اسماعیل یکتایی، شاعر و جانباز گیلانی با اشاره به اینکه، انقلاب ما انقلاب ارزش ها بود، به خبرنگار شبستان، گفت: با نگارش خاطرات (تاریخ شفاهی) جهت ترویج و نهادینه کردن فرهنگ ایثار و شهادت می توان گام های موثری برداشت و این نگارش تاریخ شفاهی هشت سال دفاع مقدس، همان چیزی است که در دل دشمنان انقلاب رعب و وحشت ایجاد می کند.
وی با اشاره به تاثیر انتشار کتاب هایی همچون کتاب "یک وجب و چهار انگشت" در جامعه، اظهار کرد: در حال حاضر بهترین کتابی که در زمینه خاطرات جنگ و دفاع مقدس در استان گیلان منتشر شده است این کتاب می باشد.
یکتایی اضافه کرد: ضرورت تدوین چنین کتابی در سطح استان احساس می شده که استفاده از خاطرات "عظیم حقی" به عنوان یکی از نیروهای تاثیر گذار رزمندگان گیلانی خصوصا نیروهای بسیجی، گردان حمزه به عنوان یکی از گردان های عمل کننده در طول دفاع مقدس و رعایت ترتیب کلی در بیان خاطرات از نقاط قوت این اثر محسوب می شود.
این نویسنده گیلانی با اشاره به کتمان برخی از واقعیت ها توسط راوی افزود: تاریخ شفاهی انعکاس واقعیت ها به دور از هر گونه کاستی ها و اضافات است، اما راوی این اثر، به دلیل دوری از تظاهر و ریا، برخی از واقعیت ها را بیان نکرده و یا به صورت جزئی تر به آن پرداخته است.
وی این نقطه را ضعف این کتاب عنوان کرد و تصریح کرد: امیدوارم در آثار بعدی که منتشر می شود، به آن پرداخته شود.
یکتایی با بیان اینکه این اثر از تصویر سازی زیبایی برخوردار است، اضافه کرد: تدوینگر این اثر در دسته بندی خاطرات تصویر سازی زیبایی را رقم زده است.
وی با بیان اینکه متاسفانه تاریخ نگاری این کتاب آن گونه که باید دقیق نیست، ادامه داد: تاریخ شفاهی به نوعی سند است بدین منظور باید در بیان خاطرات، تاریخ و زمان حوادث کاملا مشخص باشد.
شاعر و جانباز گیلانی، یادآور شد: تعابیر و اصطلاحات مورد استفاده در اردو گاه ها، خواب های صادقانه شهدا و تعابیر آن، طنزهای جبهه و استفاده از خاطرات سایر همرزمان فردی که خاطراتش نوشته می شود از مواردی است که می تواند در انتشار آثار بعدی مورد توجه قرار گیرد.
یکتایی با اشاره به نوع نگارش این اثر، تصریح کرد: ترتیب بندی، فضا و تصویر سازی اثر از دوران کودکی تا اسارت، خوب نوشته شده اما در بحث جزئی نگری و بیان دقیق تاریخ و زمان، راوی نتوانسته به طور کامل همه مسائل را بیان کند.
وی ادامه داد: در هر صورت این کتاب بهترین کاری است که در سطح استان تدوین شده و نمی توان زیبایی آن را انکار کرد.
این رزمنده گیلانی در ادامه با تاکید بر اینکه موضوع کتاب، بیان خاطرات "عظیم حقی" است، خاطر نشان کرد: خوشبختانه این کتاب از هر گونه شعار زدگی که امروز آفت برخی از کتاب ها می باشد به دور مانده است.
یکتایی، مستند بودن، ساده و بی پیرایگی، دوری از غلو و اغراق را از ویژگی های مثبت این اثر عنوان کرد و افزود: وجود چنین ویژگی های مثبتی موجب می شود خواننده با رغبت، کتاب را تا آخر مطالعه کند.
گفتنی است، این کتاب خاطرات عظیم حقی است که با کوشش محمد پرحلم به عنوان یک اثر ملی توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است .
پایان پیام/
نظر شما