به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، آیین بزرگداشت هجدهمین جشن سینمای ایران شب گذشته ۲۰ شهریور ماه با حضور «علی ربیعی» وزیر کار، حجت الاسلام دعایی و مدیران سینمایی و جمع کثیری از چهره های سینمایی کشور در تالار ایوان شمس برگزار شد.
در این مراسم همچنین، حبیب ایل بیگی، فرید فرخنده کیش، سیدمهدی طباطبایی نژاد، ابراهیم داروغهزاده، محمد سریر، منوچهر شاهسواری و علیرضا تابش از مدیران سینمایی و چهره های سینمایی و پیشکسوت چون علی نصیریان، جمشید مشایخی، محمد متوسلانی، جهانگیر کوثری، رخشان بنی اعتماد، فاطمه معتمدآریا، فرشته طائرپور، مرتضی رزاق کریمی، کمال تبریزی و ... نیز حضور داشتند.
آیین بزرگداشت هجدهمین جشن سینمای ایران در این شب اختصاص به قدردانی از ۴ چهره سینمایی کشور یعنی «علیرضا رضاداد»، «فاطمه معتمدآریا»، «منوچهر محمدی» و «سیدمحمد خادم» داشت. اجرای این مراسم بر عهده احسان کرمی بود.
از نکات جالب توجه این مراسم، ارسال سبد گل شهردار تهران برای هنرمندانی که از آنها تجلیل شد، بود. همچنین علی ربیعی و معصومه ابتکار نیز برای این ۴ هنرمند هدایایی در نظر گرفتند.
مراسم بعدی اختصاص به تقدیر از فاطمه معتمدآریا داشت. قبل از آغاز این بخش، فیلم کوتاهی به کارگردانی بهمن و بهرام ارک پخش شد که درباره مرد ساده لوحی که عاشق معتمدآریا بود. این فیلم از تولیدات مدرسه ملی سینما بود و پس از آن هنرمندانی درباره این بازیگر با سابقه صحبت کردند.
علی نصیریان، رخشان بنی اعتماد، آتیلا پسیانی و هامیون اسعدیان برای تجلیل از معتمدآریا روی صحنه آمدند.
علی نصیریان که با دعوت جالب کامران ملکی که با زانو زدن روی سن، از وی دعوت به حضور کرد، در سخنانی درباره معتمدآریا گفت: معتمدآریا بسیار شایسته این تقدیر است، چرا که از برجسته ترین بازیگران خلاق در این حرفه هستند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه خلاقیت در بازیگری از امتیازات کار خانم معتمد آریاست، توضیح داد: همه خیال میکنند بازیگری ساده است اما برای رسیدن به آن سادگی، مسیر خلاقانهای هست که شاید همه نتوانند آن را طی کنند. تمام متدها و فوت و فن ها در بازیگری هم برای طی کردن این مسیر خلاقه و رسیدن به سادگی و باورپذیری است. معتمدآریا با کارهایی که از خود به جا گذاشته، بازیگری ممتاز است که شایسته هرگونه تجلیلی است و مهمتر از آن اینکه شخصیت انسانی برجسته ای دارد.
همایون اسعدیان هم به شوخی بیان کرد: هنگامی که نوجوان بودم و تازه مشغول آموزش فیلمسازی بودم آرزو داشتم با معتمدآریا همکاری کنم. معتمد چقدر زود پیشکسوت شدی! این قطار چقدر تند میرود! اما مگر قرار است در این زندگی چه کنیم!؟ حسرتی در دل من باقی ماند و آن این است که نتوانستیم آن طور که دوست دارم با او همکاری کنم. معتمد خیلی عزیزی، ممنون که هستی.
رخشان بنی اعتماد نیز با جملات کوتاهی گفت: سیمین عزیز بابت مقاومتت و حضور محترمانه و ستایشانگیزت در سینما و حضورت در قلب مردم از تو سپاسگزاریم.
آتیلا پسیانی نیز در این بخش با یادآوری سالهای دور، در سخنانی اظهار کرد: وقتی دانشجوی کارگردانی و بازیگری تئاتر بودم، دختر نوجوانی همیشه بین ما می پلکید و در تمام کارها مشارکت داشت و بسیار پر شر و شور و جستجوگر بود؛ هنوز هم همینطور است. معتمدآریا، تو را به خاطر سه چیز؛ به خاطر خلاقیت و جستجوگری، برای پایداری و مقاومتت در برابر تمام بی عدالتیها و ناملایمتها و همینطور به خاطر حضور اجتماعی و بینالمللی درخشانت تحسین میکنم.
عذرخواهی دعایی از معتمدآریا
حجت الاسلام سیدمحمود دعایی نیز که برای تقدیر از منوچهر محمدی روی صحنه حاضر شده بود، از معتمدآریا بابت اتفاقاتی که در گذشته برای وی افتاده، عذرخواهی کرد.
وی گفت: حادثه تلخی اتفاق افتاد و به هنرمند نازنینی که همه ما او را می شناسیم بی حرمتی شد. برخورد ایشان در این واقعه به قدری دقیق و آموزنده بود که ما از او درس گرفتیم. او شرایط را درک کرد و گلایهای نکرد.
مدیر مسئول روزنامهی اطلاعات ادامه داد: دوست داشتم شخصاً از او عذرخواهی کنم که یک هم لباس ما به ایشان بی حرمتی کرده است گرچه این فرصت برای من فراهم نشد اما یک روحانی دیگر در کاشان این کار را کرد و به نوعی اشتباه قبلی را جبران کرد.
فاطمه معتمدآریا نیز در میان تشویق حاضران روی صحنه آمد و بعد از دریافت تندیس خانه سینما و جایزهی سیفالله داد، شعری را تقدیم حجت الاسلام دعایی کرد و افزود: «دل و دین بردی و اکنون پی جان آمدهای/ بنشین تا بسپارم به تو آن هم، بنشین». این شعر را تقدیم میکنم به آقای دعایی که همه جا همهجور هوای ما را داشته است. از او خواهش می کنم انسان های پاک سینما را در گوشه عبای خود حفظ کند. در بین سینماگران چیزی به جز عشق وجود ندارد، بین اهالی سینما فقط عشق حکم فرما است.
نظر شما