حجت الاسلام علی صدوقی، کارشناس مسائل خانواده و مهدویت در گفت و گو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان در تشریح ویژگی های خانواده مهدوی بیان کرد: اگر بنا باشد که بحث خانواده به صورت جدی و فعال مورد تحلیل و مداقه قرار گیرد لازمه اش آن است ما سلسله مبانی ای داشته باشیم که به استناد آن مبانی بتوان تحلیل خوبی در رابطه با خانواده ارائه کرد.
وی افزود: در کنار این مبانی باید شاخص هایی را تعریف کنیم که به عنوان یک خط کش به اندازه گیری ما در ارزشیابی خانواده کمک کند تا بدانیم آیا خانواده با آن مبانی همسو و هم جهت است یا خیر.
حجت الاسلام صدوقی تصریح کرد: دین ما برای خانواده ارزش ویژه ای قایل و معتقد است که زوجین هنگام ازدواج باید سه هدف اساسی را دنبال کند که عبارت است از تسکین، تکمیل و تحصیل.
وی در توضیح مفهوم تسکین در خانواده گفت: تسکین به معنای آرامش است و قرآن کریم در این رابطه می فرماید: «و من آیاته ان خلق لکم من انفسکم ازواجا لتسکنوا الیها؛ برای شما همسرانی از جنس خودتان آفریدیم تا به آنها آرامش گیرید» این آرامش ز طریق تبعیت از پروردگار و اینکه از خدا بخواهیم که قلب ما را به سوی ارزش ها منقلب کند، به دست می آید.
این کارشناس مباحث اخلاقی ابراز کرد: اگر آیه «الا بذکرالله تطمئن القلوب» در زوجین نهادینه شود، آنها وارد حوزه تقوا می شوند و دو زوج متقی هستند که می توانند به زندگی و به یکدیگر آرامش بدهند و این آرامش مقدمه ای می شود برای وارد کردن عقلانیت اصیل در زندگی.
این کارشناس مهدوی هدف دوم از تشکیل خانواده را موضوع تکمیل و تکامل انسان ها برشمرد و افزود: منظور از تکامل در خانواده این است که همسران باید مکمل هم باشند. قرآن در این رابطه می فرماید: زنان لباس مردان و مردان لباس زنان هستند؛ یعنی زن و مرد را به عنوان لباس برای یکدیگر معرفی می کند.
وی یادآور شد: به فرموده قرآن جنس این لباس تقوا است. لباس در دو مسئله کاربرد اساسی دارد نخست اینکه به انسان امنیت می بخشد و دوم اینکه آبروی او را حفظ می کند و مانع از فاش شدن اسرارش می شود بنابراین لباس تقوا می تواند انسان را در برابر پلیدی ها و بحران ها واکسینه کند.
حجت الاسلام صدوقی با اشاره به مصونیت غواص ها در آب گفت: غواص ها یک لباس خاص می پوشند که هنگام داخل شدن در آب با وجود اینکه آب آنها را از همه طرف احاطه کرده اما آنها سه چیز را به هیچ وجه متوجه نمی شوند نخست فشار آب، دوم گرمی و سردی آب را و همچنین رطوبت و خیسی را در حالی که آب آنها را در خود فرو برده است اما با این وجود گزندی به آنها نمی رسد بنابراین لباس تقوا نیز انسان را واکسینه می کند.
کارشناس مرکز تخصصی مهدویت در ادامه با اشاره به هدف سوم از تشکیل خانواده خاطرنشان کرد: هدف سوم در امر ازدواج تحصیل است اما نه به معنای علم آموزی به معنای اینکه زندگی ای که تشکیل می شود محصول خوبی داشته باشد. محصول خوب، فرزند صالح است بنابراین پدر و مادری خوب هستند که بتوانند فرزندان خوبی تربیت کنند.
حجت الاسلام صدوقی تصریح کرد: اگر این سه هدف به عنوان اهداف اساسی تشکیل خانواده عنوان شده است بنابراین ما باید به سه سوال چگونه به آرامش رسیدن؟ چگونه مکمل هم بودن و چگونگی تربیت صحیح اندیشیده و برای آنها پاسخی مناسب بیابیم.
وی تاکید کرد: خانواده برای ورود به این عرصه نیاز به مربی ای دارد که در آموزه های دینی از آن با عنوان امام تعبیر می شود. امام شخصیتی است که اولا به همه قوانین حاکم بر نظام هستی آگاه است لذا اشتباه نمی کند و دوم اینکه از غیر خدا آزاده است.
این کارشناس مسایل مهدوی و خانواده در پایان یادآور شد: عدم گناه و عدم اشتباه صفتی را در امام تعبیه می کند به نام عصمت که این صفت عصمت مقدمه اعتماد به او است و این اعتماد مقدمه اطاعت و اقتدا به او می شود.
ادامه دارد...
نظر شما