قرار گرفته است.
درویش خاطرنشان کرد: فعالیت سمنها در منطقهای مثل کانیبرازان نشان میدهد که هیچ تقابلی بین ملاحظات محیطزیستی و گردشگری پایدار وجود ندارد، بلکه اینها در یک راستا است و تنها باید توجه نهادهای مربوطه به گردشگری پایدار معطوف شود.
رضا شجیع نیز در این نشست از حمایت وزارت ورزش و جوانان از سمن های جشنواره گردشگری پایدار خبر داد و گفت: برگزاری چنین برنامه هایی به معرفی الگوهای موفق و تسری آنها به سایر عرصه کمک می کند
سرپرست دفتر محیطزیست و توسعه پایدار وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: رسیدن به اهداف ورزش بدون کمک سازمان های مردم نهاد عملا امکان پذیر نیست و بنابراین به طور جدی تلاش می کنیم تا از ظرفیت سمن ها به ویژه در بحث ورزش همگانی استفاده کنیم.
شجیع، استفاده از سمن های جوان در پیشبرد اهداف محیط زیستی و گردشگری پایدار را از دیگر رویکردهای وزارت ورزش برشمرد و گفت: حمایت بیشتر از سمن های جوان محیط زیستی، هدفی دیگری است که این وزارتخانه دنبال می کند به طوریکه در هیمن حوزه در دولت یازدهم رشد ۱۰۰ تا ۳۰۰ درصدی داشته ایم.
وی وزارت ورزش و جوانان را یکی از حامیان اصلی جشنواره تجربه های موفق سمن های محیط زیست، گردشگری پایدار و انجمن های دانشجویی عنوان کرد و افزود: پایدار افزایش مشارکت های مردمی در حوزه محیط زیست و گردشگری پایدار هدف اصلی این جشنواره است.
حسین اللهبداشتی نیز در این نشست خبری، افزایش مشارکت های مردمی در حوزه های اجتماعی را رویکرد اصلی این جشنواره برشمرد و گفت: حضور بیشتر مردم در تشکل ها و پرداختن به موضوعات محیط زیست، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دیگر رویکردی است که در برگزاری این جشنواره دنبال می شود.
سرپرست دفتر امور مجامع و تشکلهای مردمنهاد سازمان میراثفرهنگی با بیان اینکه برای حفاظت از هزاران بنای تاریخی کشور به مشارکت مردمی نیاز داریم، ادامه داد: انتظار داریم سمن ها، فرهنگ گردشگری را در جامعه ترویج کنند.
وی با بیان اینکه در حوزه توسعه پایدار برای گردشگری باید محیط زیست و منابع طبیعی حفظ شود، عنوان کرد: در این نوع رویکرد به گردشگری و محیط زیست، جوامع محلی باید شاکله و اصالت خود را حفظ کنند.
سرپرست دفتر امور مجامع و تشکل های مردم نهاد سازمان میراث فرهنگی با اشاره به برگزاری پنج کارگاه توانمندسازی تشکل های گردشگری گفت: کارگاه نقش زنان در توسعه گردشگری در حال حاضر در گلستان در حال برگزاری است.
نظر شما