به گزارش خبرنگار شبستان، امیرحسین شفیعی، دبیر اجرایی نخستین جشنواره سراسری پرده خوانی و نقالی غدیر صبح امروز 20 شهریور در نشست خبری این جشنواره که در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد، گفت: نخستین جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر از 22 تا 29 شهریور در تئاتر شهر، مسجد آیت الله خامنه ای حوزه هنری، فرهنگسرای غدیر و برخی از مساجد تهران برگزار می شود.
شفیعی با بیان اینکه 14 شهرستان در نخستین جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر حضور دارند، عنوان کرد: عموما شهرهایی که هنر نقالی در آنها زنده است، همچون همدان و نیشابور در این جشنواره شرکت دارند.
و یکی از ویژگی های نخستین جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر را اجرای ویژه بانوان در مجتمع غدیر ذکر کرد و افزود: 4 هنرمند نقال بانو در مجتمع فرهنگی غدیر برای بانوان اجرا خواهند داشت.
دبیر اجرایی نخستین جشنواره سراسری پرده خوانی و نقالی غدیر با اشاره به اینکه این جشنواره غیر رقابتی است، بیان کرد: در سال اول این جشنواره را غیر رقابتی خواهیم داشت، اگرچه سه اثر از این جشنواره با انتخاب آقای داود فتحعلی بیگی به جشنواره آیینی و سنتی راه خواهند یافت.
شفیعی از رونمایی از کتابی با محتوای غدیر به قلم مهدی دریایی در نخستین جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر خبر داد و افزود: این جشنواره بستری فراهم می کند که هنرمندان نقال را دور هم جمع کنیم. در این جشنواره هنرمندان پیشکسوت و هنرمندان جوان کنار هم قرار می گیرند و تبادل تجربیات، شتاب زیادی می گیرد.
این بازیگر و کارگردان تئاتر خاطرنشان کرد: امیدوارم تلاش ما و موسسه تسنیم نور در سالهای بعد هم استمرار یابد و هنر نقالی هنر موزه ای نباشد و بتوانیم در بستر جامعه این هنر را اجرا کنیم و به هنرمندان این حوزه آنطور که شایسته است، بها دهیم.
وی از ارسال 70 اثر به دبیرخانه نخستین جشنواره سراسری پرده خوانی و نقالی غدیر خبر داد و گفت: 25 هنرمند در این جشنواره آثار خود را ارسال می کنند. امیدوارم در سال های بعد به همت کوروش زارعی این جشنواره با قدرت بیشتری اجرا شود.
شفیعی با اشاره به اینکه هنرمندان نقال صنف ندارند، اظهار داشت: هنرمند باید دیده شود تا به حیات معنوی خود ادامه دهد. هنرمندان پرده خوان و نقال ما هیچ زمان خانه، مجمع و جشنواره تخصصی نداشتند و به همین دلیل دیده نشدند. حداقل کار جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر این است که نقالان دیده شوند و آثار آنها اجرا شود.
دبیر اجرایی نخستین جشنواره سراسری پرده خوانی و نقالی غدیر یادآور شد: فراخوان این جشنواره اواخر خرداد تنظیم و به طور گسترده در سراسر کشور پخش شد. عمده هنرمندان نقال هنرمندانی هستند که در حوزه دین فعالیت می کنند و بخشی از آنها نیز در حوزه شاهنامه فعالیت دارند. در راستای ماموریت مان در حوزه هنری جشنواره نقالی را برای غدیر و امام علی (ع) در نظر گرفتیم.
نظر شما