به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز، به نقل روابط عمومی استانداری البرز،اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری به همراه محمدرضانعمت زاده وزیر صنعت،معدن وتجارت صبح امروز پس از آنکه از سوی سیدحمیدطهائی استاندار البرز مورد استقبال رسمی قرار گرفتند از مرکز تحقیقاتی و اکتشافی زمین شناسی کشور در این استان بازید چند ساعته داشتند،بازدیدی به عمیق ترین یافته های محققان و دانشمندان کشورمان از داده های تحقیقاتی در قعر لایه های زمین شناسی تا آخرین دستاوردها و وضعیت جغرافیایی کشور را در اتاق های این مرکز علمی واقع در استان البرز واکاوی کنند.
دکتر شهبازی در بازدید از سایت پژوهش های کاربردی زمین شناسی اعضای کابینه دولت، به تشریح وضعیت تغییرات اقلیم و ریزگردها در کشور پرداخت و گفت: ایران به عنوات کشور سوم از نظر بیشترین میزان مخاطرات طبیعی در دنیا شناخته می شود.
وی افزود: از 43 مورد مخاطره طبیعی 32 مورد در ایران گزارش شده است،از طرفی تعداد،بزرگی و اثر این مخاطرات رو به افزایش است و از آنجایی که اساس افزایش شدت و تعداد مخاطرات طبیعی رخ داده پیرامون ما تغییرات اقلیمی است که در سیستم جهانی قابل رصد و اندازه گیری می باشد.
دکتر شهبازی تصریح کرد: آگاهی ما از الگوها می تواندبه درک بهتر و راه های کاهش اثر این مخاطرات به ما کمک کند که این امر به پایش تغییرات الگوهای میانگین آب و هوایی میسر است.
در ادامه بازید اعضای کابینه دولت از مرکز زمین شناسی کشور در البرز،دکتربلورچی نیز گزارشی از وضعیت لرزه خیزی ایران ارائه داد.
بر اساس این گزارش، ایران به عنوان یکی از کشورهای زلزله خیز شناخته شده است که بیشترین قربانیان را هم در رابطه با زلزله دارد.
بنا به اظهارات دکتر بلورچی،30 درصد زلزله های با کشته بیش از یکصد هزار نفر طی 100 سال اخیر در ایران اتفاق افتاده است. بطور میانگین بیش از 60 مورد زلزله با بزرگای کمتر از 4 ریشتر در ایران گزارش می شود. همچنین در 15 سال اخیر لرزش های مختلفی با ریشترهای کم و زیاد ایران را لرزانده است.
دکتر زمین شناسی کشورمان می گوید:از زلزله بم که با بزرگای 6.5 ریشتر در سال 1382 رخ داد و حدود 30هزار نفر کشته داشت تا زلزله مردادماه سال91 آذربایجان شرقی با بزرگای6.4 که شهرستان اهر،ورزقان و هریس را لرزاند 306 نفر کشته شدند.
در بازدید صبح امروز دکتر جهانگیری و وزیر صنعت که با همراهی استاندار انجام شد،وضعیت احیا و استحصال مواد معدنی دریاچه ارومیه نیز مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر لک در تببین وضعیت استحصال مواد معدنی در این دریاچه گفت: در حال حاضر دریاچه های آب شور منبع اصلی تامین 70 کانی در صنایع شیمیایی دنیا هستندکه در بیش از 16 کشور پیشرو با سخت ترین
استانداردهای زیست محیطی تولید می شوند،بنحوی که بیش از 80 درصد پتاسیم،بیش از 85 درصد نمک،حداقل 47 درصد لیتیوم دنیا از این نوع دریاچه ها تامین می گردد.
سایت پژوهش های اکتشاف کاربردی مقصد دیگر بازید معاون رئیس جمهوری در مرکز زمین شناسی کشور بود.
طی دهه های اخیر با سرمایه گذاری هایی که انجام شده ذخایر معدنی فراوانی یافت شده اما در 10 سال گذشته نرخ کشف کانسار جدید علیرغم افزایش سرمایه گذاری های اکتشافی کاهش یافته است.
براساس اعلام مهندس برنا،اغلب شرکت های اکتشافی و معدنی دنیا با مشکل شناسایی کانسارهای جایگزین برای جمعیت جهانی مواجه اند در این شرایط شناخت و بکار گیری روش های نوین در اکتشاف به منظور یافتن کانسارهای عمقی از مهمترین امور تلقی می شود.
در ادامه دکتر حسنی پاک نیز استراتژی اکتشاف مواد معدنی را بر اساس اطلس موجود تشریح کرد و وضعیت عملکرد استفاده از این منابع غنی زیر زمینی بر مبنای راهبردهای اقتصاد مقاومتی را مورد واکاوی قرار گرفت.
موزه گوهرشناسی و سنگهای قیمیتی ایران محور دیگر این بازید را به خود اختصاص می داد.بنابه اظهارات مهندس باقری،گردش مالی این صنعت در جهان 600 تا 900 میلیارد دلار برآورد می شود،از طرفی پتانسیل های بالایی در ایران برای این گروه مواد معدنی وجود دارد.براساس مطالعات اخیر، تعداد آثار معدنی در استان های مختلف به بیش از 200 مورد رسیده است که نوید بخش خوبی برای آینده این صنعت در ایران است.
اعضای کابینه دولت صبح امروز در آزمایشگاه های مرجع شیمی و زمین شناسی،مرکز تحقیقات و فراوری عناصر استراتژیک با انواع نمونه های اکتشافی و کاربردهای آن نیز آشنا شدند.
نظر شما