تلاش بانک های روسی در رسیدن به ایران

خبرگزاری شبستان: بانک های روسی در تلاشند که در رقابت با رقبای خود برای رسیدن به بازار ایران عقب نمانند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، پس از آن که اجرای برجام درهای خارجی را بر روی بانک های ایرانی گشود چند بانک بزرگ جهانی از همکاری با سیستم بانکی ایران ابراز نگرانی کردند اما از سویی دیگر بانک های بزرگ آسیایی از جمله بانک مرکزی چین که به صورت خصوصی فعالیت می کند آغوششان را بر روی بانک های ایرانی گشودند.

از سویی دیگر هم بانکداری ایران هم با اصلاح قوانین خود در تلاش است که به جذب بیشتر همکاری بانک های بزرگ جهانی بپردازد که این فضای به وجود آمده به نظر می رسد بانک های روسیه را هم مشتاق رسیدن به بازار ایران کرده است.

بنابراین گزارش، طبق ترجمه باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه روسی ایزوستیا گزارش داد در حالی که مقامات اروپا و آمریکا هنوز دل مشغول تحریم ها هستند و با ایران همکاری نمی کنند، بانک های روسی با اشتیاق، خلاء ایجاد شده در بازار ایران را پر می کنند.

بر این اساس، ایزوستیا روز چهارشنبه گزارش داد بانک های روسی به شدت مشتاق هستند به عنوان اولین ها، پس از رفع نسبی تحریم ها، در بازار ایران فعالیت کنند.

در ماه ژانویه، اروپا و آمریکا اعلام کردند کلیه تحریم های اقتصادی و مالی علیه ایران لغو شده است و تهران قادر خواهد بود به دارایی ها مسدود شده خود دسترسی داشته باشد، از خدمات بانکی بین المللی مانند سوئیفت استفاده کند و نفت و مواد خام دیگر به کشورهای اتحادیه اروپا بفروشد.

کارشناسان بخش بانکی به این روزنامه گفتند در حالی که بانک های اروپایی منتظر راهنمایی مقامات در خصوص چشم انداز همکاری خود با ایران هستند، بانک های روسیه مشتاق هستند در این زمینه اول باشند.

بانک های روسی در حال حاضر در ایران حضور ندارند و فقط یک بانک ایرانی به نام «بانک تجاری میر» در روسیه فعال است. این بانک، زیر شاخه بانک ملی است و 70 درصد مشتریان آن، کالاهایی مانند غلات، الوار، و محصولات غذایی بین ایران و روسیه وارد و صادر می کنند.

آناتولی آکسانوف، از انجمن بانک های منطقه ای روسیه گفت: ایران بعد از سال ها تحریم در حال خیزش است اما خدمات بانکی آن کاهش داشته است. بانک های روسی می توانند با محصولات جذاب تجاری و عمومی، وارد بازار ایران شوند.

آکسانوف توضیح داد: مشخص است که میزان تجارت بین ایران و روسیه، افزایش خواهد داشت. ترفند این است که تا وقتی هنوز رقابت شدیدی از سوی سازمان های بین المللی آغاز نشده، جای پای خود را محکم کنیم.

«تامارا کاسیانوا» از موسسه مشاوره ای تو کِی گفت: بانک های ما می توانند با عقد قراردادهای دوجانبه با ایران، مانند بانک تجاری میر، کار خود را شروع کنند. بعد می توان حجم خدمات بانکی را افزایش داد و اگر در ایران تقاضا وجود داشته باشد، بانک های کوچک را هم وارد این بازار کرد.

یک منبع در بانک مرکزی روسیه نیز به ایزوستیا گفت: اخیرا با همتایان ایرانی خود گفتگوهایی برقرار کرده است تا در زمینه مالی، با بانک مرکزی ایران همکاری کند.

این منبع گفت: ایران و روسیه آماده افزایش تجارت هستند. حالا صحبت از همکاری نزدیک تر با بانک مرکزی است.

این در حالی است که ماه نوامبر سال گذشته، «آندره لوگانسکی،» نماینده تجاری روسیه در ایران به «روسیس کایا گازتا» گفت که ایران و روسیه در حال مذاکره برای ایجاد یک بانک مشترک هستند که به هر دو کشور امکان می دهد تجارت بین طرفین را افزایش دهند. حجم تجارت بین این دو کشور در سال 2015، پنج میلیارد دلار بود که بخش بزرگی از آن از طریق واسطه هایی مانند قبرس و امارات متحده عربی صورت گرفت.

لوگانسکی گفت: صادر کنندگان روسی با واردات از کشورهای وارد کننده نفت ایران مانند چین، کره جنوبی، هند و ژاپن، می توانند فناوری مورد نیاز ایران با استفاده از آن ارزها به جای دلار و یورو را تامین کنند.

در حالی که نهادهای روسی مشتاق افزایش تجارت با ایران هستند، همتایان اروپایی آن ها از بازتاب آن نزد مقامات کشور خود هراس دارند.

کد خبر 572512

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha