به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، عباسعلی قزلسفلو، رئیس پژوهشکده محیط های خشک کشور، در جلسه اضطراری مدیریت بحران در پی سیلاب های اخیر در استان گلستان گفت: وقوع سیلاب های متعدد در سال های اخیر در استان نشان می دهد که گلستان نه تنها از نظر سیل بلکه سایر حوادث طبیعی نیز ایمن نیست.
وی افزود: سیل رفتار طبیعی طبیعت است اما اقدامات انسانی خسارت های آن را تشدید می کند.
این پژوهشگر افزود: سیلاب های امسال در استان هم رودخانه ای و هم شهری بوده که از دلایل اصلی آن می توان به مداخلات انسانی و عدم وجود زیرساخت های مناسب شهری و نبود شبکه زهکشی اشاره کرد.
وی گفت: شهرهای ما باید دارای شبکه زهکشی زیرزمینی باشند با اینکه اقداماتی انجام شده اما عمده شهرهای این استان طرح مصوب زهکشی ندارند. این در حالیست که در بسیاری از شهرها با احداث چند کانال تخلیه سیلاب می توان شهر را ایمن کرد.
قزلسفلو افزود: در شهرهای گرگان، علی آباد و مینودشت باید عکس های هوایی قدیمی را بررسی کنیم تا شبکه های زهکشی که از بین رفتند را شتاسایی و احیا کنیم.
وی با بیان اینکه ادبیات مدیریت بحران از مقابله به همزیستی مسالمت آمیز تبدیل با حوادث طبیعی تبدیل شده است، گفت: باید از رویکردهای مدرن مانند سبز کردن فضای پشت بام ها استفاده کنیم و حتی مانند برخی از شهرها، سیلاب ها را ذخیره و برای ابیاری فضای سبز استفاده کنیم.
رئیس پژوهشکده محیط های خشک کشور با اشاره به تصرف رودخاته ها هم گفت: عمده خسارت ها به واسطه سیلاب های رودخانه ایست زیرا رودخانه در این سال ها نابود شده اند و باید انها را احیا کرد. بسیارب از رودخانه های استان تصرف و کانالیزه شده و یا تبدیل به محلی برای ریختن زباله ها شده است.
قزلسفلو با اشاره به تهیه تقشه پهنه بندی سیل هم بیان کرد: باید نقشه پهنه بندی سیل و دیگر حوادث طبیعی در استان ایجاد شود و در اختیار سایر بخش ها قرار بگیرد تا اگر قرار بود شهرک صتعتی و یا شهرها توسعه پیدا کنند، مبنای تصمیم گیری باشد.
نظر شما