ما به راحتی از فاجعه حج در سال ۶۶ گذشتیم/ عناصر مومن به انقلاب اسلامی در بدنه مجامع بین‌المللی قرار گیرند

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام و المسلمین قمی گفت: ما به راحتی از فاجعه حج در سال ۶۶ گذشتیم و شاهد پیگیری در سطح بین‌المللی و مجامع حقوق بشری نبودیم در حالی که اگر پیگیری حقوقی و سیاسی می‌کردیم، امروز با این فاجعه مواجه نمی‌شدیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام  و المسلمین محسن قمی، معاون ارتباطات بین الملل دفتر مقام معظم رهبری (مدظله) امروز (20 شهریور) در همایش بررسی ابعاد سیاسی- حقوقی فاجعه منا که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، عنوان کرد: وقتی در دفتر مقام معظم رهبری (مدظله) احساس شد که پیگیری حقوقی فاجعه منا به صورت مطلوب پیش نمی رود، با حضور دست اندرکاران علت آن مورد بررسی قرار گرفت.

 

فعالیت در مجامع بین المللی بدون پشتوانه‌های سیاسی و اقتصادی مشکل است

 

عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: زحمات سازمان حج و زیارت، قوه قضائیه، بعثه و ... را نباید نادیده گرفت، اما مشکلاتی مطرح شد، از جمله هماهنگی لازم بین دستگاه‌های ذیربط وجود ندارد، همچنین فضای مجامع بین المللی از نظر مالی، اقتصادی، سیاسی و ... فاسد شده است و کار کردن در این مجامع بدون پشتوانه‌های سیاسی و اقتصادی انصافا مشکل است.

 

حجت الاسلام  و المسلمین قمی تصریح کرد: کار انقلاب اسلامی این بوده است که کارهای به ظاهر مشکل را در عرصه‌های مختلف ممکن کرده است و یکی از عرصه ها، عرصه بین المللی است که ما باید فکر دراز مدت در مجامع بین المللی باشیم.

 

عناصر مومن به انقلاب اسلامی در بدنه مجامع بین المللی قرار گیرند

 

وی تأکید کرد: ما تا کنون تلاش نکردیم که در بدنه مجامع بین المللی عناصر مومن به انقلاب اسلامی را جای دهیم، در حالی که چینی ها افرادی را برای عضویت سازمان‌های بین المللی تربیت می‌کنند تا در بدنه آنجا رسوخ کنند، بنابراین ما باید این کار را در دستور کار  نهادهای خود انجام دهیم.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: برخی از دستگاه‌های ما مشغول فعالیت است اما کار مشکلی است که امید است این همایش گامی به جلو باشد و موانع را برطرف کند.  

 

شهدای منا در زمان حرام و در مکان حرام و مظلومانه به شهادت رسیدند

 

حجت الاسلام  و المسلمین قمی تصریح کرد: فاجعه منا و عزیزانی که به شهادت رسیدند، ویژگی هایی دارند که کمتر به صورت مجموعه در سایر شهدا دیده می‌شود، شهدای منا در زمان حرام و در مکان حرام و به دست کسانی به شهادت رسیدند که مدعی خادم الحرمین هستند.

 

وی گفت: شهدای منا مظلومانه به شهادت رسیدند، در حالی که قطره ای آب و با کمترین امداد می‌توانستند نجات پیدا کنند.

 

ما به راحتی از فاجعه حج در سال 66 گذشتیم

 

حجت الاسلام  و المسلمین قمی تصریح کرد: 14 قرن مظلومیت که در تاریخ تشیع است، هر یک به گونه ای در این فاجعه نمودار شد، شهدای منا برای تفریح و تجارت به مراسم حج نرفته بودند، عمق فاجعه این است که برای انجام وظیفه حج و با لباس احرام در آنجا حضور داشتند و این جنایت رخ داد.

 

وی با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری (مدظله) که فاجعه منا نباید به فراموشی سپرده شود، یادآور شد: اگر در فاجعه 1366 که بیش از 400 نفر به شهادت رسیدند و 5 هزار نفر مجروح شدند، پیگیری حقوقی و سیاسی می‌کردیم، امروز با این فاجعه مواجه نمی شدیم.

 

معاون ارتباطات بین الملل دفتر مقام معظم رهبری (مدظله) تصریح کرد: ما به راحتی از فاجعه حج در سال 66 گذشتیم و شاهد پیگیری در سطح بین المللی و مجامع حقوق بشری نبودیم، از آن حادثه تا کنون کتابی در تحلیل فاجعه 66 نوشته نشد، هیچ یک از شهرداری‌های کشور، خیابانی به نام شهدای سال 66 نامگذاری نکردند و هیچ کار تأثیرگذاری برای این واقعه صورت نگرفت.

 

ما نباید به راحتی از کنار فاجعه بزرگ منا بگذریم

 

حجت الاسلام و المسلمین قمی عنوان کرد: ما نباید به راحتی از کنار فاجعه بزرگ منا بگذریم و هر فردی هر مقدار می‌کند، باید اقدام کند تا خداوند ریشه اصلی جنایات را که در بعد سیاسی آل سعود و در بعد اعتقادی گروه‌های تکفیری هستند، ریشه کن کند.

 

انقلاب اسلامی ایران علاوه بر بازتاب جهانی، صدور فرهنگ انقلاب را در دستور کار داشت/ صدور انقلاب از ابتدا وحشت به جان دشمنان انداخت

 

وی یادآور شد: به طور کلی، راز مخالفت نظام سلطه با انقلاب اسلامی که در جاهای مختلف از جمله در فاجعه بروز و ظهور پیدا کرده است، باید مورد بررسی قرار گیرد؛ انقلاب ها بازتاب جهانی دارد، اما انقلاب اسلامی ایران علاوه بر بازتاب جهانی که داشت، صدور فرهنگ انقلاب را در دستور کار داشت.  

 

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: ما برنامه ریزی عامدانه و عالمانه داشتیم تا فرهنگ و تجربیات انقلاب به خارج از کشور صادر شود و صدور انقلاب از ابتدا وحشت به جان دشمنان انداخت.

 

حجت الاسلام و المسلمین قمی افزود: در سطح جهانی، صدور برنامه ریزی شده فرهنگ انقلاب اصطلاحاتی به وجود آورد، این که انسان یک موجود فرهنگی است؛ این که قدرت‌های جهانی به دو بلوک شرق و غرب تقسیم نمی شود، بلکه در کنار آن گفتمان قرآنی هم وجود دارد، همچنین در کنار قدرت‌های مادی، فرهنگ مقاومت و پیروزی خون بر شمشیر به وجود آمد و در برابر گفتمان تسلیم و جنگ طلبی، گفتمان دفاع و مقاومت به وجود آمد.

 

وی ادامه داد: صف بندی در دنیا فقط صف بندی مرزهای جغرافیایی نیست، بلکه قطب بندی در دنیا بر اساس مستضعفین و مستکبرین است و این ها را انقلاب اسلامی با خود به همراه اورد، همچنین ما در کشورهای منطقه شاهد صدور انقلاب اسلامی بودیم، به طوری که بیشترین تأثیر انقلاب اسلامی در فلسطین نمایان بود؛ در لبنان هم این مسأله به صورت بارزتر نشان داده می‌شود.

 

کد خبر 572922

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha