اعلام مصوبات نشست منطقه‌ای استانداران در تبریز

خبرگزاری شبستان:معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور دستاوردهای نخستین نشست منطقه‌ای استانداران و روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای منتخب را که روز شنبه در تبریز برگزار شد تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز و به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، بابک دین‌ پرست  معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور، امروز(۲۱شهریور) در مراسم اختتامیه این نشست که با حضور رحمانی فضلی وزیر کشور برگزار شد، اظهار داشت: هدف‌گذاری کمیته روابط خارجی استان‌ ها در برگزاری نشست‌های منطقه‌ای، محوریت بخشیدن به دو رویکرد مورد نظر مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی یعنی درون‌زایی و برون‌گرایی است.

 

وی با اشاره به بند ۱۲ سیاست‌ های کلی اقتصاد مقاومتی در خصوصافزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیب‌ پذیری اقتصاد کشور از طریق توسعه همکاری‌های بین‌المللی، خاطرنشان کرد: در این راستا کمیته روابط خارجی استان‌ها، استان‌های کشور و نمایندگی های منتخب جمهوری اسلامی ایران در دیگر کشورها را در شش گروه تقسیم‌بندی کرده است که نشست‌های منطقه‌ای این گروه‌ها به تدریج برگزار خواهد شد.

 

دین‌پرست با بیان اینکه نشست منطقه‌ای استانداران و سفرا در تبریز نخستین نشست منطقه‌ای گروه‌های شش‌گانه است، افزود: در این نشست پس از ارایه راهکارها و پیشنهادها از سوی مسئولان چهار استان شمال غرب کشور و همچنین روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در پنج کشور منطقه، سه کارگروه تخصصی با عناوین جذب سرمایه‌گذاری خارجی، توسعه صادرات غیرنفتی و توسعه گردشگری برگزار شد که در این کارگروه‌ها نمایندگان بخش خصوصی و فعالان اقتصادی چهار استان هم حضور داشتند.

 

معاون وزیر کشور ادامه داد: در این سه کارگروه مجموعا 63 محور در قالب مشکلات، راهکارها، مطالبات و مصوبات پیشنهادی تهیه وتنظیم و به عنوان جمع‌بندی نشست منطقه‌ای استانداران و سفرا به تصویب رسید.

 

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مباحث مطرح شده در این نشست، بحث تفویض اختیارات لازم برای دستیابی به اهداف مورد نظربود، پیشنهاد کرد موارد ضروری در این زمینه در دستور کار کمیته تخصصی روابط خارجی استان‌ها و مشخصا قرارگاه اقتصاد مقاومتی قرار گیرد.

 

دین‌پرست، حذف قوانین مزاحم موجود در مسیر دست‌یابی به اهداف مورد نظر اجلاس را از دیگر مباحث مهم این نشست بیان کرد و گفت: علاوه بر این، ضرورت تعیین یک چارچوب مشخص و مشابه با کمیته روابط کاری خارجی استان‌ها که مختص حوزه اقتصادی است، در سایر حوزه‌ها نیز در این نشست مورد تاکید قرار گرفت که در این خصوص پیشنهاد چند ماه قبل وزارت کشور به وزارت امور خارجه مبنی بر تشکیل یک کمیته راهبری مشترک می‌تواند موثر باشد.

 

معاون امور اقتصادی وزیر کشور با تاکید بر ضرورت تعیین تکلیف اسناد همکاری استانی که طی سال‌های قبل بین استانداران با کشورهای هدف به امضا رسیده، گفت: پرهیز از امضای اسناد تکراری و غیرضروری از مواردی بود که در نشست منطقه‌ای استانداران و سفرا بر آن تاکید شد.

کد خبر 573227

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha